Kāpēc jāpērk auto caurlaide braucot uz savu īpašumu Jūrmalā? (+ VIDEO) 85

 

iAuto redaktors Māris Ozoliņš Foto: iAuto.lv

iAuto | 4.jūnijs 2020 19:08

iAuto.lv vērš uzmanību uz kādu jautājumu, kas būtisks tiem, kam dzīvesvieta Jūrmalā. Izrādās, ir situācijas, kad mājās atgriezties arī jūrmalniekiem nav iespējams, kamēr nav iegādāta dienas caurlaide par 2 eiro.

Jūrmalas pilsētas domes izdotajos noteikumos norādīts, ka Jūrmalā deklarēto iedzīvotāju un nekustamā īpašuma īpašnieku (fizisko personu) transportlīdzekļiem, kas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrēti šo iedzīvotāju īpašumā vai turējumā, caurlaides bez maksas un bez pieteikuma ir reģistrētas automātiski. Arī juridisko personu, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā, CSDD reģistrētiem īpašumā un turējumā esošiem transportlīdzekļiem caurlaides ir piešķirtas automātiski un bez maksas.

Taču, ir situācijas, kad no diviem eiro būs jāšķiras arī tad, ja atbilsti augstāk aprakstītajiem nosacījumiem. Piemēram, tad, ja Jūrmalā atgriezies ar servisa maiņas izsniegtu automašīnu, kamēr paša spēkrats ir remontā.

iAuto šo situāciju uzskata par absurdu, tādēļ uzdod jautājumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram J. Pūcem, tiesībsargam J. Jansonam un Jūrmalas domes priekšsēdētājam G.Truksnim (Zaļo un zemnieku savienība), kādēļ ir jāmaksā divi eiro Jūrmalas domei, lai atgrieztos mājās?

iAuto nosūtīs rakstiskus iesniegumus visām minētajām personām un publicēs atbildes portālā iAuto.lv. 

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1 

Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā

21. Nodevu nemaksā, ja iebraukšanas dienā īpaša režīma zonā Jūrmalā saņemta caurlaide:

21.1. par fiziskajai personai īpašumā, valdījumā vai turējumā esošo transportlīdzekli, kas reģistrēts uz šīs personas vārda Ceļu satiksmes drošības direkcijā vai citas valsts transportlīdzekļu reģistrā, ja:

...;

21.1.2. personai piederošais nekustamais īpašums atrodas Jūrmalas pilsētā;

Raksti komentāros par savu pieredzi ar Jūrmalas caurlaidi!

Lasi vēl portālā iAuto par Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu tēmu:

 
Visi komentāri
 
Vernons 4.jūnijs 2020 19:32
22 1 Atbildēt

Sakrāj šos čekus un iesniedz Jūrmalas Domē, lai atgriež naudiņu!

Alkatīga tā Jūrmalas Dome!

anonimikis 4.jūnijs 2020 21:31
8 7 Atbildēt

Kaut cik jēdzīgi šie vēstuļjautājumi ir, ja tā uzdevējs piedāvā reālus risinājumus problēmai. VIspirms apzinot šim pakļauto ietekmēto personu loku. Tad piedāvājot reālu un ieviešamu risinājumu, kura izmaksas daudzkārt nepārsniedz kopējo šādā veidā gada laikā samaksāto summu.

Pagaidām izklausās pēc vaimanātāja parastā, kuram tikai par kaut ko paīdēt.

Tā vietā, lai ceptu šitādus 3 cilvēkiem derīgus rakstus, iAuto varēja piestrādāt pie kopējās savu rakstu kvalitātes. Īpaši pārpublicējumos. Tur bieži ir ar visām kļūdām, bez tekstā minētiem linkiem, bez normālām ilustrācijām kaut kāda šņaga tikai ielikta.

Maris 5.jūnijs 2020 10:03
7 4 Atbildēt

1. Mēs (sabiedrība) deleģējam zināmas funkcijas cilvēkiem, kuri saņem par to atalgojumu. Tā taču ir? Ja es strādātu domē, tad no manis varētu prasīt šādu atbildību.

2. Jūrmalas caurlaižu sistēma manā vērtējumā ir ar zināmām "reketa" iezīmēm un tā tas nedrīkstētu būt no valsts un pašvaldību pārvaldes puses. Valstij būtu jānodrošina sistēma, kā tā pati identificē un atrisina šādas patvaļas neielaižot tās pārāk tālu. Konkrētā situācija ir jau trīs gadus, kad ieviesa foto fiksācijas sistēmu.

3. Pie Jūrmalas caurlaidēm daudz esmu jau strādājis gan informējot (piemēram, Jūrmalas domes atbilde iAuto.lv par Jūrmalas caurlaidēm un tiesas atcelto sodu iauto.lv/zinas/latvija...s-atcelto-sodu šī raksta beigās ir vēl daudz saistīto rakstu) , gan rakstot vēstules, iesniegumus, gan pārsūdzot lēmumus tiesā ieguldot personīgos līdzekļus, laiku un nervus, gan pat nodibinot biedrību (pagaidām nav sākusi darbu). Tā kā ir jau darīts un būs vēl!

4. Mazais risinājums ir tāds, ka caurlaides pienākas cilvēkiem un tad pēc šī principa ir arī jāveic kontrole. Nevar būt tā, ka man pienākas caurlaide, bet soda auto īpašnieku, ja es ar to braucu. Tas nozīmē, ka ir jāatceļ kontrole ar neverificētām foto fiksācijas iekārtām, turklāt nav likumdošanas panta, kas ļautu šādi rīkoties domei. Turklāt ir daudz procesuālo pārkāpumu no Jūrmalas pašvaldības policijas puses izskatot caurlaižu administratīvās lietas.

Lielais risinājums ir caurlaižu atcelšana un maksas autostāvvietu ierīkošana.

5. Tā kā Tev tā var izklausīties - pēc vaimanām, bet tā nav un no saviem līdzekļiem esmu šajā jautājumā ieguldījis daudz un turpināšu to darīt.

6. Ir skaidrs, ka esošo sistēmu atcels. Atcēla taču milzīgos sodus, kurus Jūrmalas dome, pārkāpjot likumu sūtīja vienā vēstulē (šeit: iauto.lv/pie-stures/ce...i-vienu-sodu), bet vai atgrieza naudu tiem cilvēkiem, kuri samaksāja šos pretlikumīgi iekasētos sodus? Normālā valsts pārvaldē šāda sprieduma rezultātā tiktu pārskatītas visas līdzīgās lietas un BEZ IEDZĪVOTĀJU IESNIEGUMA, atgriezta atpakaļ nelikumīgi pieprasītā nauda. Ak jā, būtu vēl jākompensē radītie zaudējumi un soda % par laiku.

Tā kā darbojamies un redzēs, ko izdarīs ministrija un tiesībsargs. A truksnim jau vienalga, savu jau ir padarījis. Līdzīgi kā Rīgas domē ušakovs atstās iestādi nākošajam sasaukumam ar "spīdošu" bilanci toties var iedot pseido atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim.

gunbox 8.jūnijs 2020 14:05
1 0 Atbildēt

Jūrmala pēc fakta ir organizēta tā, lai būtu domes kontrolei otkats. Nav svarīgi kādā ceļā tas iegūts. Vai tev uzlikts sods, kuru izlaiž caur ieinteresētās personas uzņēmumiem vēlāk. Vai tu iesi tiesāties un tiesnesis saņems no nodokļu maksātājiem lielāku aldziņu dēļ tavas soda izskatīšanas. Kāpēc lai kaut kas Jūrmalā mainītos? Redz, policija arī ir zem savas nodevas un mainīt kaut ko būtu pret savu "darba devēju". Amatpersonas arī ir iekārtoti darbā atbilstoša formāta, lai šīs nodevas pildītu. Jūrmalas iedzīvotājiem, ja grib tur dzīvot, ar to ir jārēķinās.

Skatītājs 4.jūnijs 2020 21:43
2 3 Atbildēt

Caurlaide ir domāta tikai auto plūsmas optimizēšanai. Jūrmalas Dome tikai 3 miljonus nopelna uz caurlaidēm gadā, kas pašvaldībai nav nekas. Toties ar caurlaidi var par brīvu likt auto. Un ja kas nepatīk, var braukt ar vilcienu.

felix65 5.jūnijs 2020 12:05
5 1 Atbildēt

Dīvaini ka nav pieprasītas caurlaides arī vilcienam. Pēc absurduma tas būtu līdzvērtīgi. Tā jau katra apdzīvotā vieta varētu pieprasīt maksu par iebraukšanu. Piemēram šoseja Rīga- Rēzekne iet caur Viļānu nomali- lieliskas perspektīvas uzvārīties, aizbildinoties ar ekoloģiju vai vai kādu citu h...ņu, vai ne? Tas jau ir līdzvērtīgi tam, kad cilvēki braucot uz akvaparku pārbrauc pāri tiltam un tur pat nogriežas, bet par to jābleķo.

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2020 13:12
3 8 Atbildēt

Elektriskajam transportam nav jāpērk caurlaides un arī pasažieru vilciens ir elektrisks!

Pērc elektroauto un braukā iekšā ārā, par pliku velti!

msh 5.jūnijs 2020 19:59
3 0 Atbildēt

Re cik labi - turīgiem cilvēkiem nav jāmaksā, bet nabagiem ir!

sska 8.jūnijs 2020 9:23
0 4 Atbildēt

beidz, sskā lietoti elektrovāgeni maksā sākot no 7k.

Bet, ja tu esi nabags, kam nav naudas degvielai, remontiem un caurlaidēm, tad brauc ar velo un tēlo, ka esi dabai draudzīgs. Nav ko smirdināt pasauli ar veciem golfiem, kam pil eļļa un birst rūsa!

msh 8.jūnijs 2020 19:00
1 0 Atbildēt

Nu, septiņas štukas par nelietojamu sūdu, un tālāk? A man vajag lietojamu mašīnu, un mans golfs ir vairāk lietojams [nobrauc tālāk] nekā jauna tesla...

Pļurkt 8.jūnijs 2020 13:50
1 4 Atbildēt

Pierēķini pie tās sskas 7k musarņika bateriju nomaiņas cenu!

Musarņiks 15.jūnijs 2020 10:39
1 0 Atbildēt

Man jau patīk, ka puikas, kas braukā ar šrotiem, spriež par auto būvi. Tikai tie komentāri ir tik pat vērtīgi, kā mopēda rīga īpašnieka kometāri par hayabusa remonta izmaksām!

felix65 6.jūnijs 2020 9:29
5 3 Atbildēt

Neesu tik bagāts, lai pirktu tik dārgu un bezjēdzīgu rotaļlietu. Elektroauto to pašreizējā koncepcijā ir strupceļš. Ekofašistu bizness, tā pat, kā benzīnam pievienotais spirts, pie tam, ņemot vērā palielinātu e-auto svaru, pastiprināti dilst riepas un tas ekoloģijau ir jau reāls kaitējums, atšķirībā no mītiskā co2.

Mārtiņš 4.jūnijs 2020 21:50
4 0 Atbildēt

Maksāju diezgan bieži, braucot vakaros mājās. Mans darbs saistīts ar dažādu automašīnu lietošanu. Dažreiz aizmirstu samaksāt un tad maksāju sodus. Sākuma devos uz pašvaldības policiju kur pārkāpumi tiek izskatīti. Izstāstīju savu situāciju, bet tas nevienu tur neinteresē, pirmajam pārkāpumam iedeva 50 procentu atlaidi. Ieteicu ka varbūt jūrmalas iedzīvotājiem vajadzētu izsniegt speciālās kartiņas kuras novietot aiz auto stikla, lai kameras tās var fiksēt (tā tiek darīts daudzās valstīs), policista kungs man atbildēja ka ne jau viņam tas ir jārisina, un vispār pilsētai lielākā peļņa nākot tieši no soda naudām.

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2020 9:01
13 2 Atbildēt

Braucot uz manu Rīgas rezidenci man katru reizi jāmaksā, kad apstājos pie mājas, jo uz ielas ir Rīgas pilsētas maksas stāvvieta! Ja aizmirstu samaskāt, logā ieliek soda kvīti. Ja ziemā nenotīru trotuāru ap maksas automātu un maksas auto stāvvietu, man atkjal uzliek sodu. Johaidī, ja jau tā stāvvieta ir par maksu, tad taka lai paši apsaimnieko, bet nē, man jāvāc mēsli, jātīra un vēl jāmaksā.

Pļurkt 5.jūnijs 2020 19:20
0 2 Atbildēt

Nu man te ģerevņā ir jāmaksā jumta nodoklis par to ka lietoju tādu ekstru kā personīgo garāžu! Paldies dievam, ka zemes īpašnieks faktiski neņem maksu par izmantoto zemi, tik vien ir kā visādas valsts un pašvaldības nodevas utt.

Jūrmalnieks 8.jūnijs 2020 9:26
0 0 Atbildēt

Laukos gan jau vajadzētu ieviest Grantenes nodokli, jo visi rallisti ceļ putekļus!

Pļurkt 8.jūnijs 2020 13:51
0 4 Atbildēt

Kārtējam Lielpicānam - Rīga un pārējie lauki!!

Pa granteni es neesmu braucis jau kādus gadus 5 vismaz!

Musarņiks 15.jūnijs 2020 10:41
0 0 Atbildēt

Tad tas ir veids, kā šrotam paildzināt dzīvi!?

Nedraudzīgā jūrmala 5.jūnijs 2020 1:23
4 2 Atbildēt

Tādēļ nebraucu uz jūrmalu. Braucu uz citām vietām Latvijā, kur uzņēmēji no manis nopelna vairāk kā šņaga 2 eur. Veicina gan uzņēmējdarbību, gan nodokļi tiek samaksāti, gan iedzīvotājiem ir darbs.

Provinciāļi jūrmaļi

650 5.jūnijs 2020 12:23
2 5 Atbildēt

Apsveicami- līdz ar to jūrā būs mazāk piemiizts ūdens un pludmale mazāk piegānīta.

Brauc labāk uz Āni jelgavas nov,tur "uzņēmēji" lieki nečakarēājas un tev bikses novilks jau pie pašas "apdz vietas" ceļazīmes.

J 5.jūnijs 2020 7:14
2 0 Atbildēt

Viss ir pareizi!

Antons 5.jūnijs 2020 9:02
3 0 Atbildēt

Tas pūce prot tikai "risināt" atkritumu problēmas, proti piebāzt visu Rīgu ar atkritumiem. Laikam ar novadu reformu visu Latviju piebāzīs,

Maris 5.jūnijs 2020 10:11
0 4 Atbildēt

Mums jau Jūrmalā zzs un saskaņas koalīcijā arī Clean R iebāza kā vienīgo. Tagad maksājam par svaru, rezultātā reālie izdevumi par atkritumu apsaimniekošanu kopš Eco Baltijas laikiem ir pieauguši vairākas reizes. Pa vidu vēl bija lietuviešu privatizētais Jūrmalas namsaimnieks, kas arī uzreiz pacēla cenu, ieviesa konteineru nomu utt.

Respektīvi 750L no 3 eur pieauga līdz 11-12 eur un tagad ir ap 17-25 eur

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2020 10:59
6 6 Atbildēt

Nemuldi, man maksa par atkritumiem samazinājās ievērojami, reāli sanāk 4 euro ceturksnī, jo nav jāmaksā par tukša gaisa kubikmetriem! Kartons, stikls, metāls tiek nodots šķirošanas laukumos un sadzīves atkritumu svars tādēļ ir niecīgs. Ja met visu pēc kārtas vienā konteinerā, tad varbūit ir dārgi, bet pamata doma ir šķirot, nevis bērt visus mēslus vienā konteinerā! Kas šķiro atkkritumus, tam reāli pa lēto viss!

650 5.jūnijs 2020 12:15
2 3 Atbildēt

-labāk kaimiņa grāvī ieber, tev vēl Piemaksās.

Jūrmlanieks 5.jūnijs 2020 13:19
2 2 Atbildēt

Grāvjus piemēslo viesi no Rīgas, izsūc savu aliņu un izmet pudeli meliorācijas grāvī!

650 5.jūnijs 2020 13:28
1 1 Atbildēt

-bet vietējie varoņi to meliorācijas grāvi pie saviem vārtiem vnk aizber ciet.

Slinkais 8.jūnijs 2020 11:33
0 0 Atbildēt

tas tiesa. kopš maksa par atkritumiem tiem piemērota no to svara, man jāmaksā ir daudz daudz mazāk

Taisnība 5.jūnijs 2020 10:25
2 0 Atbildēt

Pa lielam viņiem tas neinteresē.

Interesē tikai naudas apgrozījums, vai tas ir par maksas ceļu vai soda naudām. Zagt jau ir Latvijas prioritāte

Uzņēmējs 5.jūnijs 2020 13:17
2 0 Atbildēt

Kam vajag skopuļus!? Tas, kas nevar samaksāt 2 euro par caurlaidi, neiet uz kafejnīcām un krogiem, bet dzer alu no līdzpaņemtā 2 litru plastmasas bamšļa un čurā kāpās!

Pļurkt 6.jūnijs 2020 11:17
0 2 Atbildēt

Nu bet protams, ka šiem vajag botaksnos tranžiras, kas par glāzi PRASTA šampja uz galda uzmet čupiņu ar eirosotaku banknotēm!

gunbox 5.jūnijs 2020 13:55
3 1 Atbildēt

Tak izpārdod īpašumus un dzīvo jebkur citur. Kam tas pārcenotais sūnu ciems kādam vajadzīgs?

Toreiz, kad Jūrmalas dome uz vienas sotkas īpašuma gribēja uzlikt 200€ mēnesī, jau toreiz vajadzēja visiem pazust no tā ūķa.

WALA 5.jūnijs 2020 14:25
3 0 Atbildēt

Super, tu vienmēr ar tādu dīvainu sado-mazo tieksmi ? Normāli cilvēki mēģina sarunāt, ka veči mēs redzam ka gribat būt par "kakla kungiem", tā īsti neies cauri, un ja sarunas nelīdz tad latvietis parastais paņems arī mēslu dakšas un parādīs kur kungiem īstā vieta ...

gunbox 8.jūnijs 2020 13:35
0 0 Atbildēt

... pietrūkst pāris augstāko, lai izprastu, uz kuru pusi velc vai nu tu dzīvo citā valstī. Parādi man kaut vienu mītiņu LV ar dakšām kopš barikādēm? Latvietis parastais sēž mājās un kurn.

WALA 8.jūnijs 2020 20:07
0 0 Atbildēt

Ne visiem.ir nepieciešamība nokļūt televīzijā ar dažāda līmeņa muļķībām, var ar juristu palīdzību uzzīmēt pietiekami skaidru ainu tam ka dažas lietas nevajag būvēt kur nevajag, ka nav pieklājīgi viena cilvēka interesēs mainīt zonējumu utt.

Ir pareizi jāatrod nepārdomātie punkti, lai pat nejuridiski orientētai pašvaldības vēlētai personai būtu skaidrs uz ko tas "velk". Tad kad pasācienu izbazūnē pa TV, tas ir tas pēdējais pasāciens ko darīt, ja citas lietas nav līdz "sirds dziļumiem" aizķērušās.

Biezais 5.jūnijs 2020 14:26
4 5 Atbildēt

Man ir īpašumi gan Rīgā, gan Jūrmalā! Jūrmalā ir NĪN atlaides, pat ja neesi deklarēts, bet Rīgā nav. Jūrmala dod atlaides arī zemei, bet Rīga nedod, tā kā Jūrmala ir daudz pievilcīgāka nekustamā īpašuma investīcijām, kā Rīga! Rīga tik par padomjlaiku blokmāju elektorātu domā, kam patīk čurāt kāpņu telpās un izmest atkritumu maisus pa 5tā stāva logu.

5.jūnijs 2020 17:28
3 1 Atbildēt

Jūrmala nekustamā īpašuma jomā pievilcīgāka nekā Rīga? Tu maz aptver, ko runā?

Tev nav ne mazākās sajēgas par NĪ tirgu Latvījā.

Biezais 8.jūnijs 2020 9:31
1 4 Atbildēt

Dīvāna eksperta viedoklis! Tad pasaki man kāpēc Vecrīgā šobrīd viesnīcas numuriņu ar brokastīm var dabūt par 30 euro, bet Jūrmalā cena x3, bet Pāvilostā x5! Jo tālāk no Rīgas, jo pilnākas viesnīcas un lielāks pieprasījums!

8.jūnijs 2020 9:47
2 1 Atbildēt

Es darbojos NĪ nozarē!

Tavs komentārs tikai vel vairāk apliecina, ka Tu no NĪ tirgus un pašreizējās situācijas neko nesajēdz!

Vienīgais iemesls kādēļ Jūrmalā un Pāvilostā ir tādas cenas ir dēļ vasaras un daļēji dēļ Covida, jo cilvēki izvēlās vairāk atpūsties pie dabas/ūdens. Ievieto šeit linku no tās vietas kur Vecrīgā ir numuriņš uz diennakti ir par 30eur kopā ar brokastīm, un pēc tam ievieto šeit, tādu pašu piedāvājumu no Jūrmalas viesnīcām!

Kur ir tā 3x augstākā cena par vienādiem numuriņiem?

P.s.

Tu neesi nekāds biezais, jo cilvēka ar Tavu iq un saprāta spējām nespēj nopelnīt pietiekoši, lai atļautos saukt sevi par biezo...

Pļurkt 8.jūnijs 2020 13:55
0 3 Atbildēt

---

P.s.

Tu neesi nekāds biezais, jo cilvēka ar Tavu iq un saprāta spējām nespēj nopelnīt pietiekoši, lai atļautos saukt sevi par biezo...

---

Tādi kā tu (ar mazo) arī, jo mācot citus raksta vienos krievu pārcēlumos!

Pasveicini savu sākumskolas latviešu valodas skolotāju!!!

8.jūnijs 2020 18:00
0 0 Atbildēt

Piekrītu, ka Tu esi viens no tiem kurš nu ļoti pievērš uzmanību gramatikai! Es esmu latvietis, taču skolā labi nemācijos 10 baļļu skalā kāds sešinieks bija. Un tomēr esmu jauns (zem 30), pašlaik būvēju māju pierīgā, ir divi dzīvokļi Rīgā, no kuriem viens kredītā, un lauku māja Latgales pusē. Protams ļoti jauki, ka esi tik acīgs un centies pamācīt un tomēr tas nekādīgi neuzlabo Tavu finansiālo stāvokli, Tu neesi saimnieks, tas liekulīgais "kalpa/stukača" raksturs pa visiem galiem lien laukā...

Vau 15.jūnijs 2020 10:48
0 0 Atbildēt

Nu tu tak ir viens nekustamo īpašumu magnāts!

Pļurkt 9.jūnijs 2020 8:04
0 5 Atbildēt

Neplāties, jo no kaut kādas loģiskās domāšanas tev nav ne tik cik melns aiz naga!

Īstena šmurguļa stils!!

9.jūnijs 2020 16:44
0 0 Atbildēt

Protams, ko gan citu no skauģa varētu dzirdēt.

Pļurkt 9.jūnijs 2020 17:16
0 4 Atbildēt

Protams ko gan citu no šmurguļa varētu sadzirdēt!!

Sūdīgi tu tai skoliņā mācījies!!! Tik vien ir kā kaut kāda necila profene varēja paņemt. Bet ko tur - fātera aizmugure protams ka spēcīgāka.

-----------

Tikko kā vējš pamainīsies, tā tu ar saviem sešinieciņiem (desmit baļļu sistēmā) būsi mēslainē!

Tad arī parunāsim.

Āksts kas āksts - labi esot skolā mācījies..... I-netā var sapūst ko vien vēlas... A man sudraba kaza ar zelta pautiem šķūnīti stāv!

Šmurgulis, kas šmurgulis.

9.jūnijs 2020 18:01
0 0 Atbildēt

Atvaino, bet es neesmu vainīgs, ka Tu dēļ savas super izglītības tik un tā nespēj nopelnīt.

Es protams novēlu Tev veiksmi, un ar savām problēmām tikšu galā pats, viennozīmīgi necentīšos savu žulti un slikto garastāvokli "atstāt" komentāru sadaļā, manuprāt tas nav sevišķi vīrišķīgi.

Un vel es Tev novēlu savas atvases (ja tādas ir) uzaudzināt kārtīgi, jo ābols no ābeles tālu nekrīt...

Mačo 15.jūnijs 2020 10:47
0 0 Atbildēt

Puikas, varbūt vienkārši izvelciet un samērieties!? Kam garāks, tam taisnība!

Pļurkt 9.jūnijs 2020 18:58
0 3 Atbildēt

Nesatraucies un pārstāj savus krepečus šķiezt apkārt!!

Es šitādus plātīzer-šmurguļus darbā neņemu pat par palīgstrādniekiem!!

Ja tu esi latvietis, tad iemācies LATVISKI runāt, nevis vienos krievu pārcēlumos, kurus tu jau vairs nesaproti!!

Tikko kāds šmurgulis sāk plātīties ka esot LABI mācījies uz sešniekiem (!!!) un runājot sāk dēļot, vēl piesaucot virkni rusicismu, kurus lieto galīgi nevietā, tā atbildē ir: "Pošol naxuj!!".

Pļurkt 9.jūnijs 2020 19:56
0 3 Atbildēt

... ah jā....

Paldies dievam mani bērni ir uzauguši par normāliem cilvēkiem un nav nedz plātīzeri, nedz stulbeņi, nedz šmurguļi, nedz uzmetēji!

vērotājs 10.jūnijs 2020 10:32
2 0 Atbildēt

Nu paskatīsimies cik tavi šmurguļi ilgi izvilks, sāksies krīze un aizbrauks sēnes lasīt, vai sāks strādāt kādā angārā tāpat, kā tu.

vērotājs 10.jūnijs 2020 0:18
1 0 Atbildēt

Tas nu gan neticās ka tādam stulbenim kā tev var kautkas normāls uzaugt.

Pļurkt 10.jūnijs 2020 7:45
0 3 Atbildēt

Nespried pēc sevis!

650 5.jūnijs 2020 14:53
1 0 Atbildēt

Īpaši mīlēt jau neviens neko neuzspiež, bet ar kāju pa dsu dabūt te vienmēr ir bijis iespējams.Piem,dažos jūrmalas bāros jau no laika gala nelabprāt apkalpo LValsti necienošus indivīdus ar svešas ideoloģijas atribūtiem.Tās īsteni labās lietas (parasti) paliek aizkadrā.Krievijas mēdītāji jau mēnesi ir šokā, bet vietējie taisnības entuāzisti tikai labi ja kasjaunsā pa kaktiem spējuši klusiņām noprirsties.Skaļi klaigā jau galvenokārt fufelisti un demagogi.

Biezais 5.jūnijs 2020 15:48
4 1 Atbildēt

Es jau Buļļuciemā pamanīju, ka pēdējā laikā mašīnām ar RUS numuriem uzkrītoši pie spoguļiem karājas Latvijas karodziņi un nevienam nav Kolorado lentas! Laikam baidās dabūt ar to kāju pa ****

Freijers 5.jūnijs 2020 16:33
4 1 Atbildēt

Labi, ka kāds raksta par nepilnībām, tikai tā tās novērsīs. Protams atrodas vairāki dzimtcilvēki, kam ir netīkami, ka kāds parāda uz sūdiem, bet sāk pašu noradītāju noliet...kā jau pierasts kalpiem - tādēļ arī visādas nejēdzības notiek, dēļ dirsālīdēju īpatsvara !

Taisnības labad gan jāpiemin, ka Jūrmalā nav maksas slauktuves, tas tiesa un manuprāt ar visu nejēdzību (Rīgā gan tas nav reāli iespējams) šāds režīms ir saprātīgāks par slauktuvēm, jo neizbēgami to areāls un cena aug, bet vēl klāt nāk dažādi privātie parazīti un nu jau Rīgas nomalēs jāskatās vai nav kāds reketa kantoris placim piezīdies. Protams, ka to veicina NĪN slaukšana kā tāda, kas arī diemžēl Rīgā ir "līmenī".

arba 5.jūnijs 2020 20:36
1 0 Atbildēt

normāli būtu, ja caurlaide būtu cilvēkam nevis auto

un cilvēks brauc ar ko grib, savu auto , darba auto , īrētu auto vai taksi !

UN tā ir ne tikai Jūrmālā, tā ir bieži arī dažādās iestādēs, man darba vietā arī bija jampadracis, kad es biju iebraucis ar auto, kas nav sarakstos

Pasaulē firmu stāvvietās ir norādīti uzvārdi, nevis auto nr !

Parto esmu diskutējis ar vairākiem direktoriem, bet nekad nekāda sapratne

Mūsu valsts mīl visu sarežģīt cilvēkiem

Maris 6.jūnijs 2020 7:56
0 0 Atbildēt

Tā jau arī bija līdz pat 2016.gadam un tas bija OK. Problēmas sākās, kad dome 2017.gadā sāka uzstādīt kameras.

Incii 6.jūnijs 2020 0:25
1 0 Atbildēt

Tas, ka Jūrmalniekiem ir jāmaksā caurlaides maksā, lai nokļūtu savās mājās nav nekas jauns. Jūrmalas Dome to zin jau sen. Caurlaidei vajag būt uz konkrēto cilvēku, kas tad var izmantot jebkuru automašīnu, lai nokļūtu savās mājās. Pārmaksāto naudu par caurlaidēm ir jāatrod atpakaļ. Tas ir darbs juristiem tiesiskā valstī. Bet pašreizējā situācijā tā ir naudas kāšana no cilvēkiem.

Jautājums 6.jūnijs 2020 6:18
2 6 Atbildēt

Vai cien. Ozoliņa kungs ir jau izdomājis tehnisko risinājumu kā bez auto apturēšanas pārliecināties par personas identitāti kurai būtu tiesības iebraukt Jūrmalā uz savu īpašumu? Caurlaide logā neder, jo to jau var iedot personai kurai nav īpašuma Jūrmalā un nebūs konsekvences.

Atcelt maksu nedrīkst, jo tad nabagi no ciemiem daudz brauks cauri ar veciem auto kam kūpoši izpūtēji. Pietiek jau, kad tādi bojā gaisu laikā, kad nav jāmaksā par iebraukšanu. Arī ceļa segums tiek ātrāk nojāts.

Ozoliņa kungs beidzot varētu nomainīt savu dzīves vietu uz viņam piemērotāku..piemēram Pļaviņām vai Jaunjelgavu!

650 6.jūnijs 2020 15:10
0 0 Atbildēt

Pietiek jau ka visi kaurguru narkoti oficiāli brauc pa to nojaato ielu cauru gadu vispār bez kauna un izpūtējiem.

(Ja) dome būtu gudrāka, tas mehānisms "izlīgumam" ar nepamatoti saērcinātām personām sen būtu izdomāts.Zaudējot kapeikas,bet novēršot ieilgušu konfliktu.Trula un pārāk gara lepnība vnk traucē dejot.Braukt pa frej ar svešu (servisa/drauga) auto nav paredzēts.Jā.Bet būtu jānosaka kaut vai formāls veids, kā izņēmuma gadījumā bez lieka čakara un aizvainojuma tikt līdz savam īpašumam.Nevarētu būt, ka mobilo lietotņu un eparakstu ērā tam nav itin nekāda risinājuma.

Šo "aizvainoto" nav relatīvi tik daudz,būtībā tie ir atsevišķi gadījumi.Bet tā situācija tieši šiem reāli kremt un viņi ir samērā spējīgi principa pēc uzģenerēt domei galvassāpes un/vai pat sačakarēt šobrīd iedibināto nenoliedzami efektīvo veidu iekasēšanai no svešiniekiem.

Maris 6.jūnijs 2020 18:29
0 1 Atbildēt

Sistēma līdz 2016.gadam, no tiesību viedokļa, bija pareizāka. Nākotnē vajadzētu vispār atteikties no caurlaižu sistēmas un ieviest maksas stāvvietas pilsētā. + un - ir diskutējami

Evija 7.jūnijs 2020 8:26
2 0 Atbildēt

Nu protams. Maksas stāvvieta maksās mazāk!!! Tikai 2 eiro stundā!!!! Un ja pastāvēs 10 min., maksāsi par stundu. Kā dažās Rīgas stāvvietās. Par ko jūs te cepaties? Man arī vienai darba mašīnai bija jānopērk caurlaide. Un ko? Es to uztveru kā ziedojumu savas dzīvesvietas sakārtošanai. Un redzu, katru dienu, par ko esmu samaksājuši. Un jūs karāties par 2 eiro!

msh 7.jūnijs 2020 23:25
0 0 Atbildēt

Jā, jo visi nav pieraduši pie rīgas stāvvietu slaukšanas režīma un/vai nebrauc uz jūrmalu ar mērķi nosist laiku. Es arī nesaprotu nahuj man aizbraucot uz jūrmalu uz kādu privātīpašumu ir jāmaksā; citās vietās latvijā par mašīnas novietošanu pie privātmājas nav jāmaksā, tāpēc tā demagoģija par maksas stāvvietām man liekas lieka, jo vairāk tāpēc ka man pieņemamā takse par maksas stāvvietu ir kādi 50 centi stundā, samaksājami iemetot aparātā monētas...

Volx 7.jūnijs 2020 0:22
2 0 Atbildēt

Man liekas, ka vispirms jāiegādājas normāls auto, ko nevajag dienām turēt servisos. Servisi ir arī Jūrmalā. Savādāk jau sāksies anarhija kad visādi nāks ar nomas auto, kā to nokontrolēt? Vienkārši šeit manāms, ka kāds no iauto netiek iekšā ar svešiem auto, ko vienkārši paņēmuši pabraukāties.

msh 7.jūnijs 2020 2:17
0 0 Atbildēt

Cik ražotāju dīleri atrodas jūrmalā? Un cik marku specializēto servisu? Un vispār, cik servisi tajā jūrmalā ir?

Volx 7.jūnijs 2020 2:22
1 2 Atbildēt

DDD kas no tā mainīsies ja būs 2 vai 22 servisi? Katrā ziņā viņi ir, bet tu esi pieķēries visīsākajam teikumam manā postā. Tas gan nav labi.

aizejošais 7.jūnijs 2020 7:24
1 0 Atbildēt

Risinājums: 1) Iestata tās kameras uz numuriem, kā līdz šim;

2) tad ievieš lietotni, kurā var oficiālais lietotājs x norādīt, ar kādu mašīnu viņš pārvietos savu dižciltīgo pakaļu, bet tikai pēc sistēmas in-out.

3) priekšmaksa vai pēcmaksa tam pasākumam tad - tas jau tehniski vienalga

Maris 7.jūnijs 2020 8:02
0 0 Atbildēt

Lietotne jau ir un tā strādā, te epakalpojumi.jurmala.lv/Category.aspx?cat=TRANSPORT tikai šādu auto neļauj pieteikt.

anonimikis 7.jūnijs 2020 10:07
0 1 Atbildēt

Nu bet tad arī ieteikumu vajag rakstīt pašvaldībai - lūdzu izskatīt iespēju aplikācijā ieviest šādu funkcionalitāti. Tehniski to var izdarīt tā, ka drīkst pievienot uz vienu dienu citu numuru. Maksa par to netiek iekasēta, ja parastais numurs nav tajā dienā reģistrēts iebraucaam.

Tagadējais jautājums ir stulbuma paraugs un atbilde uz to ir skaidra - normatīvie akti šobrīd tādu kārtību neparedz.

Evija 7.jūnijs 2020 8:08
0 4 Atbildēt

Nez par kādu naudu Jūrmalu uztur tik skaistu un tīru?!? Domā tas viss no debesīm krīt? Paskaties uz citām pilsētām un salīdzini. Rīgā pat normāli pabraukt pa centru nevar, ka tik mašīnai kat ko nesalauž. Nerunājot jau par apstādījumiem. Jūrmalai neviena pilsēta klāt nestāv.

Maris 7.jūnijs 2020 8:16
2 0 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka Jūrmalā ir ļoti bēdīgs ielu stāvoklis, nedrošas gājēju pārejas, vai to neesamība, nepārdomāta velo infrastruktūra (to pat tā nevarētu saukt), luksoforu režīmi, kas veicina pārkāpt satiksmes noteikumus. Ir pilnīga neprofesionalitāte satiksmes drošībā un tā tiek piesegta ar puķpodu kastēm uz katra gaismas staba cauri visai pilsētai - tāda skaistuma uzturēšana ir pārāk dārga!

Maris 7.jūnijs 2020 8:19
2 0 Atbildēt

Es taču samaksāju nekustamā īpašuma nodokli, kāpēc vēl man jāmaksā, lai aizbrauktu mājās? Kas tā tāda par praksi?

msh 7.jūnijs 2020 14:04
5 0 Atbildēt

Sasmējos. Ja jūrmalā būtu rīgas satiksme, tad arī jūrmalā stanceri savām mašīnām varētu kaut ko salauzt. Par apstādījumiem tas pats - jūrmala ir KŪRORTpilsēta, kamēr rīga un citas pilsētas ir pilsēta vulgaris, ar citu plānojumu - ja tik ļoti tā rīga nepatīk, vācies dzīvot kādā lauku ciematā, tur arī būs apstādījumi, nevis mājas pašā ielas malā.

P.N. Problēma pa rīgu pabraukt ir tikai tizliem cilvēkiem kas neko bez asfalta vairāk nepazīst. Tev vajadzētu uz kādu gadu pārvākties uz kādu viensētu pārdesmit kilometru no asfalta, tad tu iemācītos braukt un ja esošā mašīna tiešām ir tāds sūds ka to var uz rīgas ielām satraumēt, tā tiktu nomainīta pret lietojamu, garantēju. Protams, aizbraucot uz rīgu, pēc liepājas ir spēcīga atšķirība, bet idejiski nekas īpašs, sēņotāju vienīgi padaudz; nevaru saprast ko viņi tā baidās no piekares darbības skaņām...

ZZZZ 7.jūnijs 2020 11:56
5 0 Atbildēt

Jelgava un apkārtne drīz to Jūrmalu izkonkurēs

650 7.jūnijs 2020 15:14
0 0 Atbildēt

Jelgavā tāpat bija diskusijas, ka vērienīgo labiekārtošanas darbu projektētāji/veicēji esot visu šo pasākumu īstenojuši 1kārt sava biznesa labad.Rezultātā jelgava ir kļuvusi par aci priecējošu veidojumu gan vietējiem, gan gadījuma caur- un garām- braucējiem.Driksa krievu laikā bija teju indīgākā vislatvijas notekūdeņu nolaistuve.Vietēji makšķernieki taj rajonā noķertās zivis visbiežāk meta miskastē, jo nebij ēdamas.Tagad tur ir viena no skaistākajām krastmalām.

Jūrmalā šādu vizuālajai apskatei labsirdīgi domātu objektu gandrīz nav.Toties ir desmitem tūkstošu puķu un bezmaksas sabtransports jebkuram pilsētas iedzīvotājam.Pat pa visu demopandēmijas laiku ir risinājušies iekšpagalmu sakāršanas darbi un katru gadu kādas grantētās ielas tiek asfaltētas.Nekustamā īpašuma nodoklim atlaides ir.Pensionāriem gada pabalstu priekš zālēm piešķir.Bet visa cita starpā lepnā vietvalde acīmredzot ir aizmirsusi, ka nevajag papildus "kaitināt" tieši maz/vidējos privātīpašniekus.Ja negrib liekas galvasspāpes,viņu "viedokli" ātri vien nāksies uzklausīt.Vienalga,vai jūrmalā vai medemciemā.

Iveta 7.jūnijs 2020 17:15
0 0 Atbildēt

Esmu 3.grupas invalīde ar kustību traucéjumiem. Par caurlaidi nav jámaksà,bet jápiesakás policijá...nepieteicos...sods 50eiro. Un tá izrádás 2reizes. Uz invalīdu réķina uzplaukums...kur digitalizácija? Táda sajūta,ka iebracu citá valstì. Jūtos piesmieta...

gunbox 8.jūnijs 2020 13:44
0 0 Atbildēt

Tāpēc Jūrmalai ir apvedceļš. Nav jābrauc tur, kur nav ko meklēt. Es vispār ieteiktu uzlikt zīmi Nr. 302 Braukt aizliegts. Lai iebrauc tikai tie, kas tur dzīvo un gadiem esošā problēma atrisināta vienā momentā. Latvijai pludmales zona ir gar visu Baltijas Jūru, ja nav redzēts ūdens. Jūrmala nav vienīgā vieta.

Frontera 7.jūnijs 2020 17:19
0 6 Atbildēt

Tapēc,ka Latvijā dzīvo lohi..kapēc man dzīvojot savā zemē būtu vel jāmaksā iebraucot Jūrmalā????Kas tādu huiņu vispār izdomāja???Pidarasi

nomiks 8.jūnijs 2020 13:36
1 0 Atbildēt

Te droši vien viedokļus no interešu viedokļa var sadalīt divās grupās: 1) Jūrmalas iedzīvotāji un 2) Jūrmalas viesi vai tranzīta viesi. Es piederu pie otrajiem.

No mana skatu punkta šāda samaksas kārtība ir ļoti ērta, 2 EUR nav liela summa, jo īpaši, ņemot vērā, ka pilsētā nav jāmaksā par automašīnas novietošanu ielas malā stāvēšanai. Gan braucot uz jūru, gan dodoties uz Dzintaru koncertzāli baudīt labu koncertu, gan vienkārši vakariņā.

No otras puses jūrmalniekiem ir tiesības prasīt piekļut savam īpašumam bez atsevišķas samaksas iekasēšanas. Līdz ar to manā ieskatā pareizākais risinājums būtu nevis pilnībā atcet šo ieviesto risinājumu, bet drīzāk to uzlabot.

Es nezinu, kā praktiski tiek realizēta transportlīdzekļa numura pastāvīga reģistrēšana, ja tas reģistrēts uz Jūrmalā dzīvojošas privātpersonas vai reģistrētas juridiskās personas vārda, taču varētu ieviest, ka šāda transportlīdzekļa īpašnieks var reģistrēt bezmaksas braucienam citu transportlīdzekli ar vienlaicīgu opciju uz laiku noņemt no atbrīvojuma citu transportlīdzekli, kam iepriekš piešķirts pastāvīgais bezmaksas statuss. Sistēma attiecīgi kontrolētu, lai vienlaikus nebūtu iebraukts pilsētā ar abiem šiem transportlīdzekļiem bez maksas. Šādu darbību gan drīkstētu veikt tikai autorizēts lietotājs, lai kāds cits nevarētu random ievadīt sveša transportlīdzekļa numuru.

gunbox 8.jūnijs 2020 17:26
0 0 Atbildēt

Vēl ir trešā grupa, kuri saskata jebkuru citu vietu Latvijā daudz interesantāku, kur pavadīt laiku, kā Slokas papīrfabrikas līdzenumā. ;)

Slinkais 8.jūnijs 2020 23:45
1 2 Atbildēt

kas ir šis apaļvaidzis, kāds experts vai? man šķiet ka veselības labad viņam vajadzētu vairak pārvietoties pa rīga-jūrmala veloceliņu, nevis ar auto

650 9.jūnijs 2020 1:13
2 0 Atbildēt

-misters Rurks, pieņem Pacientus pa otardienām

Bradypus 9.jūnijs 2020 16:06
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka viss īpašums pieder valstij, bet nomniekam, lai arī ilgtermiņa, ir jāmaksā viss, ko īpašnieks pieprasa.

JūrmalnieksNieks 9.jūnijs 2020 21:00
2 0 Atbildēt

Viena reize 2 Eur jau nav nekas itkā, tomēr gadās vairākas , piemēram, man ir nācies aizņemties busu lai savestu lielākas mantas un materiālus. Protams, jāpērk caurlaide. Auto aizved pārkrāsot bamperi, nedēļu braucu ar nomas auto, atkal maksā caurlaidi. Un ja pieraduma dēļ pabrauc garām nesamaksājot caurlaidi, pēc tam atnāk 50Eur protokols. Bez tā visa gadījās, ka piemirsu noformēt savam darba auto caurlaidi un attapos kad saņēmu pirmo paziņojumu. Līdz tam brīdim bija pagājis mēnesis un saņēmu vēl 20 paziņojumus/protokolus. Pašvaldības policijas ne inspektoriem, ne priekšniekam nekādas sapratnes un pretīmnākšanas, lai gan visu to laiku biju deklarēts Jūrmalā, man ir/bija īpašums Jūrmalā un par konkrēto darba auto maksāju nodokli lai varētu vizināties ārpus darba laika.Domāju, ka ir jābūt kontrolei kas piesaistīta iedzīvotājam, nevis automašīnai.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti