Atkal zog "Volkswagen" un "Porsche" priekšējos lukturus (+ foto; video) 25

 
Māris Ozoliņš, iAuto | 27.maijs 2015 13:46

Arvien biežāk redzam ielās "Volkswagen Touareg" un "Porsche Cayenne" bez priekšējiem lukturiem. iAuto skaidro kāpēc tieši šie modeļi.

Iemeslis ir ļoti vienkāršs - tie ir dārgi un viegli izņemami, ļoti viegli izņemami. Lūk var redzēt vienu Latvijas automobili, kurš nesen piedzīvoja šādu zādzību.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Kā var redzēt tuvplānā, automobiļa krāsotās detaļas pat nav cietušas. Jāpērk tikai jauni lukturi un līdz nākošajai reizei!

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Šajā video redzam, ka lukturus tiešām ir viegli izņemt. Bet to var arī salīdzinoši viegli novērst.

"BMW X6" ir cietis daudz smagāk, jo lukturus ar vienu sitienu neizņemsi. Šinī gadījumā izmantots ir fleksis.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
zz 27.maijs 2015 14:13
11 1 Atbildēt

virsraksts mudinātu domāt, ka kaut kad šīs zādzības bija apstājušās - bet tā nav - zādzību skaits visu laiku ir tikai progresējis... vainīga mūsu pašu mentalitāte (ne tik daudz zagšanai - bet zagšanas veicināšanai), jo katram nozagtajam lukturim būs pieprasījums - un pie tā nav vainīgi uzpircēji, bet gala klients (jo ja pie uzpircēja nenāktu gala klienti un nepirktu tos lukturus atpakaļ - tad kur viņš viņus liktu?? un cik tad viņšbūtu spējīgs zaglim samaksāt par nekam nevajadzīgu preci??) - tobeš apzagtais pats savu nozagto vai kaimiņa lukturi pieprasīs melnajā tirgū - veicinot jaunu pieprasījumu pēc jaunas zādzības... mums vel nerunā (neraksta) daudz par, mums tik populārajiem, Volvo apzagšanām - bet krievijā tos aptīra ne sliktāk - zogot visu sākot ar lukturiem, spoguļiem turpinot ar dažādiem vadības blokiem un viss ir paņemams tik viegli kā šajā video... tā kā - ja veicināsim tirgu (atpērkot tos sūdus atpakaļ no melnajiem uzpircējiem) tad drīz cietīs ne tikai biezie ar X6 un Cayennēm.

iAuto 27.maijs 2015 14:51
0 5 Atbildēt

Latvijā Volvo sistemātiski neaptīra

LMT 27.maijs 2015 14:25
0 0 Atbildēt

Šis raksts mudina neizglītoto iauto lasītāju iet uz zagt!

iAuto 27.maijs 2015 14:54
8 0 Atbildēt

Jā, zādzības notiek visu laiku, bet šogad to apjoms atkal pieaug. Par lukturu pirkšanu melnajā tirgū pilnīgi piekrītu, to nopērkot šis rūpals tiek atbalstīts. Kad man nozaga spoguļos, tos pirku jaunus.

mareks 8.jūnijs 2015 0:07
0 0 Atbildēt

tikpat labi tos lujkturus var lauzt, lai pirktu jaunus.tiem tak cenas kosmiskas un neviens pirkt negrib

kasinsh79 27.maijs 2015 15:13
14 1 Atbildēt

Ticiet man, ikviens, kurš ar to saskāries uz savas ādas, laimīgs nejūtas noteikti.

Vēl pirms kāda pusgada mūsu mājai (jaunais projekts Ziepniekkalnā) no apakšzemes stāvvietas (toreiz stāvvietai vēl nebija vārtu) kaimiņa Cayenne izzaga lukturus. Un izdarīja to tik perfekti, ka pat buferi nenoskrāpēja. Pēc tam tuvumā to apskatījos. Filigrāns darbs!

CIlvēks nopirka "melnajā tirgū" lietotus. Bet tagad bija apdrošinājis Kasko (pirms tam nebija :o ), pēc nedēļas tas pats scenārijs tajā pašā stāvvietā. Bet apdrošinātājs jau lika jaunus! Un tikai tā var šo debilo sērgu izskaust - likvidējot pieprasījumu pēc lietotām detaļām.

P. S. Pēc otrā gadījuma uzreiz uzlikām automātiskos vārtus un slēdzamas durvis uz garāžu. Viss tagad ok, kas apliecina - izdarīja to narkomāni (tirliņi), brīvi piekļūstot ēsmai..

iAuto 27.maijs 2015 15:18
0 0 Atbildēt

noskaties video sākumu, tos lukturis šim modelim ir ļoti viegli izņemt-izsist

kasinsh79 27.maijs 2015 15:22
0 0 Atbildēt

Redzēju to video, skarbi - ko vēl piebilst...

LMT 27.maijs 2015 15:58
0 4 Atbildēt

Es kā eksperts varu norādīt, ka pašam iejaukties auto tehniskajā uzbūvē nav pieļaujams! Trosīti var uzsiet sev ap kaklu...

LMT 27.maijs 2015 15:51
1 1 Atbildēt

Neiesaku dzīvot tādā rajonā + par vārtiem vajadzēja ātrāk domāt!

kasinsh79 27.maijs 2015 16:26
0 0 Atbildēt

Par vārtiem piekrītu.

Par rajonu - nekādā gadījumā nepiekrītu!

Man tur viss patīk. No padomijas projektu kontingenta esmu tālu, tāpēc viss gandrīz ideāli. Esmu ļoti zaļā rajonā, principā - starp privātmāju veco apbūvi.

kasinsh79 27.maijs 2015 15:19
2 1 Atbildēt

Un vēl, nupat man čoms parādīja reālu faktu no apdrošinātāju pieredzes (bildes).

BMW E60 universālis, ļoti glīts un nopakots M - paka. Burtiski pāris stundu laikā vēlā vakarā (ne naktī) auto palika bez abiem priekšējiem lukturiem, bez abiem aizmugurējiem lukturiem, bez pilnīgi visām datorizētajām ierīcēm panelī un aizmugurē kreisajā pusē (CD changer, navigācija, klimata bloks, LCD ekrāns utt.)

Auto totāli izvarots :(

Apdrošinātāji sarēķināja tāmi (jaunas detaļas) ~8k eur, kā rezultātā perfektu auto nācās NORAKSTĪT.

iAuto 27.maijs 2015 15:24
0 0 Atbildēt

Uz iauto @ iAuto.lv vari atsūtīt bildes!

kasinsh79 27.maijs 2015 15:28
0 0 Atbildēt

Nezinu, vai sūtīs - man rādīja telefonā.

Bet katrā ziņā tas bija pats, pats trakākais redzētais nodarījums auto, kāds jelkad redzēts. Balts BMW E60 universālis. Tepat Rīgā. Mūsu zemītē...

iAuto 27.maijs 2015 16:28
1 0 Atbildēt

Ir šis tas trakāks redzēts... kad nozog dārgu auto un mēģina atrast čipu, kurš ziņo par spēkrata atrašanās vietu!

Niks 27.maijs 2015 21:59
0 0 Atbildēt

Šodien redzēju vienu XC90 bez lukturiem.

X 28.maijs 2015 7:04
1 1 Atbildēt

Nepirksim mēs "melanajā tirgū",bet Lietuvieši un viņu detaļu noņēmēji neko nemainīs ... galā rezultāta tāpat nebūs! Problēma ir mūsu reģionā -> LT,PL,BY,RU+ebay

TDIOTS 28.maijs 2015 17:16
2 0 Atbildēt

1.Kasko un miers mājā .

2.Ja nevar atļauties kasko , tad japerk tads auto kam var.

šitie pontotāji ar ~10litriem degvielas bākā un 20'' ķīniešu riepām ira pa pilnam...

ezis71 30.maijs 2015 9:13
0 0 Atbildēt

Tu gribēji teikt ka ar Maximas riepām labākā gadījumā jeb lietotām riepām kas atvestas no rietumu izgāztuvēm.

niko 31.maijs 2015 12:16
0 1 Atbildēt

narkomanam pratins pa isu cayenam lukturus iznemtu.

VITALIJS GRĀVERS 7.jūnijs 2015 16:18
1 0 Atbildēt

Viss jau skan labi.

Bet vai tad nav saprotams viens - Jauni maksā 100, bet lietoti 20 eiro (piemērs) Tāda pati kvalitāte. Tad ko Tu izvēlēsies?

Te viss ir skaidrs...

Vienkārši, es domāju ka vajag marķēt visu kas vien ir marķējams un pievērst uz to visu lielāku uzmanību. Ja nozog kādu daļu no auto un Tu aizej uz policiju, Tad nekas daudz nenotiek, iesniegums...

- Labi, mēs izskatīsim ....

Un ar to arī varat aizmirst par savu zādzību, to maz ticams kad atrisinās...

Savu kārt, kad apzog kādu policistu vai kādu policistu draugu vai Kādu no kriminālās puses cilvēku, tad uzreiz tiek izsekoti zagļi un vai viņi paši atnes un noliek vietā zagto preci.. Jo viņiem pazvana un brīdina lai noliek kur bija, savādāk pilsētā lai nerādās.. (Tas vairāk attiecas uz auto zādzībām.)

Es domāju, kad lai samazināt šīs sīkās un ne tik sīkās zādzības, ir vajadzīgs vairāk pievērst tam uzmanību, drošību, bargākus sodus. Visi mēs zinām kad katrai daļai ir kodi, papildus pieprasītākā lietā likt marķējumus ...

Visur ir izeja, tikai vai tam tiek likts finansējums to risināšanai utt.

Jānis 7.jūnijs 2015 22:40
0 0 Atbildēt

....nesaprotu kamdēļ nevar nomarķēt a/m stiklus un lukturus un problēmas nebūs ne pašam saimniekam,ne apdrošinātājiem,tas maksā tikai ap 30 eiro...

Martinsh 7.jūnijs 2015 23:24
0 0 Atbildēt

Pats šo volkswagen es 2reiz redzējis uz ielas , no malas nevar saprasts kpc nav lampas, tgd zinu

Shamejais 12.jūnijs 2015 20:33
0 0 Atbildēt

...tapēc domāju, kāpēc braucienā pār Salu tiltam pamanīju tādu Tuaregu - taisni nodomāju - atkal zog...??? :(

Harpos 23.jūnijs 2015 3:45
0 0 Atbildēt

Man arī 10.06 pl.02:08 kārtējo reizi kāds ļoti ātrs sprinteris no Touarega izcēla lukturus, jo dzirdēju sitienu paskatījos pa logu un redzēju kā čalis cītīgi stīvē ārā jau otro lukturi uzbļāvu lai pazūd no mana auto, bet bija jau par vēlu. Zēns kapucē un ar pīpi zobos aiznesās tādā ātrumā pa kvartālu, ka mūsējie sprinteri pat nestāv līdz. Momentāls zvans uz 110 un ekipāža bija klāt aptuveni 2 minūtēs- cepuri nost. Bet kamēr zvanīju uz policiju aptuveni 30 sekundes pēc notikušā dzirdēju kā pa ielu nenormālā ātrumā aiznesās BMW. Es ar otru auto, VP un pašvaldības policija ķemmējām rajonu, bet protams bezcerīgi.

Vienīgais ierosinājum īpašniekiem būtu protams lukturus marķēt ar valsts NR. nevis ar šasijas NR.jo šasijas numuram neviens tā īsti uzmanību nepievērš, kā arī apsvērt domu pievilkt lukturiem signalizāciju kā durvīm uz galaslēdžiem - kā pavelk lukturi tā sāk gaudot signalizācija, jo zagļi zog lukturus ar pārliecību ka signalizācija negaudos un netiks pievērsta nekāda uzmanība.

Bet pati galējība aiz katra luktura pa "Čiekurenei" kā velk ārā lukturi tā ar visu gredzenu......... Joks :-)

Cerēsim, ka policija būs savu uzdevumu augstumos un atklās šos noziedzīgos grupējumus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti