Kļūst tumšāks. Esiet divtik uzmanīgi pie gājēju pārejām! (+VIDEO) 4

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 27.septembris 2022 8:36

23. septembrī Latvijā oficiāli sākās rudens. Tas nozīmē ne tikai zelta lapu birumu, bet arī tumšākus rītus un novakares, jo no šī brīža diena ir vienā garumā ar nakti, turklāt ies mazumā. Tas rada papildus izaicinājumus visiem satiksmes dalībniekiem.

DBS Autoskola direktors Jānis Vanks, atgādina, ka autovadītājiem iestājoties mitrākam un vēsākam laikam jāpārslēdzas uz ne tik dinamisku braukšanas stilu kādu dažs piekopa sausajā vasarā. Turpretim, gājējiem kategoriski ieteicams izkāpt no telefona un austiņām, kuru dēļ nedzird pat skaņas signālu. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 27.septembris 2022 12:07
5 0 Atbildēt

Šitas ir nepareizi. Pie gājēju pārejām VIENMĒR jāsamazina ātrums, ja tās nav pārredzamas, tuvumā ir gājēji un/vai redzamība ir apgrūtināta laika apstākļu dēļ. Nevis rudenī īpaši.

m 27.septembris 2022 14:09
3 0 Atbildēt

No autobraucēja skatu punkta visvienkāršākais ir gājēju pārejas uztvert kā krustojumu ar galveno ceļu. Tu taču nebrauksi tādā krustojumā neskatoties vai kāds netuvojas pa galveno ceļu, un ja galvenais ceļš nav pārredzams uz abām pusēm, tu taču samazini ātrumu lai pārliecinātos ka neviens netuvojas. Jo pretējā gadījumā var būt sāpīgi...

650 27.septembris 2022 18:27
0 0 Atbildēt

Kā konkrēti (par/ciki ciki %) uzlabo redzamību un/vai drošību Rīgas ielu apgaismojuma izslēgšana nakts stundās?? Nu piemēram,reku/kuku, gājēju pāreja pāri/par 4joslām pie Spice(Spais) center.Kuras tuvumā turklāt pretējās puses debiloīdi tagad mēdz braukt ar ieslēgtiem tālajiem.KO konkrēti (lohs/regulārais) tur var saredzēt? Jā.

Kā konkrēti uzlabo redzamību un/vai Acs

Ābola uztrvertspēju "tālākajā ceļā" (rudenī/tumšajā, jā) sasstrēgumā pie Spice center 4m no brauktuves novērojamais Rigass Debiloīdu (RD) pakarinātais multiMēdiju ekakarāns ar 4m diagogonāles izmēru un 4mljrd lumpenu gaismasspēju ?

Kā tas nākas, ka Rīgas pilsētā uz debiloīdu gadiem neremontētās pielijuši sassmirdušās rišaini baseinotās Uļkmanna g-ves darbojas nakts ekakaonomija (autonomija melnā tumsā)), taču (turpat, kilometru tālāk....) uz tikko atjaunotās jūr malas šossejas ir gaišs kā dienā? Kur ira t.s. XZinātniskais skaidrojums?

RD SD 27.septembris 2022 19:22
0 0 Atbildēt

Pārāk daudz jautājumu! Nākamais apmeklētājs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti