Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.janvāris 2024 12:01

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Pasākuma mērķis ir sniegt atbalstu pašvaldībām bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, veicinot pāreju uz klimatneitrālu ekonomiku.

Pasākuma mērķa grupa ir pašvaldību izglītības iestāžu izglītojamie, sociālo pakalpojumu, sociālās palīdzības un sociālās aprūpes saņēmēji, pašvaldības kultūras darbinieki, amatiermākslas kolektīvi un veselības aprūpes pakalpojumu saņēmēji.

Plānots, ka pašvaldību funkciju īstenošanai un pakalpojumu nodrošināšanai tiks iegādāti vismaz 38 bezemisiju transportlīdzekļi, bet jaunā vai modernizētā publiskā transporta lietotāju skaits gadā sasniegs vismaz 323 000 lietotāju

Atbalstu plānots piešķir granta veidā. Kopējais plānotais finansējums ir ne mazāks kā 24 916 838 eiro, no kuriem pašvaldību finansējums plānots ne mazāks kā 3,7 miljoni eiro. 

Paredzēts, ka pasākumu īstenos divās atlases kārtās.

Kā aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, projekta minimālais kopējo attiecināmo izmaksu apmērs ir 200 000 eiro, savukārt projekta maksimālais finansējums - 3 miljoni eiro.

Projektu atlase tiks organizēta atklāta konkursa veidā. Konkursā priekšroka tiks dota tiem projektiem, kuros paredzēts mazāks Taisnīgas pārkārtošanās fonda finansējuma apjoms uz vienu pārvadāto pasažieri un pasažieru pārvadājumi tiks veikti no vai uz vismaz divām novadu teritoriālajām vienībām. Priekšroka tiks dota projektiem, kuros plānots pārtraukt ekspluatēt pašvaldības īpašumā esošus ar fosilās izcelsmes degvielu darbināmus transportlīdzekļus.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra kā Eiropas Savienības fondu sadarbības iestāde projektu iesniegumu pirmās atlases kārtu plāno izsludināt februārī. Pirmās atlases kārtas projekti īstenojami līdz 2026.gada 31. decembrim.

 
Visi komentāri
 
BMW 24.janvāris 2024 12:05
5 2 Atbildēt

Lai brauc ar sabiedrisko un velosipēdiem! Citādi priekš tautas ierobežo braukšanu ar savu transportu, bet paši brauc ar mašīnām.

Krotow 24.janvāris 2024 15:05
4 0 Atbildēt

Kāreiz to gribēju rakstīt - lai brauc ar sabiedrisko transportu.

Sergejs 24.janvāris 2024 13:15
4 0 Atbildēt

Tāa 🤔, nu ko lai nopērk tagad?  2000gb Dacia Spring vai 200gb Mercedes-Benz EQS ? Sarežģīta izvēle, pasūtīsim labāk 50gb bezizmešu Bentley, drīz būs pieejami tak.

ZZZZ 24.janvāris 2024 13:39
1 2 Atbildēt

Jā tieši nodomāju Spring rullz 🍋

RR 24.janvāris 2024 14:55
0 0 Atbildēt

ko nu tur ķēpāties ar Bentlijiem... labāk uzreiz Spektras, lai sūta

650 24.janvāris 2024 23:07
0 0 Atbildēt

Cieņa pret tā dēveto lasītāju (Lohu) jaušama ikkatrā vārdā/teikumā.Plānojas 38gab  bez emissiju trans sporta līdzekļi, par? 655706,26eur/gab... Kas tie diez pa tādiem tr.līdzekļiem? Kosmistiskie (atspoļu)) kuģi,sald ūdens zem ūdenes,lid mašīnas,helio kopteri,vai ko? Pa kurieni tie brauks (lidos) un/vai šoreiz tiem darbosies tie Pontogrāfi?

Sergejs 25.janvāris 2024 10:16
0 0 Atbildēt

www.caranddriver.com/rolls-royce/spectre

Ar papildopcijām kāreiz sanāks 655706.26 eur/gb

felix65 25.janvāris 2024 7:15
2 0 Atbildēt

Naudas trūkst visās sfērās, medicīna novesta līdz kliņķim, bet šitie marksisti grūž naudu mēslos, lai dotētu ārzemju autoražotājus. Kad tā  eauto afēra reiz beigsies!

Tāpatvien 25.janvāris 2024 7:27
1 0 Atbildēt

Pirks autobusus par ~700 000 eur/gab, kuri ar pilnu aku var nobraukt 200km un uzladei vuenam busam bus nepieciešams uzturēt iespaidigu pieslēguma jaudu. Diez vai tie būs piemeroti braukšanai pa lauku ceļiem, un ziemā tie tiks līdz galamērķim.

Domāju, ka kartējā afēra, līdzīga jau bija ar oranžiem busiem...

Pļurkt 25.janvāris 2024 8:37
1 0 Atbildēt

Līdzvētīga dīzeļbusa cena komplektā ar degvielu visam ekspluatācijas laikam ir tik pat liela kā šīs elektriskās spēlmantiņas cena, BET jau bez uzlādes stacijas un BEZ elektrības!

ZZZZ 25.janvāris 2024 10:18
1 0 Atbildēt

Paratajām pastalām no šī visa vienīgā cerība, ka siles rukši varbūt sakārtos nedaudz infrastruktūru neizbēgamajam elektrifikācijas geitam. Var pat nedoties tālos komandējumos, nedaudz atliek pietuvināties šādam modelim, kaut arī ne ideālam. BET tiekties vajag...

spainis 25.janvāris 2024 16:28
0 0 Atbildēt

Interesants aspekts šajā visā ir tas, ka daļa no pašvaldības un valsts iestādēm atrodas īrētā telpās. Tiem darboņiem nopērk elektroauto, bet uzlādes pagalmā nav. Mājas īpašnieks sūta dirst, nekādus kabeļus un walboxus pie sienas neskrūvēs. Lādējies kur gribi. A tuvākais publiskais kauna stabs 2km attālumā. Vot i stāv tas dampīts žēlīgi pagalmā... Nauda apgūta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

333 Zs – Volkswagen laiž klajā jaudīgāko Golf (+ FOTO)

Kompaktā modeļa Golf jaudīgākā modifikācija Golf R var lepoties ar 333 zirgspēku jaudu un ieskrējienu līdz simtam 4,6 sekundēs. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" investēs piecus miljardus dolāru ASV elektroauto ražotājā "Rivian" un izveidos kopuzņēmumu 3

Vācijas autobūves gigants "Volkswagen" investēs piecus miljardus dolāru ASV elektrisko automobiļu ražošanas uzņēmumā "Rivian" un izveidos kopuzņēmumu, kas varētu nodrošināt abiem autoražotājiem lietderīgas tehnoloģijas. Lasīt vairāk

 

Porsche Latvija būvē klientu komandu izturības sacīkstēm (+ VIDEO)

Porsche Latvija sadarbībā ar Porsche Experience instruktoru un autosportistu Valteru Zviedri uzsākusi unikālu klientu autosacīkšu programmu. Tās mērķis ir izveidot Porsche Latvija komandu, kas varētu piedalīties autošosejas un izturības sacīkstēs ne tikai Baltijā, bet arī tālākās ārzemēs. Lasīt vairāk

 

Prognoze: naftinieku gals jau 2030.gadā - zaļā enerģija uzvarēs, naftu nevajadzēs 44

Pasaulē līdz 2030.gadam, visticamāk, izveidosies būtisks naftas pārpalikums, ņemot vērā ieguves apjoma kāpumu un pieprasījuma samazināšanos, ko veicina pāreja uz videi draudzīgu energoresursu izmantošanu, trešdien paziņoja Starptautiskā Enerģētikas aģentūra. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti