Par 1,339 miljoniem eiro noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa būvdarbu būvuzraudzību 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.marts 2021 12:12

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) par 1,339 miljoniem eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) noslēgusi līgumu ar SIA "Firma L4" par Ķekavas apvedceļa būvdarbu būvuzraudzību, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

"Firma L4" tika atzīta par uzvarētāju starp trim pretendentiem. LVC iepirkumā piedāvājumus iesniedza arī apvienība SIA "Ceļu inženieri", SIA "Izliena V" un SIA "Teede insenerid", piedāvājot līgumcenu 1,649 miljoni eiro bez PVN, un piegādātāju apvienība BPI, piedāvājot līgumcenu 1,386 miljonu eiro apmērā bez PVN.

LVC pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka "Firma L4" būvuzraudzības procesā būs jāiesaista būvspeciālistu komanda - būvinženieris, atbildīgais ceļu būvuzraugs, ceļu būvuzraugs, divi tiltu būvuzraugi, elektroietaišu izbūves darbu būvuzraugu, elektronisko sakaru sistēmu un tīklu būvuzraugu, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvuzraugu, sadales un lietotāju gāzes apgādes sistēmu būvuzraugu, četri būvuzraugu palīgi, kā arī jāveic testi neatkarīgās akreditētās laboratorijās.

Jau ziņots, ka tiesības slēgt publiskās un privātās partnerības (PPP) līgumu par Ķekavas apvedceļa projektēšanu, būvēšanu un uzturēšanu piešķirtas personu apvienībai "Kekava ABT", kuras sastāvā ir Luksemburgā reģistrēts investīciju fonds "Transport Infrastructure Investment Company 2 S.C.A., SICAR" ("TIIC 2 S.C.A., SICAR"), kā arī AS "A.C.B." un SIA "Binders".

No diviem pretendentiem, kuri iesniedza galīgos piedāvājumus, "Kekava ABT" tika izvēlēts kā saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, kam bija arī zemākā cena. Šo personu apvienību ar 80% no kopējā ieguldījuma kontrolē Luksemburgā reģistrēts investīciju fonds "TIIC 2 S.C.A., SICAR", kamēr pa 10% no ieguldījumiem personu apvienībā ir "A.C.B." un "Binders".

Pieejamības maksājums privātajam partnerim būs līdz 13,5 miljoniem eiro bez PVN gadā. Atkarībā no dažādiem apstākļiem, summa var būt arī mazāka, bet noteikti ne lielāka. Pēc aģentūras LETA aprēķiniem, maksimālā summa 20 gadu laikā var sasniegt 270 miljonus eiro bez PVN.

Ķekavas apvedceļš būs valsts galvenā autoceļa Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) (A7) posms no 7,78. līdz 25.kilometram. Tā joslas kilometru garums būs aptuveni 100 kilometru, tostarp četru joslu ceļš (pa divām joslām katrā braukšanas virzienā) - 12,22 kilometri, divu joslu ceļš ar vienu brauktuvi un vienu joslu katrā braukšanas virzienā - 5,36 kilometri, paralēlie ceļi un satiksmes pārvadi - 20,7 kilometri. Projektā paredzēti divi tuneļi, seši tilti un pārvadi, 10 apļveida krustojumi, divi gājēju tilti un tuneļi un 6,5 kilometri prettrokšņu risinājumu.

Ķekavas apvedceļš būs pirmais projekts Baltijā, kas tiks realizēts pēc principa "projektē-būvē-uzturi-finansē". Privātais partneris nodrošinās gan projektēšanu, gan būvniecību, gan finanšu piesaisti un ceļa uzturēšanu 23 gadu laikā. Ķekavas apvedceļa gadījumā privātais partneris visu publiskās un privātās partnerības līguma darbības laiku pilnā apmērā atbildēs par pilnīgi visiem uzturēšanas darbiem būvē, tostarp brauktuvju kaisīšanu, tīrīšanu, nodalījuma joslas (ceļmalu) pļaušanu, latvāņu iznīcināšanu, apgaismojumu, elektroenerģiju apgaismojumam un citām satiksmesorganizācijas iekārtām, sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšanu, ceļa horizontālā marķējuma atjaunošanu un citiem darbiem.

Tāpat privātais partneris garantēs, ka vēl piecus gadus pēc publiskās un privātās partnerības līguma darbības beigām Ķekavas apvedceļš saglabāsies tādā kvalitātē, lai tam būtu nepieciešami tikai ikdienas uzturēšanas darbi, bet ne kapitālieguldījumi.

Kompānija "Firma L4" reģistrēta 1994.gada beigās, un tās pamatkapitāls ir 140 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir Gunārs Valinks (40%), Jānis Māsēns (35%), Jānis Briedis (21%), Gints Freibergs (2%) un Gvido Nordens (2%). 2019.gadā "Firma L4" apgrozījums bija 5,23 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 901 014 eiro.
 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 17.marts 2021 9:35
1 0 Atbildēt

Rakstam prasās pielikt plānotā ceļa kartes bildi, nevis pašizgāzējus

jaaanis 17.marts 2021 10:11
1 0 Atbildēt

Rakstā daudz Bla, Bla, Bla, bet nav pateikts lietotājiem galvenais, kad sāks un kad pabeigs būvēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti