KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 19

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.marts 2024 8:08

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji.

Tostarp plānots nodrošināt atbalstu arī daudzbērnu ģimenēm.

KEM norāda, ka izmaiņas atbalsta programmā plānots apstiprināt šā gada trešajā ceturksnī, savukārt līdz šā gada 4.aprīlim noris sabiedriskā apspriešana.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) norāda, ka atbalsta programmas jauninājumi paredz, tostarp nodrošināt papildu atbalstu daudzbērnu ģimenēm septiņvietīgu elektroauto vai ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei. Plānotais atbalsts šāda veida jauniem transportlīdzekļiem būs 9000 eiro, bet septiņvietīgam lietotam elektroauto - 4500 eiro.

Programmā KEM plāno palielināt atbalstu no 1000 eiro uz 2000 eiro par vecu transportlīdzekļu norakstīšanu, kuri darbināmi ar benzīnu, dīzeļdegvielu vai gāzi. Šis nosacījums attieksies uz visiem iedzīvotājiem, kuri iecerējuši iegādāties elektroauto vai hibrīdauto, nododot savu veco iekšdedzes dzinēja auto apstrādes uzņēmumam.

Esošā programma paredz to, ka, kopš vecā transportlīdzekļa norakstīšanas dienas, iedzīvotājam sešu mēnešu laikā jāiegādājas viņa izvēlētais elektroauto vai hibrīdauto. Lai veicinātu elektromobiļu un hibrīdauto iegādi, KEM paredz sešu mēnešu vietā noteikt 12 mēnešu periodu.

KEM vērš uzmanību, ja iedzīvotājs ir izvēlējies savu elektroauto, kas šobrīd nav pieejams Latvijā, iedzīvotājam ir iespēja noslēgt līgumu, par to vienojoties ar auto tirgotāju par izvēlēto elektroauto pieejamību un iegādi. Ja šajā situācijā iedzīvotājs ir izvēlējies savu veco iekšdedzes dzinēja auto norakstīt, KEM iesaka to veikt brīdī, kad elektroauto jau ir piegādāts un reģistrēts Latvijā.

Atbalsta programma iedzīvotājiem ir pieejama no 2022.gada marta. Pašreiz vairāk nekā 1550 elektroauto un hibrīdauto divu gadu laikā iegādāti par atbalsta programmas finansējumu 6,3 miljonu eiro apmērā.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
hue 27.marts 2024 9:13
17 1 Atbildēt

Tiešām cilvēkiem, kurus interesē >90k euro vērti auto, vajag vēl kādus atbalstus?

Jumu 27.marts 2024 9:28
8 3 Atbildēt

Uz "Zaļo kursu" faktiski ir nojūgusies  tikai Vācija. Pārējās Eiropas valstis tikai mutiski atbalsta, bet ekonomiku savu neiznīcina. Pietiek ar to, ka Vācija glābj pasauli no globālās sasilšanas. Mēs lietas labā varam palīdzēt tikai aizliedzot Latvijā  krāsnis kurināt ar malku, jo iespaidīgu ražotņu, ko varētu iznīcināt, pie mums vienkārši nav.

aigi 27.marts 2024 11:31
7 0 Atbildēt

9k ir labi, bet cik ir 7-vietīgi EV pieejami tirgū?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti