Kia ir gatava kāpināt elektromobiļu pārdošanu Baltijā un palielināt elektrisko transportlīdzekļu tirgus daļu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Kia | 13.aprīlis 2021 11:15

Autokompāniju piedāvājumā turpina palielināties elektrisko modeļu klāsts, un daži no ražotājiem elektrifikācijā saskata vairāk iespēju nekā tikai izmešu samazināšanu. Dienvidkorejas autoražotājs Kia, lai nodrošinātu ilgtspēju un sniegtu lielāku labumu sabiedrībai, piedāvā pilnīgi jaunu nākotnes redzējumu.

Orientējoties uz bateriju elektrisko transportlīdzekļu popularizēšanu, Kia plāno pastiprināt kompānijas globālo produktu klāstu, līdz 2027. gadam ieviešot septiņus jaunus elektriskos modeļus. Aptverot vairākus segmentus, jauno modeļu vidū būs vieglie pasažieru auto, SUV un daudzfunkcionālie pasažieru auto (MPV), tiem visiem piedāvājot nozarē vadošās tehnoloģijas lielu attālumu veikšanai un ātrajai uzlādei, ko nodrošinās elektriskā globālā modulārā platforma (Electric-Global Modular Platform jeb E-GMP) ar 800 V tehnoloģiju.

Ražotājs cer, ka, pieaugot modeļu klāstam, Kia automobiļi 2025. gadā veidos 6,6 procentu īpatsvaru globālajā elektromobiļu tirgū, un 2026. gadā pilnībā elektrisko automobiļu pārdošanas apjoms pasaulē sasniegs 500 000 vienību.

Kia mērķis ir jau šajā gadā ir būtiski palielināt elektrisko automobiļu noietu Baltijā un sasniegt 4 procentus elektromobiļu tirgus (iepriekšējā gadā tas bija tikai 0,3%). Visiem populārākajiem Kia modeļiem jau no 2022. gada būs pieejami uzlādējamā, pašuzlādes un vieglā hibrīda varianti, kas ievērojami palielinās dabai draudzīgo versiju skaitu.

Kia tirgus daļa Baltijā pašlaik svārstās no 5 līdz 6,6%, un Kia baterijas elektromobiļu pārdošanas mērķis ir sasniegt 6%.

Jaunā elektromobiļu klāsta pirmais modelis – EV6 – jau ir piedzīvojis starptautisko prezentāciju. Tas ar vienu uzlādi spēj nobraukt vairāk nekā 500 km, un īpaši ātrā uzlāde 100 km sniedzamību nodrošina 4,5 minūtēs.

Kia ir arī virkne specializēto transportlīdzekļu, kas būs balstīti uz viegli piemērojamas ‘skrituļdēļa’ platformas ar modulārām virsbūvēm. Ražotājs paredz, ka šādi būvēti spēkrati nodrošinās specifiskas mobilitātes vajadzības, un līdz 2030. gadam pieprasījums pēc tiem pieckāršosies. Ražotājs uzskata, ka automašīnas varēs izmantot transporta koplietošanas, loģistikas un piegādes pakalpojumiem.

 
Visi komentāri
 
darklight 14.aprīlis 2021 11:46
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 3

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti