Kāpēc jāpērk auto caurlaide braucot uz savu īpašumu Jūrmalā? (+ VIDEO) 85

 

iAuto redaktors Māris Ozoliņš Foto: iAuto.lv

iAuto | 4.jūnijs 2020 19:08

iAuto.lv vērš uzmanību uz kādu jautājumu, kas būtisks tiem, kam dzīvesvieta Jūrmalā. Izrādās, ir situācijas, kad mājās atgriezties arī jūrmalniekiem nav iespējams, kamēr nav iegādāta dienas caurlaide par 2 eiro.

Jūrmalas pilsētas domes izdotajos noteikumos norādīts, ka Jūrmalā deklarēto iedzīvotāju un nekustamā īpašuma īpašnieku (fizisko personu) transportlīdzekļiem, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrēti šo iedzīvotāju īpašumā vai turējumā, caurlaides bez maksas un bez pieteikuma ir reģistrētas automātiski. Arī juridisko personu, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā, CSDD reģistrētiem īpašumā un turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides ir piešķirtas automātiski un bez maksas.

Taču, ir situācijas, kad no diviem eiro būs jāšķiras arī tad, ja atbilsti augstāk aprakstītajiem nosacījumiem. Piemēram, tad, ja Jūrmalā atgriezies ar servisa maiņas izsniegtu automašīnu, kamēr paša spēkrats ir remontā.

iAuto šo situāciju uzskata par absurdu, tādēļ uzdod jautājumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram J. Pūcem, tiesībsargam J. Jansonam un Jūrmalas domes priekšsēdētājam G.Truksnim (Zaļo un zemnieku savienība), kādēļ ir jāmaksā divi eiro Jūrmalas domei, lai atgrieztos mājās?

iAuto nosūtīs rakstiskus iesniegumus visām minētajām personām un publicēs atbildes portālā iAuto.lv. 

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1 

Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā

21. Nodevu nemaksā, ja iebraukšanas dienā īpaša režīma zonā Jūrmalā saņemta caurlaide:

21.1. par fiziskajai personai īpašumā, valdījumā vai turējumā esošo transportlīdzekli, kas reģistrēts uz šīs personas vārda Ceļu satiksmes drošības direkcijā vai citas valsts transportlīdzekļu reģistrā, ja:

...;

21.1.2. personai piederošais nekustamais īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā;

Raksti komentāros par savu pieredzi ar Jūrmalas caurlaidi!

Lasi vēl portālā iAuto par Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu tēmu:

 
85 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 4.jūnijs 2020 19:32
22 1 Atbildēt

Sakrāj šos čekus un iesniedz Jūrmalas Domē, lai atgriež naudiņu!

Alkatīga tā Jūrmalas Dome!

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2020 9:01
13 2 Atbildēt

Braucot uz manu Rīgas rezidenci man katru reizi jāmaksā, kad apstājos pie mājas, jo uz ielas ir Rīgas pilsētas maksas stāvvieta! Ja aizmirstu samaskāt, logā ieliek soda kvīti. Ja ziemā nenotīru trotuāru ap maksas automātu un maksas auto stāvvietu, man atkjal uzliek sodu. Johaidī, ja jau tā stāvvieta ir par maksu, tad taka lai paši apsaimnieko, bet nē, man jāvāc mēsli, jātīra un vēl jāmaksā.

anonimikis 4.jūnijs 2020 21:31
8 7 Atbildēt

Kaut cik jēdzīgi šie vēstuļjautājumi ir, ja tā uzdevējs piedāvā reālus risinājumus problēmai. VIspirms apzinot šim pakļauto ietekmēto personu loku. Tad piedāvājot reālu un ieviešamu risinājumu, kura izmaksas daudzkārt nepārsniedz kopējo šādā veidā gada laikā samaksāto summu.

Pagaidām izklausās pēc vaimanātāja parastā, kuram tikai par kaut ko paīdēt.

Tā vietā, lai ceptu šitādus 3 cilvēkiem derīgus rakstus, iAuto varēja piestrādāt pie kopējās savu rakstu kvalitātes. Īpaši pārpublicējumos. Tur bieži ir ar visām kļūdām, bez tekstā minētiem linkiem, bez normālām ilustrācijām kaut kāda šņaga tikai ielikta.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti