No šodienas atsevišķos ceļu posmos atļautais ātrums palielināts līdz 100 km/h 4

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Latvijas Valsts ceļi | 30.aprīlis 2020 8:20

Autobraucēju ievērībai: atsevišķos ceļu posmos atļautais ātrums palielināts līdz 100 km/h; Jelgavas šosejas posmā satiksme notiek pa vienu brauktuvi

Ar šodienu atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos atļautais braukšanas ātrums tiek palielināts līdz 100 km/h:

uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā (22,10.-26,00. km un 27,20.-44,40. km) un
posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam (55,50.-71,30. km un 74,70.-81,20. km);

uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas apvedceļa līdz rekonstruējamā posma sākumam aiz Garkalnes (14,30.-24,55. km);
uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei (20,86.-28,20. km);
uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no pagrieziena uz Ozolniekiem līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā (31,80.-39,81. km);
uz valsts galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) atsevišķos posmos (16,97.-23,30. km; 30,99.-49,10. km un 73,60.-94,40. km);
uz reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) posmā no pagrieziena uz Kranciema dolomīta karjeru līdz rotācijas aplim krustojumā ar autoceļu Koknese–Ērgļi (P79) (5,20.-60,35. km).

Atgādinām, ka zīmes ar braukšanas ātrumu informē par maksimālo atļauto ātrumu, bet faktiskais braukšanas ātrums autovadītājam jāizvēlas, izvērtējot situāciju uz ceļa, braukšanas apstākļus un savas prasmes.

Pieaug būvdarbu posmu skaits uz valsts ceļiem. Būvdarbu vietās aicinām ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem.

Uz Jelgavas šosejas (A8) remontposmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu ir slēgta brauktuve virzienā no Jelgavas uz Rīgu. Satiksme abos virzienos tiks organizēta pa otru brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h.

Remontdarbi notiek arī uz Rīgas apvedceļa Salaspils–Babīte (A5) uz Rīgas HES tilta. Satiksme tur tiek organizēta pa brauktuves vienu joslu ar luksoforu palīdzību un braukšanas ātruma ierobežojumu 30 km/h. Satiksme tur var būt palēnināta, nepieciešamības gadījumā tiek izmantoti satiksmes regulētāji. Iespēju robežās aicinām izmantot citas Daugavas šķērsošanas vietas.

Uz Jūrmalas šosejas (A10) satiksmei ir slēgta nobrauktuve no Rīgas apvedceļa (A5) virzienā uz Jūrmalu un nobrauktuve uz Jūrmalas šosejas virzienā no Rīgas uz Babīti/Imantu. Babītes iedzīvotājiem izbraukšanai un iebraukšanai Babītē jāizmanto Rožu iela, uz Jūrmalas šosejas izveidotas apgriešanās vietas. Ātruma ierobežojums 70 km/h.

Turpinās būvdarbi uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei. Pie Vangažiem Rīgas virzienā satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar ātruma ierobežojumu 30 km/h, citur remontposmā – 70 km/h. Satiksmei ir slēgts Sēnītes rotācijas aplis un uz šosejas ir izveidotas apgriešanās vietas. Lai nokļūtu Valmierā, braucot no Rīgas, ir jāizmanto nogriešanās vieta Valmieras virzienā pirms rotācijas apļa. Uz Valmiera šosejas (A3) uz Sēnītes mezgla pārvada satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, ātruma ierobežojums 30 km/h.

Uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām ir vairāk nekā 20 km garš remontposms un seši ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada gandrīz pusotru stundu.

Citi lielākie satiksmes ierobežojumi uz reģionālajiem autoceļiem:

Uz autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) krustojumā ar autoceļu Juglas papīrfabrikas ciemats–Ulbroka (V36). Satiksmi regulē luksofors, ātruma ierobežojums 50 km/h.
Uz autoceļa Rīga–Ērgļi (P4), iebraucot Ērgļos, satiksme tiek regulēta ar luksoforiem, ātruma ierobežojums 50 km/h.
Uz autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā no Aiviekstes līdz Bērzaunei divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.
Uz autoceļa Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (P95) posmā no Tērvetes līdz robežai viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.  
 

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz tiltiem:

Uz Rīgas apvedceļa Baltezers–Saulkalne (A4) uz tilta pār Lielo Juglu laikā no plkst. 7:00 līdz plkst. 19:00 satiksme var tikt organizēta pa vienu joslu ar satiksmes regulētājiem. Ātruma ierobežojums uz tilta 30 km/h. 
Uz Daugavpils šosejas (A6) uz satiksmes pārvada pār Rēzeknes–Daugavpils dzelzceļu pie Križiem pie Daugvpils satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h. 
Uz Rēzeknes apvedceļa (A15) uz ceļa pārvada pār dzelzceļu. Satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem. Ātruma ierobežojums 50 km/h, betonēšanas darbu laikā – 10km/h.
Uz autoceļa Smiltene–Velēna–Gulbene (P27) uz tilta pār Gauju Gulbenes novadā. Tilts ir satiksmei slēgts, satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu ar luksoforiem pa vienu joslu. Ātruma ierobežojums 30 km/h.
Uz autoceļa Madona–Varakļāni (P84) uz tilta pār Kuju Madonas novadā. Satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, ātruma ierobežojums līdz 30 km/h.
Uz autoceļa Jelgava–Kalnciems (P99) uz tilta pār Klīves kanālu Jelgavas novadā. Satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu. Ātruma ierobežojums 30 km/h.
Uz autoceļa Cebēni–Lēdmane (V973) uz tilta pār Lobi. Satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu, ātruma ierobežojums 30km/h, masas ierobežojums 10 t.
 

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnēWaze.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 30.aprīlis 2020 9:03
1 0 Atbildēt

Uz šiem posmiem varēja limitus pacelt visu gadu, pēc Igaunijas parauga. Vienlaikus gan būtu jālikvidē brīdinājums kā soda veids par ātruma pārsniegšanu.

gunbox 30.aprīlis 2020 9:46
1 2 Atbildēt

Un atsevišķos posmos 70. Uz Jelgavas šosejas pilnīgi bez pamata uzlikts posms. Tā pat kā bija virzienā uz Dienvidu tiltu. Ja reiz dienas vidū tur kāds strādā, tad tajā laikā arī ir jāuzliek zīmes. Bet mums te republikā banāni aug, nevar savādāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti