Apdrošinātājs: Par 24% palielinājies nozagto automašīnu skaits; zog arvien dārgākas detaļas 3

 

Foto: iAuto.lv

BTA | 17.marts 2017 10:05

Pērn par 24% palielinājies nozagto automašīnu skaits, liecina AAS “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) apkopotie dati par KASKO apdrošināšanas pieteiktajām atlīdzībām.

Turklāt aizvadītajā gadā iezīmējusies jauna tendence – arvien biežāk zog vidējās klases automašīnas. Tajā pašā laikā būtiski, par 18%, pieaudzis vidējās izmaksātās atlīdzības apmērs par automašīnu detaļu zādzībām, un šī tendence turpinās arī šogad. Par aizvadītajā gadā nozagtajām vai apzagtajām automašīnām BTA atlīdzībās izmaksājusi 819 tūkstošus eiro.

Visbiežāk zog Volvo automašīnu detaļas

„Pērn vidējās izmaksātās atlīdzības apmērs par automašīnu detaļu zādzībām ir audzis un sasniedzis 1 142 eiro. Arī 2017. gada pirmajos divos mēnešos vidējie zaudējumi, ko detaļu zagļi rada automašīnu īpašniekiem, turpina palielināties,” norāda BTA Auto apdrošināšanas produktu vadītājs Gunārs Faļkovskis. „Atlīdzību pieaugums skaidrojams ar to, ka automašīnu rezerves daļas un remontu izmaksas kļuvušas dārgākas, turklāt atsevišķos gadījumos zaudējumu apmērs ir ievērojami lielāks tādēļ, ka nav iespējams iegādāties un nomainīt tikai vienu nozagto detaļu un ir nepieciešams iegādāties visu konkrēto detaļu komplektu.”

Analizējot BTA saņemtos KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par automašīnu detaļu zādzībām, jāsecina, ka pērn visbiežāk no šādām zādzībām cietuši Volvo markas automašīnu īpašnieki. To veicinājis arī aspekts, ka Volvo spēkratu detaļas, piemēram, lukturus, garnadžiem ir salīdzinoši vieglāk nozagt to stiprinājumu konstrukcijas dēļ.

Lai arī otras visbiežāk apzagtās automašīnas 2016. gadā bijušas BMW markas, jāatzīmē, ka pērn šādu apdrošināšanas gadījumu skaits salīdzinājumā ar 2015. gadu ir samazinājies par 26 %. Trešajā vietā pēc BTA saņemto KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaita par detaļu zādzībām ierindojas Volkswagen markas automašīnas. Šī gada pirmajos divos mēnešos saņemto atlīdzību pieteikumos par detaļu zādzībām turpina dominēt Volvo automašīnas.

BTA statistika par aizvadītajā gadā saņemtajiem KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem rāda, ka, tāpat kā iepriekšējos gados, viszagtākās automašīnu detaļas (katrā trešajā apdrošināšanas gadījumā) bijušas automašīnu sānskata spoguļi un to stikliņi. Biežāk zog sānskata spoguļu stikliņus, taču ir virkne gadījumu, kad tiek zagti sānskata spoguļi ar visiem korpusiem. No šāda tipa zādzībām visbiežāk cietuši BMW markas automašīnu īpašnieki, un arī šogad viņiem visbiežāk radītie zaudējumi saistīti tieši ar spoguļu zādzībām.

Otras zagtākās detaļas pēc BTA pieteikto KASKO atlīdzību skaita pērn bijušas automašīnu lukturi. Visbiežāk, 65 % gadījumu, zagti Volvo markas automašīnu lukturi. Šādas zādzības automašīnu īpašniekiem nodara salīdzinoši lielus zaudējumus, jo vidējais BTA izmaksāto atlīdzību apmērs par nozagtiem lukturiem ir 2 082 eiro.

Papildus lukturu zādzībām pērn ļoti būtiski pieaudzis arī Volvo markas transportlīdzekļu dažādu bloku zādzību skaits. Galvenokārt tiek zagti aizmugurējās piedziņas vadības bloki. „Šādas zādzības ne vienmēr ir uzreiz pamanāmas, tāpēc aicinām Volvo īpašniekus būt piesardzīgiem,” norāda Gunārs Faļkovskis. „Arī šogad esam saņēmuši jau vairākus atlīdzību pieteikumus no Volvo īpašniekiem par aizmugurējā tilta vadības bloku zādzībām, kas atklāti tikai autoservisa apmeklējuma laikā, kur zādzības faktu pamanījuši speciālisti.”

Viszagtākās automašīnas BTA klientiem aizvadītajā gadā - Toyota

Izvērtējot BTA saņemtos KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par automašīnu zādzībām, jāatzīmē, ka 2016. gadā, salīdzinot ar 2015. gadu, to skaits ievērojami pieaudzis – par 24 %. Turklāt iezīmējušās divas tendences – arvien biežāk zog vidējās klases automašīnas, kā arī spēkratus, kas aprīkoti ar Keyless Go sistēmu, tādēļ arī klienti tiek aicināti uzstādīt papildu drošības aprīkojumu automašīnām ar šo sistēmu.

Vismaz katra trešā no BTA klientiem pērn aizdzītajām automašīnām bijušas Toyota markas, un to zādzību skaits, salīdzinot ar 2015. gadu, pieaudzis gandrīz trīs reizes. Zagto automašīnu vidū pērn bijušas arī Volkswagen, Audi, BMW, Honda un citu marku automašīnas. Jāatzīmē, ka aizvadītajā gadā ievērojami samazinājies Mercedes Benz automašīnu zādzību skaits, kas dominēja gadu iepriekš.

Līdz ar to, ka zādzību gadījumus aizvadītajā gadā visbiežāk piedzīvojušas vidējās klases automašīnas, pērn samazinājies vidējās izmaksātās atlīdzības apmērs par automašīnu zādzībām. Ja 2015. gadā vidēji par transportlīdzekļa zādzību izmaksāti 22 474 eiro, tad 2016. gadā - 15 240 eiro.

„Šī gada pirmo divu mēnešu BTA statistika par atlīdzību pieteikumiem KASKO apdrošināšanā liecina, ka garnadži šogad zog dažādas klases automašīnas, kuru vērtība bijusi no 7 līdz pat 38 tūkstošiem eiro,” norāda G. Faļkovskis. „Mūsu klienti zagļu dēļ šogad šķīrušies jau no vienlīdz daudz Audi, BMW, Honda un Volkswagen automašīnām, kā arī citu marku spēkratiem.”

 
Visi komentāri
 
Fosdyke 17.marts 2017 11:27
0 0 Atbildēt

Volvo pilnpiedziņas bloks izbeidzas. Jauns maksā vairakus tūkstošus, ja ir Kasko, kāpēc gan neļaut apdrošinātājiem uzsaukt jaunu?

asd 17.marts 2017 11:46
0 0 Atbildēt

Ja līgumā ir ierakstīts, ka bloks ir, tad var. Bet nākošais KASKO būs kudiš dārgāks.

es 17.marts 2017 11:55
2 0 Atbildēt

Nop. Tie bloki viegli noņemas vienkārši ieleinot zem auto. Vot i fenderē. Diezgan sen jau.

A kas ar tiem BMW spoguļiem? Atkal kāds ģeniāls vācu dizains? Tipa Cayenne lukturi, kurus mierīgi pat vāku neatverot, var izāķēt (Volvo ja kas haube IR jāatver, ja ņem nost lukturus).

Bet vācieši prot idiotiski uzdizainēt tehnoloģiju. Biežāk gan VAG

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti