Satiksmes drošības uzlabošanai varētu rosināt diskusiju par alkohola tirdzniecības aizliegumu degvielas uzpildes stacijās 9

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 25.februāris 2021 17:36

Satiksmes drošības uzlabošanai Latvijā varētu rosināt diskusiju par alkohola tirdzniecības aizliegumu degvielas uzpildes stacijās, ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina VSIA "Latvijas valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Prezentējot datus par letāliem satiksmes negadījumiem ar gājējiem tikai uz valsts autoceļiem, Lange norādīja, ka pērn lielākā daļa šādu negadījumu notikuši diennakts tumšajā laikā un 70% no tiem atgadījušies ārpus apdzīvotām vietām. Liela daļa no mirušajiem esot gados vecāki cilvēki.

"Tendences liecina, ka 45% no šādiem negadījumiem notikuši aptuveni 250 metru rādiusā ap autobusa pieturvietām. Tāpat tendences liecina, ka aptuveni 12% negadījumu notikuši netālu no degvielas uzpildes stacijām. Šī tendence ir līdzīga arī attiecībā uz velosipēdistiem un motobraucējiem. Te varbūt parādās jautājums, vai mums nav jāpaceļ diskusija nākotnē par to, ka jāaizliedz alkoholisko dzērienu tirdzniecība degvielas uzpildes stacijās tieši tāpat, kā tas ir Lietuvā," norādīja Lange.

Valsts policijas padomes sēdē prezentētā informācija liecina, ka pērn satiksmes negadījumos uz visiem autoceļiem dzīvību zaudējuši 43 gājēji, 15 velosipēda vadītāji, kā arī septiņi motocikla, mopēdu vadītāji.

Smagus ievainojumus pērn guva 86 gājēji, 54 velosipēdisti un 59 motocikla un mopēdu vadītāji.

 
Visi komentāri
 
LMT 25.februāris 2021 17:44
3 1 Atbildēt

WTF kur tad lai es dzeru!?

WALA 25.februāris 2021 18:09
4 0 Atbildēt

No šī visa es īsti neieraudzījju to likumsakarību ķēdi kā alko neesamība DUS uzlabos slikto bojāgājēju statistiku !

Ja skatās uz pasniegto statistiku, tad veidojot tieši tikpat "gudru loģisku ķēdi" daudz lielāks ieguvums būtu no autobusu pieturu likvidācijas, pieturu nebūtu tad attiecīgi bojāgājēju to tuvumā arī būtu 0% ...

P.S. Es ar gribu to zāli ko šitādi pīpē, izklausās ka labi iedarbojas !!!

Sula 25.februāris 2021 18:26
0 1 Atbildēt

LT jau kādu laiku tas ir aizliegts. Un statistika uzlabojas.

WALA 25.februāris 2021 19:07
3 0 Atbildēt

Kāds sakars uzlabojumiem LT ar LV situāciju, vai LT situācija tika padziļināti analizēta, tika pamanīta būtiska korelāciju un tā ir attiecināma ari uz LV ??? No rakstītā gan nekas neliecina par kebkādas analīzes klātesamibu, moš LT vienkārši veiksmes faktors un nekadas statistiski nozimigas korelācijas nemaz nav.

WALA 25.februāris 2021 19:13
1 0 Atbildēt

Nu ka piemers, DUS iespejams vispār ir vienigais veikals tuvākaja 1km apkaimē kurš ir vaļā visu diennakti, un ja pļēguram savajdzēsies cīgas, viņs uz to veici vilksies neatkarīgi no alko esamības, un teiksim ziemā kad brauktuve ir šauri nošķūrēta, viņš pat ejot dienas vidū pienu pirkt var pakļūt zem riteņiem, jo gan viņam gan auto var nepietikt virtas lai izmainitos droši. Es zinu vairakus pagastu lauku veikalys ceļa malās, līdz kuriem tieši tāpat rudeņos veči un ne tikai iet pa nomali (ziemā tās nomales tur praktiski vispār nav).

darklight 25.februāris 2021 19:11
2 0 Atbildēt

Nu...pēc tā tava grafika arī pie mums statistika uzlabojas bez nekāda aizlieguma

anoagask 26.februāris 2021 18:58
1 0 Atbildēt

Langes kungs labāk varētu darīt savu darbu un izkastrēt inženierus, kas ir atļļāva visus pieslēgumus ādažos, ķekavas pļavās utt. Pēdējā laikā ir populāri visādiem priekšniekiem līst svešos dārziņos

dubis 27.februāris 2021 20:57
0 0 Atbildēt

Te nav pieminēts, bet kaut kādā daļa no nobrauktajiem pie DUSiem ir bijuši alkohola reibumā. Bet interesanti, ka dažkārt daudzās dzīves jomās tiek teikts, ka vajag vienkārši kopēt kaimiņus, te atkal, kāda hrena pēc kopēt. Manuprāt, tas būtu tikai normāli, ka DUSos to netirgotu, nu nav ne vadītāji, ne vietējie savā ziņā jāaicina iekapāt. Tas tā kā lai izslēgtu impulsa pirkumus. Katrā ziņā šī ideja nav sliktākā. Lai gan uzbūvēt tos 200m celiņus pie katras pieturas būtu loģiskāk bet daudz dārgāk.

Merikurrats 28.februāris 2021 9:33
0 0 Atbildēt

Nepirkšu tai DUSā ar uzcenojumu un tikai to, kas plauktos.Nopirkšu to, kas garšo un nolikšu lai gaida,kad radīsies vēlme panašķoties.Gan mājās bāriņš pilns,gan pāris pudelītes kraveniekā līdzi vizinās.DUS interesē tikai degvielu ieliet,wc un duša.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti