Automašīnām jābūt aprīkotām ar ziemas riepām 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.decembris 2023 10:46

No šodienas līdz 1.martam automašīnām un autobusiem, kuru pilna masa nav lielāka par 3500 kilogramiem, obligāti jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, paredz Ceļu satiksmes noteikumi.

Pārējā laikā ziemas riepu lietošana ir pēc autovadītāja ieskatiem un atbilstoši laika apstākļiem. Savukārt riepas ar radzēm drīkst izmantot tikai no 1.oktobra līdz 1.maijam.

LETA jau rakstīja, ka novembra sākumā valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinātās izmaiņas noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa, kas nosaka, ka no nākamā gada 1.oktobra Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajā ziemas periodā automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3500 kilogramu, būs jābūt aprīkotiem ar riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega vai ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu "kalns un sniegpārsliņa".

Šajā ziemas sezonā vēl ir spēkā iepriekšējā prasība par transportlīdzekļu aprīkošanu ar riepām, kuras ir marķētas ar "M+S", "M&S", "M.S" vai "kalns un sniegpārsliņa" marķējumu.

 
Visi komentāri
 
Original Nja 1.decembris 2023 11:12
15 1 Atbildēt

Sen jau vajadzēja noteikt, ka ziemas riepas ir obligātas no 1.novembra. Tās reizes, kad visu Novembri nav ne sniega, ne mīnusu, ir ļoti retas, savukārt bardaks pateicoties tiem, kas liek ziemas riepas tikai tad, kad to pieprasa likums, rodas katru gadu bez izņemuma.

imzz 2.decembris 2023 11:16
0 0 Atbildēt

Sen jau vajadzēja noteikt, ka transporta līdzeklim jābūt aprīkotam ar meteoroloģiskai situācijai, latviski "laika apstākļiem" piemērotām riepām neatkarīgi no datuma un kalendāra.

Tā kalendāra piesaukšana atgādina stāstu no Dekamerona, kurā vīrs, kuram lāgā nestāvēja, vilka laukā kalendāru, kad sieva pieprasīja mīlēšanos, un norādīja, ka konkrētā dienā ir kādi reliģiski svētki un darīt šādas lietas nepieklājas.

ZZZZ 1.decembris 2023 11:30
2 1 Atbildēt

Vai sabiedriskajam transportam arī ir obligātas ziemas riepas?

Sergejs 1.decembris 2023 16:05
1 0 Atbildēt

Nu ar to tak mīkstie nebrauc, tā kā tur pēc hardkora bieži vien: riepas apaļas, šumahers-drifteris pie stūres un grafiks tāds lai MIN ātrums ir 90km/h, drošības jostas ja ir komplektā tad tās tikai kāds garā vājš lieto. 

 Un tad katru gadu ntās ziņas ka autobuss kaut kur ietriecies/iešļūcis/apgāzies. Procesa gaitā pārvadātā rumpīšu krava kompakti sakoncentrējās vienā kravaskastes vietā, nu kāds, autobusam ripojot, varbūt pazūd pa ceļam caur logu.

Jo 2.decembris 2023 18:35
0 0 Atbildēt

Nezinītis?

Saules pilsētā iesaku nekāpt sab. transportā bez pašacīgi veiktas riepu kontroles!

brr 1.decembris 2023 11:49
0 1 Atbildēt

Rudenī un pavasarī drošākas ir MS riepas. Sevišķi pārvietojoties lielākos atttālumos. Latvijā jo īpaši - vienā galā sniegs, otrā lietus un dubļi. Nu un Rīgas bedres apkšgalā...

es 1.decembris 2023 11:50
12 1 Atbildēt

Es ieteiktu lohiem aprīkot sevi ar ziemas smadzenēm!

650 1.decembris 2023 13:37
0 1 Atbildēt

Es ieteiktu (vadošajiem) Lohiem (un viņus permanenti visurpavadošajiem sertificētajiem multinozaru sertifikakācijas X-pertiem) izmaksāt Pērmijas. 

Tu paskat cik viņi bijuši tāl redzīgi- šodn kāreiz 1mais, un taisni šo dien taču snieg (dzeltenaiss) snieks.Nu taisni tā kā nāglai uz naglās galvAss.Jā.

650 1.decembris 2023 13:45
0 0 Atbildēt

Oi, vēl ko, aizamirsu- vadoši ekspertizējosīe kvalififikakācijas celšanas x-perti pa'shito te "m+s" tēmu jau ir pļusrinājuši siekalas jau nezcik gadus iepriekš.Visi normālie uz drošibu un izdzīcvo;šanu prientētie braucēji sensen jau iepriekš Zināja, ka Ziemā jāliek sniega pārsliņa un 3žuburu aplen loh Kalniņš.

Taču (izrādās..) TO ""nezināja"" atsevišķā mūsu vip-kasta, proti, tā dēvēto pikapu īpašnieki.Kuri savā vairumā ir tik materiāli un intelektuāli advancēti, ka viņi pieteica kleimu pašam csdd.Kurš viņiem uzreiz "laipni atļāva" ar šiem te ziemai nederīgajiem MS suudiem (bez sniegbaltītes ar 3 puppiem) turpināt tā dēvēto "Ceļu" vēl lidz pat Nākamajam gadam. Šogad (ŠO bezsnieg nesnieg neslīd ZIEM) tas taču vēl ir Droši, vane,ko cien.Lohi??

Kanibaals 1.decembris 2023 21:46
0 1 Atbildēt

Ar liselli ziemas riepām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 10

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti