ATD drīzumā plāno izsludināt bateriju vilcienu iepirkuma otro kārtu, pretendenti no Spānijas, Polijas un Čehijas 3

 
Nozare.lv | 12.septembris 2023 8:31

Autotransporta direkcija (ATD) nav pārtraukusi darbu pie bateriju vilcienu iepirkuma organizēšanu, un ATD Iepirkumu komisija plāno drīzumā izsludināt bateriju vilcienu iepirkuma otro kārtu, aģentūrai LETA pavēstīja ATD pārstāvji.

Jau ziņots, ka ATD atklātu konkursu par deviņu jaunu akumulatoru bateriju elektrovilcienu piegādi izsludināja pērn aprīlī, bet 2022.gada augustā ATD ziņoja, ka iepirkumā par akumulatoru bateriju elektrovilcienu iegādi otrajai kārtai izvirzīti trīs pretendenti - Spānijas "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles", Čehijas personu apvienība "Škoda Transportation - Škoda Vagonka" un Polijas "Stadler Polska".

Savukārt 2023.gada martā valdība atbalstīja akumulatoru bateriju elektrovilcienu iegādei nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 74,4 miljoniem eiro, kā arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) segšanai nepieciešamo 15,624 miljonu eiro piešķiršanu Satiksmes ministrijai (SM) no valsts budžeta pēc vajadzības līdz 2026.gada beigām.

Plānots, ka septiņi ar Atveseļošanās un noturības mehānisma plāna atbalstu iegādātie vilcieni tiks piegādāti līdz 2026.gada beigām un kursēs Rīgā un Pierīgā, savukārt vēl divu vilcienu iegāde tiks līdzfinansēta no Eiropas Savienības fondu 2021.-2027. finansējuma, tostarp Kohēzijas fonda finansējuma, un tos varēs izmantot neelektrificētajās līnijās.

Plānots, ka sākotnēji tiks iegādāti deviņi bateriju vilcieni, tomēr iepirkuma dokumentācijā ir paredzēta iespēja papildu finanšu iespēju rašanas gadījumā palielināt vilcienu apjomu vēl līdz pat septiņiem jauniem vilcieniem.

 
Visi komentāri
 
BMW 12.septembris 2023 11:29
0 0 Atbildēt

Sapirks kaut kādu rasolu no vilcieniem un tad mocīsies ar remontiem, jo nebūs savstarpēji aizvietojamu rezerves daļu ar jau sapirktajiem! Nu un protams jāpērk no Škodas, lai viss kavējas un var patiesāties!

Chalenger 12.septembris 2023 11:41
1 0 Atbildēt

vai tad nav lētāk sabūvēt elektrības vadus līdz Siguldai jau bija! kāpēc nomontēja? un stabus arī novāca....

Krotow 13.septembris 2023 2:17
0 0 Atbildēt

Vara vadus var pārdot un ofšorā kādu mājiņu uzbūvēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Avatr 15 – kārtējais Tesla Model Y konkurents

Ķīnas uzņēmumi Changan, Huawei un CATL kopīgā sadarbībā izstrādājuši jaunu modeli Avatr 15, kas pasaules tirgū konkurēs ar Tesla Model Y. Lasīt vairāk

 

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 4

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Mazda MX-30 R-EV. Otra tāda elektroauto nav (+VIDEO) 2

Mazda MX-30 ir elektrisks krosovers ar īpatnējām durvīm un inovatīvu dizainu. Sniedzamība nav liela, tāpēc Mazda nāca klajā ar jaunu ideju un aprīkoja mašīnu ar sniedzamības pagarinātāju. Tagad MX-30 tērē ne tikai elektrību, bet arī benzīnu un saucas R-EV. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti