No pretimbraucošā izvairījās, no grāvja nē (+ video) 28

 
iAuto | 11.septembris 2014 16:51

Apvidus auto vadītājs pagūst izvairīties no pretimbraucošā sarkanā auto, kas iebraucis pretējā joslā, taču straujā manevra rezultātā tiek zaudēta kontrole un mašīna apgāžas (uzmanīgi ar skaņu!).

 
Visi komentāri
 
Vernons 11.septembris 2014 20:46
4 28 Atbildēt

Apvidus auto varēja bet negribēja izvairīties no šī incidenta!

Par savu "taisnību" un muļķību "čības" gaisā!

kristaps 12.septembris 2014 11:10
3 0 Atbildēt

par tādu ''Taisnību'' es tev zobus izsistu kverpli.

Vernons 12.septembris 2014 11:45
0 3 Atbildēt

Nesoli to ko nespēj izdarīt! Bet par šo 9:20 es uzrakstīju! Ja kāds apdraud Tavu dzīvību, tad baltā līnija 920. apzīmējums ir jāšķērso un laicīgi. Kad esi nonācis uz apmales nerauj tūlīt atpakaļ uz asfalta, bet turpini braukt pa apmali un tik pat slaidi uzbrauc atpakaļ! Uz ceļu ir jaskatās, ne viss jānodarbojas ar blakuslietām. Esmu bērnus vedis ar autobusu un tad atbildība iestājas vispārākā pakapē, jo vecāki Tev uztic pašu dārgāko kas viņiem ir!

Palaidniex 12.septembris 2014 15:00
9 1 Atbildēt

Ja tev uztic visdārgāko, tad nevis ir nosvīdušam noziedzīgi riskējot un "varonīgi" jāved bērni pa kalnainu atkalas klātu ceļu, bet jāpagaida labāki braukšanas apstākļi!

Vernons 12.septembris 2014 16:36
0 9 Atbildēt

Autobusu vadītājiem ziemā bieži nākas braukt pa ledu un ūdeni, bet Tu nebūsi tas kurš norādīs kā man vai kādam citam rīkoties! Neviens neriskē, bet brauc atbilstoši apstākļiem.

Te Tu esi liels un varens, bet nonākot vienā telpā, pie apaļa galda, nebūsi spējīgs pār lūpu pārspļaut.

Kurā vietā būtu jāgaida tie labākie laika apstākļi?

Neesi nekad vadījis ne autobusu ne smago, bet "gudri" spriedelēt prāta Tev pietiek.

Pļurkt 12.septembris 2014 18:19
6 0 Atbildēt

Tad nebrīnies, ka kāds uz ceļa Tev muti izravēs!

Vismaz spriežot pēc Taviem tekstiem šeit, uz izravēšanu uzprasies vai katrā otrajā komentārā!

vova 12.septembris 2014 0:03
16 1 Atbildēt

tas Verons jau sen te zīmējas ar absurdiem spriedelējumiem. Ja tas cilvēks arī pie stūres ir tik "gudrs", varbūt psihiatriem un CSDD vajadzētu painteresēties, kamēr nav par vēlu.

Crankshaft 12.septembris 2014 7:50
12 1 Atbildēt

Ai, Vernon, izgāzies gan, kā veca sēta. Tas , ko mēs redzam, ir klasisks "aļņu tests" ar pārsteiguma momentu, kā to liek lietā autodromos. Ja paskatās to pašu vāciešu statistiku, viņiem šis variants ir plaši izplatīts, īpaši "slidenās braukšanas" apmācībā, tad veikt šo testu "kā vajag" spēj mazāk par 20% vadītāju. Kaut gan, ko es te stāstu, diez vai tu arī standarta "pārstādīšanu" veiktu, pa apzīmētu un labi redzamu koridoru.

Vernons 12.septembris 2014 9:23
0 6 Atbildēt

Man bija iespēja piedalīties 2011. gadā Nimburgringā "Setras" 60 gadu svinībās un izbaudīt visas tās atrakcijas, kas tur ir pieejamas vadot autobusu "SETRA". Tas pārdomām.

Palaidniex 12.septembris 2014 15:02
7 0 Atbildēt

un?

daudziem ir bijusi iespēja paplinkšķināt pa Steinway & Sons klavierēm. un?

ll 12.septembris 2014 8:35
4 0 Atbildēt

Verons brauc tikai ar autobusu un obligāti kaut kur uz pēdējiem beņķiem sēž...no nurienes vieglāk visus ap---st!

savējais 12.septembris 2014 8:51
3 1 Atbildēt

A kurš teica ka Vernons vispār ir cilvēks....varbūt tas ir pērtiķis ar noslieci dauzīt pa taustiņiem...

Vernons 12.septembris 2014 9:20
3 9 Atbildēt

Sveiki jaunieši! Skumji, kad arī klapējot taustiņus Jūs neredzat tālāk par priekšā braucošā aizmuguri! Ceļš bija pārskatāms kilometriem tālu! Asfalta platums 8 metri. Smagie, kurus vada vernonveidīgie, pārvietojas pēc iespējas stuvāk ceļa labai malai. Kas liedza "akrobātam" laicīgi paņemt pus metru pa labi?

Vietas pietika visiem samainīties arī uz vienas līnijas!

Es ieteiktu Jums būt ļoti uzmanīgiem ar izteikumiem šiet internetā! Viss ko Jūs šeit uzraktāt paliek uz mūžīgiem laikiem! Tāpat kā mani komentāri. Kas attiecas uz CSDD, tad es viņiem esmu ļoti neērts, jo 23 gadu garumā CSDD un ceļu policija ir piekopusi un vēl joprojām piekopj noziedzīgu politiku ceļu satiksmē un Jūs, draugi mīļie, esat šīs politikas upuri! Par praktisko apmacību, lai iegūtu vadītaja apliecību, paskaidrošu sekojošo, notiek naudas kāsšana no kursantiem, ne viss braukšanas apmācība. Šis negadījums ir tam piemērs!

"Savējais" varētu mani nesaukt sava vārdā, bet rūpīgi izanalizēt to, kā pēc es tā atļaujos uzrakstīt!

Jums šeit ir dota iespēja sacensties ar mani savās prāta spējās, ne viss kļūt par apsmieklu.

Kontakts nenotika un apvidnieks pēc savas iniciatīvas apmeta kūleni, tikai tāpēc ka laicīgi nepaņēma pa labi! Vēlu veiksmi!

scope 12.septembris 2014 10:31
9 0 Atbildēt

Vai ne, vainojam apvidnieku.

Tad jau arī, piemēram, uz Jāņiem notikušajā avārijā pirms gada, kur pie Ķeguma viens apdzīt uzsācējs ievilka purnā pretīmbraucošajam, jāvaino pretīmbraucošais, jo laikus nenoreaģēja?

Malacis, ar tādu attieksmi ceru Tevi uz ceļa nesatikt.

Vernons 12.septembris 2014 10:54
1 6 Atbildēt

Divos gadījumos autobusu vadītāji izglāba pretīmbraucošiem dzīvības. Viens uz Ventspils šosejas, kad Golfa vadītājs aizmiga, pēc Kandavas dzelzceļa pārbrauktuve šķērsošanas, un iebrauca pretējā joslā pretīm autobusam. Autobuss brauca pa nomali, ātrumu samazinot, un 15 cm pāklājās auto virsbūves!

Otrs uz Ulbrokas - Ogres ceļa "Neoplan 207", nobrauca pa labi no ceļa uz vēdera sniegā un izglāba dzīvību visai ģimenei!

Autobusam VW nosita kreiso aizmugurējo gabarīta uguni.

VW vadītājs samaksāja ekskavatoram, lai autobusu uzvelk uz ceļa. Abos gadījumos abi vadītāji spieda roku un pateicās par to ka viņiem ir izglābta dzīvība!

Attieksme man ir normāla. Apvidnieka vadītājs "gulēja" pie stūres. Bet kā Tu pierādīsi otra vainu, ja nav reģistrātora?

Es uz ceļa esmu prognozējams. Tādus kā es nemana! Bet vai Tu par sevi vari pateikt to pašu?

crdi 12.septembris 2014 10:59
7 0 Atbildēt

Kāds sakars autobusu vadītāju rīcībai, pieņemot lēmumu par darbībām ar mazāk sāpīgām sekām, ar Tavām (ne)spējām....

:)

Kanibaals 12.septembris 2014 17:39
1 0 Atbildēt

>Bet kā Tu pierādīsi otra vainu, ja nav reģistrātora?

Redz kur tu pats atbildēji uz savu jautājumu. Raujot pa labi sekas var būt arī smagākas kā novērstās, ja būtu ielidojis smagajam priekšā. Šī nu ir reize kad vadītājam nevajadzēja raut pa labi bet gan bremzēt jo iemeņas kā savākt nebija pietiekošas. Par pretimbraucošo pašnāvnieku kurš turpināja dzīt nebremzējot kaut redzams, ka nepagūs vispār nerunāju.

Pļurkt 12.septembris 2014 18:22
1 0 Atbildēt

Takš aizveries - Tu sevi te esi par klaunu pataisījis!

crdi 12.septembris 2014 10:33
10 0 Atbildēt

Vernon, ar Tavām prāta spējām šeit sacensties nebūtu godīgi attiecībā pret Tevi.... Tev tās ir stipri, stipri mazākas.... Tu kā papagailis atkārto kaut kad iekaltas frāzes.... bez mazākās nojēgas par to patieso nozīmi....

Varētu beigt te tukši pļūtīt par savu neērtumu iekš Bauskas ielas kantora (visticamākais, ka Tevi tur uzskata par plānprātīgu gaisa maitātāju).... Labāk padalies ar REĀLIEM saviem panākumiem satiksmes un tās drošības uzlabošanas jomā. Piemēram- Tevis ierosināti uzlabojumi, kuri ir ieviesti dzīvē, uzvarēti tiesas procesi utt., utml. ....

Peace!

Vernons 12.septembris 2014 11:27
0 19 Atbildēt

Bauskas ielas "kantoris" ir izstrādājis jaunus CSN un izmetis ārā 4., 6. un 10. punktus, uz kuru pamata jau šodien šo kantori es apvainoju nespējā uzrakstīt sakarīgus Noteikumus, kur brīdinājuma signāliem būtu brīdinājuma zīmes statuss un bremzēšanas signāls nebūtu paredzēts ar aukšup paceltu roku!CSN nav sadaļa "Brīdinājuma signāli un to lietošana"!

Rotācijas aplī spēkā ir satiksmi paralizējoši satiksmes Noteikumi un konkrēti - pirmajai joslai ir jāizbeidzas pirmajā nobrauktuvē! No otrās joslas bez skatīšanās jāspēj nobraukt otraja joslā! Tā kārtība, kura ir spēkā šodien ir pretrunā CSN 10. punkta prasībām!!! Ko bijušie miliči spēj loģiski izdarīt?

Tiesā vinnē šoferi ne viss es. Es esmu tikai "pelēks kardināls" un par tiesu kopumā varu teikt to labāko. Jābūt ir pietiekami specīgiem argumentiem, kas liek iziet no rāmjiem pat policijas darbiniekiem.

Juris Teteris, kvalifikācijas daļas priekšnieks, pēc mūsu tikšanās savu "lāča pakalpojuma" daļu ir veicis. Šaubos vai šis nummurs CSDD ies cauri.

Ēriks Griģis nolasīja lekciju, noklausījos un parunājām par "dzīvi". Noliku viņam priekšā savus komentārus par CSN. Stāstot un mācot 95 kodu viņs izdarīja atsauci un mani, to man paziņoja viņa kursanti.

Tu pret policiju esi un būsi viens! Un tāds arī paliksi, ja Tevi kāds neatbalstīs, piemēram Edgars Džeriņš www.isos.lv

Kāmēr Tevi vai kādu Tavu tuvienieku tas neskar Tev šķiet ka viss ir kārtībā.

Autobusa vadītājs vinnēja policiju, kad tā viņam inkriminēja krustojuma šķērsošanu pie "aizliegtā signāla". Uz ko tas velk. Lai Jūs strauji bremzētu un izraisītu sadursmes.

Autobusa vadītājam nozaga distanci, policijā strādājoša meitene, un policijai nebija kauna cīnīties tiesā par nodokļu maksātāju naudu ar nodokļu maksātāju! Autobusa vadītājs vinnēja!

Ja policia spēj pieņemt šādu lēmumu, tad tas ir progress!

Pamatojoties uz Kriminālprocesa 377. panta 2. punktu, ir pieņemts lēmums par kriminālprocesa Nr. *******

izbeigšanu. Jo autobusa vadītāja rīcībā nav Krimināllikuma 260. panta 2. daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva.

Pats mācies un neatkārto citu muļķības!

crdi 12.septembris 2014 12:38
26 0 Atbildēt

Tu tiešām neizliecies, Tu esi....

vispār jau par braukšanu lokveida krustojumos ir runa tikai šajā punktā: 83. Pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz bezsliežu transportlīdzekļiem paredzētās brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā, izņemot gadījumus, kad jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409.ceļa zīme). Un ar to ir pietiekami. Lai logiski spriest spējīgie visu saprastu. Ja ir lokveida krustojums ar vairākām joslām tad kustības virzienus pa joslām var/ drīkst regulēt ar attiecīgajām ceļa zīmēm. Kapēc tas netiek darīts? Tāpēc ka LV nav daudz tādu krustojumu, kur būtu vairākas nobraukšanas uz brauktuvēm ar vairākām joslām. Tas pats Dreiliņu aplis, tur ir tikai vien brauktuve ar vairākām joslām, Lubānas iela. Un ja vienā nobrauktuvē to atļaus un nākamajā ne, tad Vernonveidīgie taisīs šmuces, jo redz tur tak nav skaidri norādīts ka tas attiecas tikai uz vienu nobrauktuvi.

Par bremzēšanas signālu. Tu neredzi tajā punktā vārdu ATBILST. Kas nozīmē, ka pamatā šim signālam kalpo citas ierīces. Un lai notiktu pēc Tava (plān)prāta un bremzēšanas signāllukturiem piešķirtu brīdinājuma signāla nozīmi, tiem jābūt standartizētiem. Sākot no formas (apaļi vai kantaini) lietotā izstarotās gaismas avota (skals, svece, kvēlspuldze, LED), novietojuma utt.

Laikam jau loģika ar vecumu izplēn....

Nu un vienos kursos pieminēts Tavs vārds, un izrāvums no tiesas sprieduma, ar kuru tiek atcelts viens inkriminējums... nemaina faktu, ka esi vienkārši gaisa jaucējs un tukšpļūtis...

Vernons 12.septembris 2014 12:53
0 7 Atbildēt

Ir tāda sadaļa goole maps, kurā ie iespējams apskatīt Vīļņu, Kauņu un Tallinu un tur kustību rotācijas apļos!

Berlīnē 17. jūnija štrāse Rotācijas apļos sazīmētās joslas katru braucēju automātiski noved no apļa. Zviedrijā Õmeo ar rotācijas apļiem aizvietoti krustojumi ar vienu kustības joslu katrā virzienā, bet pirms apļa un alī ir divas kustības joslas! Paskaties un tad sauc mani arī sava vārdā!

Par CSN. 1987. gada 1. jūlija notika diversija uz kuru uzrāvās CSDD un tas tā arī turpinās!

crdi 12.septembris 2014 13:10
10 0 Atbildēt

Kāds sakars satiksmes organizācijai citās valstīs ar LV.

Tas ka Tu sava vecuma prāta spēju dēļ kaut ko iemācīties no jauna, nenozīmē ka visi citi ir nepareizi. Tava nespēja tā ir tikai Tava problēma. Mans vecaistēvs savā laikā nolika tiesības plauktā, jo nespēja pielāgoties jaunajiem satiksmes apstākļiem. Un atzina savu nespēju, nevis bļaustījās ka viss ir nepareizi un nav pakārtots viņa spējām. Silts ieteikums- dari tāpat.

crdi 12.septembris 2014 13:34
0 0 Atbildēt

Tad kad pie mums saradīsies lokveida krustojumi, kur būs vairākas vai visas nobrauktuves uz brauktuvēm ar vairākām joslām, tad arī būs attiecīgie normatīvie regulējumi. Tāpat kā attiecīgie likuma panti parādījās, kad ieviesa "plāksterus" par stāvēšanu, kad ieviesa fototehniku ātruma pārsniegšanas tehnikai. Likumdošanā netiek praktizēts, ka tiek rakstīti likumi atsevišķiem gadījumiem, šinī gadījumā katram Lokveida kristojumam savs CSN punkts.... Tāpat jau pie mums ir visādu likumu un noteikumu pārpilnība, kuri reālajā dzīvē netiek ievēroti vai kā izrādās nemaz nav iespējams ieviest tos dzīvē....

crdi 12.septembris 2014 13:40
9 1 Atbildēt

Rodas iespaids, ka Vernons iekš UK tupi brauc pa ceļa labo pusi, jo tak tie stulbie angļi brauc pa nepareizo pusi... un Vernoniņam tas nav ērti....

sirga 12.septembris 2014 13:54
2 11 Atbildēt

eh, ka vernons satracinaja ļaužu massas

cīņa ar vējdzirnavam:D

šeit palīdzetu tikai degviela 3eur litra

xx89 12.septembris 2014 16:32
5 11 Atbildēt

Viss ir pupu mizas, bet tas, ka braucot no Ulbrokas pie apļa jāgaida, kur ir izdomājis braukt labās rindas braucējs un cik ilgi viņš to domās, reāli palīdz uzaugt auto rindai. Uzskatu, ka šādos lielos apļos vajadzētu no labās rindas tikai pirmajā nobrauktuvē. Paldies par uzmanību, jaukas brīvdienas!

Linda 26.septembris 2014 18:02
0 0 Atbildēt

Mani reāli uzjautrinājāt ar savām batālijām :)

es braucu katru dienu pa rotācijas apļiem, un ne reizi nekādas problēmas nav bijušas - vienmēr cenšos ierēķināt, ka smagais griežoties aizņems 1,5 joslas, un braucu no otrās trešajā. Vienmēr rādu pagriezienus, lai citiem šoferiem mani manevri būtu laicīgi saprotami. Un vienmēr izbraucu apli 70 km/h bez kādām problēmām un nevienam nepieskaroties ;)

tiešām neesmu pamanījusi problēmas - ja redzu, ka šoferītis no pirmās joslas pirms apļa grasās doties otrajā, kuru esmu nolūkojusi es, neiebilstu, bet pārvietojos uz trešo, lai jau viņam tiek :)

bet par šo konkrēto video - gribi negribi, jāpiekrīt Vernonam, auto šoferis, kas tika grāvī, laicīgi jau varēja paredzēt tādas sekas un pārvietoties tuvāk labajai malai. es, piemēram, principu pēc (ka man taisnība) avarētu negrasos.Tāpēc nemirkšķinu pretīmbraucošajiem apdzinējiem, bet braucu tuvāk labajai malai. No mirkšķināšanas nav pilnīgi nekādas jēgas, jo Tev jau iebrauks purnā (vai sānā labākajā gadījumā).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti