“Latvijas Gada auto 2022” galveno titulu izcīna ar viena punkta pārsvaru 25

 
Latvijas Gada Auto | 20.janvāris 2022 20:15

Konkursa "Latvijas Gada auto 2022" galveno titulu sīvā konkurencē ieguvusi jaunā "Opel Mokka" (53 punkti), tikai par vienu punktu pārspējot otrās vietas ieguvēju “Renault Arkana” (52), paziņots ceturtdienas vakarā, 20. janvārī, kultūras centrā “Ulbrokas pērle” notikušajā konkursa noslēguma apbalvošanas ceremonijā, ko vadīja pazīstamais autožurnālists Pauls Timrots un kas tika translēta arī TV un interneta video tiešraidē.

Uzvarētājs tika noskaidrots, 12 biedru žūrijai balsojot par septiņiem finālistiem. Kopumā konkursam šogad bija pieteikti 28 jaunākie auto modeļi, kas pretendēja arī uz tituliem konkursa atsevišķajās nominācijās.

Trešo vietu "Latvijas Gada auto 2022" žūrijas balsojumā ieguva "Cupra Formentor" (48), bet pēc pirmā trijnieka finālisti sarindojās šādā secībā – ceturto vietu ieguva "Škoda Enyaq iV" (46), piekto "Nissan Qashqai" (36), sesto "Hyundai Ioniq5" (35) un septīto "Citroën C4" (30).

Žūrijas balsojuma tabula

"Tik blīvs žūrijas balsojums ir pirmo reizi konkursa vēsturē,” norāda “Latvijas Gada auto” organizators Māris Ozoliņš, “tikai viens punkts atdala pirmo vietu no otrās un tikai četri punkti otro vietu no trešās. Tas tiešām ir ļoti blīvi, tomēr analizējot rezultātus padziļinātāk, redzams, ka no 12 žūrijas biedriem “Opel Mokka” saņēma visvairāk maksimālo punktu skaitu, proti, piecas reizes, bet otrās vietas ieguvējs “Renault Arkana” – tikai trīs reizes. Konkurence šogad bija ļoti sīva, apsveicu konkursa uzvarētāju un nomināciju laureātus!"

Laureāti "Latvijas Gada auto 2022" papildu nominācijās:

  • "Latvijas Gada auto 2022 Inovācijas balva" – "Toyota Mirai";
  • "Latvijas Gada auto 2022 Modernizācija" – "VW Arteon Shooting Brake";
  • "Latvijas Gada auto 2022 Dizaina balva" – "Hyundai Ioniq5";
  • "Latvijas Ģimenes Auto 2022" – "Škoda Kodiaq";
  • "Latvijas Mazais auto 2022" – "Hyundai i20";
  • "Latvijas Eko auto 2022" – "Hyundai i20";
  • "Pilsētas apvidus auto 2022" – "Opel Mokka"
  • "4x4 Apvidus Auto 2022" – "Jeep Gladiator";
  • "Latvijas Sportiskākais auto 2022" – "Cupra Formentor";
  • "Latvijas Premium Auto 2022" – "Audi e-tron GT";
  • "Latvijas Elektroauto 2022" – "Škoda Enyaq iV";
  • "Latvijas Gada auto 2022 Tautas simpātija" – "Audi e-tron GT".

Atšķirībā no citām nominācijām, par kurām balso tikai konkursa žūrija, "Tautas simpātijas" nominācijā savu viedokli varēja izteikt ikviens interesents, balsojot klātienē tirdzniecības centrā "Mols" vai interneta vietnē Gadaauto.lv. Pavisam tika saņemti nepilni divi tūkstoši balsu, vislielākās simpātijas piešķirot vairāk nekā 100 tūkstošus eiro vērtajam “Audi e-tron GT” elektromobilim.

Konkursam varēja pieteikt tikai jaunākos auto modeļus, kas Latvijas tirgū nonākuši pēc 2020. gada 1. oktobra. Finālā iekļuva septiņi pretendenti, kuri saņēma vislielāko žūrijas balsu skaitu pēc "Lielā testa brauciena", kas norisinājās novembra beigās. "Latvijas Gada auto" konkurss šogad notika 24. reizi savā pastāvēšanas vēsturē.

Kopumā konkursā bija pieteikti 28 jaunākie auto modeļi: "Audi e-tron GT", "Audi Q4 e-tron", "Citroën C3 Aircross", "Citroën C4", "Citroën E-C4", "Citroën E-SpaceTourer", "Cupra Formentor", "Fiat 500e", "Hyundai Bayon", "Hyundai i20", "Hyundai Ioniq5", "Hyundai Santa Fe", "Hyundai Tucson", "Jeep Compass", "Jeep Gladiator", "Mercedes-Benz EQV", piecdurvju "Mini", "Nissan Qashqai", "Opel Mokka", "Peugeot 3008 Hybrid4", "Peugeot 508 PSE", "Renault Arkana", "Seat Arona", "Škoda Enyaq iV", "Škoda Kodiaq", "Toyota Mirai", "Volkswagen Arteon Shooting Brake" un "Volkswagen ID.4".

Atgādinām, ka gadu iepriekš par “Latvijas Gada auto 2021” tika atzīta “Škoda Octavia”, bet par “Latvijas Gada auto 2020” kļuva “Škoda Kamiq”.

Atbalsta: Shell Helix motoreļļas, t/c Mols , Zip.lv - gudri sludinājumi, Tvnet, iAuto.lv, Latvijas Avīze, TV Auto ziņas, Delfi, Dieviete.lv, Jauniauto.lv, garaza.lv, LAMB, V4 motors.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris 21.janvāris 2022 8:50
10 3 Atbildēt

Paskatījos vakar to pasākumu pa TV - ko, lai saka - diezgan šķidri, ja par pašu pasākumu. Ja par baslojumiem, tad arī daudz jautājumu. Kā, piemēram, Cupra Formentor var tikt uzskatīts par sportiskāku, nekā AUDI e-tron?? Mēs nezinām šī pasākuma aizkulises un varbūt arī labāk nezināt....

Jo 20.janvāris 2022 21:22
9 5 Atbildēt

Tik pretrunīgi novērtērtas pirmās divas vietas liecina par to, ka tā īsti nebija par ko balsot! Tādos apstākļos nomināciju vnk vajadzēja atcelt! Nožēlojami.

iAuto 21.janvāris 2022 10:02
6 1 Atbildēt

Braukšana Audi etron GT piemeram vairs nav tik sportisks, kad baterijas resurss nokrīt zem 20%, var pat nespēt apdzīt auto bet toties elektro

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti