Motocikla un automašīnas sadursme (+ video) 29

 
iAuto.lv | 6.maijs 2014 16:49

Motociklists gūst smagas traumas, ietriecoties automašīnā, kas nepagūst pabeigt manevru.

 
Visi komentāri
 
draco 6.maijs 2014 18:27
5 1 Atbildēt

Teoreetiski, protams, auto vainiigs - nep[aarliecinaajaas un nedeva celju.

Praktiski - abi labi. Motociklistam no labaas puses bij blokeeta paarskataamiiba, un tam bija jaaliek jamam aizdomaaties. arii staavoklis uz joslas vinjam bija maksimaali pa kreisi, kas paarredzamiibu nebuut neuzlabo. Vienvaardsakot - divi dunduki satikaas...

Kanibaals 6.maijs 2014 20:33
2 4 Atbildēt

Pēc LV CSN noteikumiem motociklistam bija jāļauj pabeigt manevru krustojumā iebraukušajam.

143. Transportlīdzekļa vadītājam, kas iebraucis krustojumā, kad to atļāva luksofora signāls, no krustojuma iecerētajā virzienā jāizbrauc neatkarīgi no tā luksofora signāla, kas uzstādīts pirms izbraukšanas no krustojuma.

144. Kad luksoforā iedegas atļaujošais signāls, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš to transportlīdzekļu vadītājiem, kas iebraukuši krustojumā, kad viņiem to atļāva luksofora signāls, kā arī gājējiem, kas nav paguvuši šķērsot brauktuvi.

draco 6.maijs 2014 20:46
7 1 Atbildēt

shis nav tas gadiijums. vinjiem abiem vienlaiciigi bija zaljais - nekaadas "iebraukshanas un manevra pabeigshanas" dotajaa gadiijumaa nav. kekss griezaas pa kreisi / apgriezaas braukshanai preteejaa virzienaa. shii manevra laikaa vinjam bija jaadod celsh tiem kas brauca vinjam pretii.

Kanibaals 7.maijs 2014 10:48
0 0 Atbildēt

Laikam nav gluži tas gadījums, bet vienalga to ka auto nogriezās pie zaļā nevis bija palicis krustojumā moča vadītājs tāpat nezin un nevarēja zināt, tā kā pats arī daļēji vainīgs, ka nepārliecinās par drošību. Video gan no CSN viedokļa moča vadītāju attaisno, bet ko tas dod ja pats gar zemi un mocis ga zemi.

ANCIS 6.maijs 2014 21:52
1 3 Atbildēt

Tieši tā - te nepalīdz arī sauklis - paskaties spogulī 2X,vari mirkšķināt ar acīm 10X,viņi brauc ārpus visām ātruma normām.Un nav ko bļaut,ka mēs,šoferi,viņus necienam.Vispirms sākat cienīt mūs un tad runāsim ...

draco 7.maijs 2014 8:43
1 0 Atbildēt

mulkiibas - uz video labi redzams, ka motociklists aatrumu iisti nepaarkaapj. cits jautaajums - ka pirms taas vietas anyway vajadzeeja nevis paaatrinaaties, bet veel piebremzeet...

Nu par cienju nerunaashu - tas paarsvaraa ir blondiinju sauklis - "cieniet mani!"...motocikli mashiinas speciaali netaranee, par cienju te runaat nav ko. vot otraadi - gan - probkaa speciaali pieblokjeet moci - tas sastopams ikdienaa no auto puses...

Maris 7.maijs 2014 10:02
0 0 Atbildēt

Ar spaecialu moča nelaišanu esmu saskāries kādas 2-5 reizes par šiem 10 gadiem. Bet ar speciālu palaišanu daudz, daudz biežāk!

draco 7.maijs 2014 10:48
0 0 Atbildēt

es 10 gadus ar mo nebraucu, bet ar ignoreeshanu, demionstyratiivu neopabiidiishanos, un pat skirbas pieveershanu esmu sastapies. jaa, celju dod biezhaak, nekaa shaadi izdaraas, bet izdariibu ar netruukst. ir bijis ulbrokas apljveida krustaa, ka man staavot poziicijaa pa labi izbraukshanai krustaa man garaam no aizmugures auto iemauc aplii - a ja es asaak uzsaaktu, un mees vienaa joslaa brauktu iekshaa? ir bijis, ka mani apsteidz lokaa uzbrauktuvee uz viaduktu no pleskavenes - tureejos vairaak pa labi lai ir vietas zapass, bet nu tak ne prieksh tam, lai mani shaadaa vietaa, da veel pagriezienaa ar mainiigu raadiusu dziitu garaam ar mashiinu! koroch, degeneraatu uz ielaam ir papilnam - uzmanaas! :)

aansis 7.maijs 2014 9:27
1 0 Atbildēt

Starpība gan tāda, ka viens dunduks ievēroja CSN, kamēr otrs agresīvi pārkāpa. Diemžēl motociklists kārtējo reizi aizmirsa, ka viņš ir mazāk aizsargātais un taisnība viņu nepasargās no sekām. Kārtējais pierādījums, ka ievērojama ātrumu starpība vienā virzienā braucošajiem ir bīstama. Tādēļ pats cenšos pieturēties pie principa un arī citiem iesaku - apsteigt, apdzīt un veikt citus manevrus attiecībā pret tajā pat virzienā braucošajiem ar ne vairāk kā +20km/h starpību, kas dod iespēju reaģēt uz neparedzētām situācijām.

sviesc 6.maijs 2014 22:53
1 1 Atbildēt

shii bija ikdienishkja Riigas paraadiiba, kad iedegas zaljais, proskochu pervij na ljevo.

Chankaishi 7.maijs 2014 6:51
0 0 Atbildēt

Baltaa auto vadiitaajs 100% vainiigs! Vinjsh iebrauca krustojumaa peec tam, kad iedegaas zaljaa gaisma un centaas nogriezties pa kreisi, pirms pretii taisni braucoshi uzsaakushi braukt. Nepaguva, pa kreiso joslu, ja nepiekasaas aatrumam, peec noteikumiem krustojumu skjeersoja nabaga motociklists.

aizejošais 7.maijs 2014 9:33
1 0 Atbildēt

un kā motocikletistam palīdz tas, ka viņš nav vainīgs? Ar galvu vajaga domāt.

Vernons 7.maijs 2014 9:49
0 14 Atbildēt

Ja pirms krustojuma ir lēni braucoši vai stāvoši auto, kuri aizsedz Tev redzamību, bremzē! Tas domāts motocikla vadītājam un ikvienam auto vadītājam!

www.delfi.lv/video/aculiec....d?id=44447766

Līdzīgs gadījums Satekles un Kurbada ielas krustā!

Vainīgs auto vadītājs, bet motocikla vadītājam ar savu galvu ir "jādraudzējas", jo viņš šķērsoja iepriekš nepartraukto līniju un neparliecinoties par savu drošību "ielidoja" krustojumā.

Vēl vienkāršāk - "priekšā esošam satiksmes dalībniekam ar savu rīcību ir jāgarantē drošība"! Tas jāmāca no "bērna kājas"!

Kanibaals 7.maijs 2014 10:52
0 0 Atbildēt

Kurš te tagad bija priekšā esošais?

Vernons 7.maijs 2014 11:24
0 0 Atbildēt

Baltais auto!

Chankaishi 7.maijs 2014 10:44
2 0 Atbildēt

Motociklists mainiija joslu pirms nepaartrauktaas liinijas, aatrums bija pat ljoti pareizs, saliidzinot ar citaam mashiinaam aiz vinja. Kaapeec kreisaa josla vispaar briiva un ko videejaa joslaa dariija autobuss, kursh motociklistam aizsedza noteikumu paarkaapeeja manevru? Tas ir cits jautaajums, bet taa - motociklista vieniigaa vaina - brauca ar paarlieciibu, ka paareejie ieveero noteikumus.

Kanibaals 7.maijs 2014 10:53
0 0 Atbildēt

Mocim gan paveicās, ka tikpat labi no aizsega neizgāja kāds gājējs pa gājēju pāreju, tā kā tās tādu satika, agri vai vēlu bet būtu samainījies lomām.

aansis 7.maijs 2014 11:25
1 1 Atbildēt

Interesanti ar ko mocim paveicās ietriecoties pārkāpēja dzelžos, salīdzinājumā ar ietriekšanos mīkstā pārkāpējā? Mocis brauca pie zaļās gaismas un, kā jau te citi ir minējuši, viņa vaina ir tikai paļaušanās uz to, ka citi ievēros CSN.

Vernons 7.maijs 2014 11:34
1 10 Atbildēt

Mocis tik pat labi varēja kādu gājēju "paņemt"! Mocim bija jābrauc ar tādu pašu ātrumu kā autobusam!!! Loģiski piedomā, ko dari un kā redzi!

aansis 7.maijs 2014 12:09
9 2 Atbildēt

Mocis šajā situācijā varēja "paņemt" tikai gājēju-pārkāpēju. Attiecīgi pašam traumas būtu mazāk un ciestu vainīgais.

Loģiskā piedomāšana ir ārpus CSN prasībām un tas jau ir cits jautājums.

draco 7.maijs 2014 14:14
8 1 Atbildēt

Nav gan. Ieksh CSN ir defineets, ka satiksmes daliibniekiem ir jaanodroshina satiksmes droshiiba - tas ir primaars . attieciigi, ja redzi ka gaajeejs skeerso neparedzeetaa vietaa, uttp, primaara ir izveiriishanaas no sadursmes, nevis gaazes piedoshana ar domu "vish paarkaapj csn, tuuliit es vinjam!"...

Kanibaals 7.maijs 2014 13:19
2 0 Atbildēt

Kādu vēl gājēju pārkāpēju? Arī gājējiem ir jāļauj pabeigt šķērsot brauktuvi neatkarīgi no tā kāda gaisma iedegusies. Šeit ir klasiska situācija ka nedrīkst nesties pilnā ātrumā krustojumā tiklīdz iedegas zaļais, ja krustojums nav pārredzams. Ne jau tāpat vien pārējie neuzsāka kustību uzreiz.

aansis 7.maijs 2014 13:59
1 0 Atbildēt

Kuram tur ko vajadzēja atļaut pabeigt? Agresīvais pārkāpējs pie tā paša zaļā veica kreiso pagriezienu, nedodot ceļu pretimbraucošajiem. Gājēji savu kustību pabeidz jau PĒC zaļā signāla ieslēgšanās, bet kad mocis vēl ir tālu no krustojuma. Savukārt brīdī, kad mocis uzbrauc uz gājēju pārejas, kustību uzsākošie auto to jau ir šķērsojuši, bet vilcinās uzņemt ātrumu, jo redz pārkāpēju un piekāpjas tā agresijai.

Kanibaals 7.maijs 2014 10:55
0 0 Atbildēt

Autobuss bija vidējā joslā dēļ tiem, kas nepareizi novietojuši auto stāvvietā.

Vernons 7.maijs 2014 14:42
1 20 Atbildēt

Un tagad no CSN 10. punkta uzstādījuma: "Katram uz ceļa ir jārīkojas "TĀ", lai neveidotu bīstamu situāciju!" Sadursmē ar auto līdzvainīgs ir motocikla vadītājs! Es tā uz ceļa nerīkojos. Ja motocikla vadītājs būtu samazinājis ātrumu, tad sadursme ar auto nenotiktu. Zaļais signāls luksoforā vēl nedod tiesības iebraukt krustojumā, ja tas ir aizņemts! Un šādas situācijas ir katru dienu. Nav pārredzamība - neskrien!

draco 7.maijs 2014 16:01
1 0 Atbildēt

taa vish i. reku forshaaks video par seku neparedzeeshanu:

www.youtube.com/watch?v=efZqwb82kO0

tas gan tikai mazs fragments no taasdienas vinja atvilksjhanas. pilnais video bija 7 minuutes liidz finisham. Keksam, btw, 17 gadi. tiesiibu nav. krievija. ieprieksheejaa gada februaarii jams jau nolikaas ar R1 - ar visi apkaart bij vainiigi, tikai ne shis. toreiz salauza roku un dabuuja glavaskausa - smadzenju traumu . shogad ar sho pat moto, kas video jau ar uzspeeja pasljuukt - tipa laistaamaa mashiina vinju speciaali esot pagruudusi. bet peec braukshanas manieres jau redzams, kas ir kas. taga no slimniicas jau izrakstiijies - kaaja mikrokirurgijaa savaakta kopaa, rokai veel buus operaacija, smadzenju satricinaajums. Jau plaano motardu pirkt un turpinaat...cerams, ka ieksh LV tik ljoti atsaldeetu tomeer nav...

draco 7.maijs 2014 16:05
1 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=Q6CDlFC7SsI

te i pilnais video. jau no saakuma gandriiz gaajeejus uz paarejas nenones, bet tas sparu necik nemazina....

Vernons 7.maijs 2014 18:19
0 8 Atbildēt

Skola maksā naudu, dažam labam arī veselību, bet par to jau auto skolā nemāca! Labs video!

draco 7.maijs 2014 18:22
1 0 Atbildēt

dotajaa gadiijumaa staasts ir par to, ka nekas nemaaca, un "горбатого только могила исправит". galvenais, lai kad jams naakamreiz norakstiisies, nepakjer kaadu sev liidz...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti