TOP5 interesantākie kabrioletu atradumi sludinājumu vietnēs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Linda Miltina | 7.maijs 2021 12:19

Ņemot vērā klimatiskos apstākļus Baltijas valstīs un cita veida praktiskos apsvērumus, kabrioleta tipa automašīnas Baltijas valstīs nav izplatītas. Lietotu automašīnu tirdzniecības vietnēs Latvijā šobrīd tiek tirgoti tikai 150, Igaunijā 241 un Lietuvā 483 kabrioleti.

Šādu automašīnu cena Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, atkarībā no automašīnas aprīkojuma, tehniskā stāvokļa un nobraukuma, svārstās no nieka 1500 līdz pat 219 tūkstošiem eiro. Igaunijas uzņēmums “RIA.com Marketplaces” apkopojis interesantākos kabrioletu atradumus sludinājumu vietnēs Baltijā.

Latvijā aprīļa nogalē sludinājumu portālā ss.lv iegādei tika piedāvāti vairāk nekā 17 tūkstoši automašīnu, taču to vidū bija tikai 150 dažāda izlaiduma gada un aprīkojuma kabrioleti. Interesantāki atradumi pieejamu, dārgu, SUV un vidējās klases kabrioletu piedāvājumu vidū:

1. Mercedes SLK200 ir viens no cenas ziņā pieejamākajiem kabrioletiem Latvijā. 1999. gadā ražoto auto spilgti dzeltenā krāsā ar divu litru benzīna dzinēju un nobraukumu - 325 tūkstoši kilometru var iegādāties par 2400 €.

2. BMW M4 lietotu kabrioletu klāstā ir visdārgākā automašīna Latvijas tirgū. Metāla zilais 450 zirgspēku auto ražots 2018. gadā un aprīkots ar trīs litru tilpuma benzīna dzinēju. Automašīnas nobraukums ir 41 tūkstotis kilometru. Cena: 55 tūkstoši eiro.

3. Mercedes SL450 – ir interesants atradums senu un retu automašīnu mīļotājiem. 1974. gadā ražotais auto ir metāliski zaļā krāsā. Tā benzīna motora tilpums ir 4,5 l un nobraukums - 190 tūkstoši kilometru. Automašīnas īpašnieks par to prasa 22 tūkstošus eiro.

4. Range Rover Evoque – jaudīgs auto, kas piemērots ar izaicinošiem meža ceļiem. 2016. gadā ražotais auto baltā krāsā ir aprīkots ar 2,0 litru dīzeļdzinēju. Auto nobraukums - 73 tūkstoši kilometru, bet cena - 39 tūkstoši eiro.

5. Audi A5 - šī baltā vidējās klases automašīna ražota 2011. gadā. Automašīnai ir 3,0 litru dīzeļdzinējs, un nobraukums - 285 tūkstoši kilometru. Cena: 11 700 €.

“Analizējot sludinājum vietnēs atrodamos piedāvājumus, pārsteidz, ka Latvijā nav atrodami dārgu un ekskluzīvu kabrioletu piedāvājumi, kā tas ir pārējās Baltijas valstīs un tuvējā Ukrainā. Pārdoto automašīnu cenu diapazons ir no 10 līdz 20 tūkstošiem eiro. Un arī kopumā šādi auto ir ļoti reti: piedāvājuma ziņā Igaunija un Lietuva apsteidz Latviju,” stāsta “RIA.com Marketplaces” pārstāvis Artems Umanets.

Igaunijā – lietota kabrioleta cenas rekords

Saskaņā ar vietnē auto24.ee atrodamo informāciju, Igaunijā aprīļa izskaņā tika pārdoti vairāk nekā 20 tūkstoši automašīnu, no kurām 241 bija kabriolets. 131 auto cena nepārsniedz 10 tūkstošus eiro, taču ir arī dažādi ekskluzīvi piedāvājumi, kas cenu ziņā apsteidz pārējās Baltijas valstis. Pārdoti tiek galvenokārt ir Peugeot, Renault un Opel markas kabrioleti.

1. Peugeot 206 ir viens no lētākajiem kabrioletiem, ko pārdod Igaunijā. Melna automašīna ar 1,6 litru benzīna dzinēju ar pirmreizējo reģistrāciju 2002. gadā un 281 000 kilometru nobraukumu maksā 1800 eiro.

2. Ferrari Portofino ir visdārgākais kabriolets, kas gaida savu jauno īpašnieku Igaunijā. 2019. gadā ražotā automašīna ir koši sarkanā krāsā. Tai ir benzīna dzinējs ar tilpumu 3,9 litri, bet nobraukums - 14 tūkstoši kilometru. Īpašnieks par to prasa 219 tūkstošus eiro.

3. Jeep Wrangler - 1995. gada apvidus auto ir sarkanā krāsā un aprīkots ar 2,5 litru benzīna motoru. Nobraukums - 64 tūkstoši kilometru, cena - 12 tūkstoši eiro.

4. Mercedes-Benz 380 – rets kabriolets, kas ražots 1982. gadā. Automašīna ir baltā krāsā, ar 3,8 litru benzīna dzinēju un 84 tūkstošu kilometru nobraukumu. Īpašnieks par to prasa 25 tūkstošus eiro.

5. Ford Mustang Premium ir vidējās klases automobilis, kas atvests no ASV. Sarkanas krāsas auto ar konvertējamu augšdaļu un 2,3litru benzīna motoru ražots 2015. gadā. Tā nobraukums ir 77 tūkstoši kilometru, bet cena: 25 tūkstoši eiro.

“Salīdzinot iedzīvotāju skaitu un kopējo auto piedāvājumu, var teikt, ka kabrioleti ir rets, taču gana populārs auto Igaunijā. Salīdzinot piedāvājumu un cenas Baltijā, Igaunijā lietotu auto portālos vairāk dominē augstas cenas automašīnas, to vidū arī Ferrari un Porsche markas auto. Igaunijas sludinājumu portālos atrodams arī daudz piedāvājumu no kaimiņvalsts Somijas. Tie pārsvarā ir dārgi auto, piemēram, par ekskluzīvu Rolls-Royce kabrioleta auto īpašnieks no Somijas prasa 269 tūkstošus eiro,” stāsta A.Umanets.

Lietuvā – lietotu kabrioletu rekords

Saskaņā ar vietnē autoplius.lt atrodamo informāciju, Lietuvā aprīļa beigās tika pārdoti vairāk nekā 37 tūkstoši automašīnu, no kurām 483 bija kabrioleti. Cenas ir ļoti pieejamas, un lētākie piedāvājumi svārstās vien ap pusotru tūkstoti eiro.

1. Volkswagen Beetle ir viens no pieejamākajiem kabrioletiem Lietuvā. 2003. izlaiduma gada auto ir bēšā krāsā, aprīkots 1,6 litru benzīna dzinēju. Auto nobraukums ir 100 tūkstoši kilometru un cena – vien 1450 €.

2. Porsche 911 ir dārgākais kabriolets, ko pašlaik pārdod Lietuvā. Tas izlaists 2016. gadā, ir dzeltenā krāsā un aprīkots ar 3,8 litru benzīna dzinēju. Auto nobraukums ir tikai 9,5 tūkstoši kilometru. Cena: 159 tūkstoši eiro.

3. Chevrolet Corvette ir viens no retākajiem kabrioletiem Lietuvā. Ķiršu ziedu krāsas auto ražots 1975. gadā. Tā benzīna dzinēja tirlpums ir 5,7 litri, nobraukums - 67 tūkstoši kilometru. Cena: 19 900 €

4. Nissan Murano - SUV tipa kabriolets ar ievelkamu jumtu ražots 2014. gadā. Auto ir baltā krāsā un aprīkots ar pilnpiedziņu un 3,5 litru benzīna dzinēju. Automašīnas nobraukums ir 140 tūkstoši kilometru. Cena: 12 500 €

5. Mini Cooper S - vidējās klases automobilis, bet ar drošu motoru un unikālu izskatu. Auto izlaists 2016. gadā, tam ir 2,0 benzīna dzinējs. Auto nobrauks 81 tūkstotis kilometru. Cena: 16 900 €.

“Lietuvā lietotu automašīnu, tai skaitā kabrioletu, klāsts ir ļoti plašs un cenas – sākot no demokrātiskām līdz ļoti augstām. Interesants ir fakts, kas uz Lietuvu pēc lietotiem kabrioletiem nereti dodas kaimiņvalstu Baltkrievijas un Ukrainas iedzīvotāji. Galvenais iemesls ir plašais piedāvājums un cenu īpatnības. Piemēram, kabrioleta tipa auto, kas Lietuvā maksā pusotru tūkstoti eiro, Ukrainā var tikt pārdots pat par 5-7 tūkstošiem eiro,” skaidro “RIA.com Marketplaces” pārstāvis.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
krampītis 7.maijs 2021 14:00
1 0 Atbildēt

vasara būs karsta, kabrioleti būs pašā laikā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti