BTA Lielbritānijā konstatējusi gandrīz 100 bonus-malus izziņu viltojumus 5

 
iAuto | 23.septembris 2013 10:12

Apdrošināšanas sabiedrības „BTA Insurance Company” SE (BTA) Lielbritānijas filiāle, pēc Lielbritānijas apdrošināšanas kompāniju pieprasījumiem pārbaudot tām iesniegtās bonus-malusklases izziņas, šogad konstatējusi jau gandrīz 100 viltojumus, portālu „iAuto” informēja apdrošināšanas kompānijā.

Foto: iAuto

Izziņas vizuāli līdzinās BTA izsniegtajām bonus-malus klases izziņām, tomēr atsevišķi vizuālie elementi un to izvietojums uz veidlapas, kā arī izziņās nepatiesi norādītā informācija liecina par viltojumu.

Lielbritānijā nav izveidota vienota datubāze, kas pieejama visām apdrošināšanas kompānijām, lai varētu iegūt informāciju par autovadītāju apdrošināšanas vēsturi un ceļu satiksmes negadījumu statistiku, kā tas ir, piemēram, Latvijā.

Lai iegādātos sauszemes transportlīdzekļa vadītāju civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) polisi un, aprēķinot tās cenu, varētu ņemt vērā autovadītāja līdzšinējo apdrošināšanas vēsturi, tai skaitā, cik gadus autovadītājs piedalās ceļu satiksmē, cik gadus autovadītājs nav bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumos, Lielbritānijas iedzīvotājiem jāiesniedz apdrošināšanas kompānijā bonus-malus klases izziņas. Neiesniedzot šādu izziņu, Lielbritānijā tiek piemērota zemākā klase, un cenu atšķirības polisēm ar nulles un devīto (augstāko) bonus-malus klasi var sasniegt pat 1000 mārciņas jeb 837 latus gadā.

Ievērojamā cenu starpība zemākās un augstākās bonus-malus klases polisēm ir kārdinājums iesaistīties nelikumīgās darbībās daudziem Latvijas, Lietuvas, Polijas un citu valstu iedzīvotājiem, kuri uz laiku vai uz pastāvīgu dzīvi ierodas Lielbritānijā.  

„Lielbritānijā BTA apdrošināšanas pakalpojumus un konsultācijas piedāvā kopš 2011. gada. Līdz šim ar šādiem krāpšanās gadījumiem Lielbritānijā nebijām saskārušies. Šogad esam identificējuši vairākus bonus-malus klases izziņu viltojumu veidus. Dati par ikvienu BTA klientu un viņa apdrošināšanas vēsturi ir pieejami mūsu informācijas sistēmā, kā arī vienotajā datubāzē - sistēmā, ko uztur Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, tādējādi izziņu viltojumus varam ļoti operatīvi identificēt,” stāsta BTA Lielbritānijas filiāles direktors Andris Kaņķis.

BTA šāda Lielbritānijā iebraukušo tautiešu un citu valstu iedzīvotāju rīcība nesagādā zaudējumus, tomēr Kaņķis neizslēdz iespēju, ka Lielbritānijas apdrošināšanas kompānijām zaudējumi tiek nodarīti, ja nav pārliecinājušās par iesniegtās izziņas patiesumu.

Kāda Lielbritānijas apdrošināšanas kompānija saņēmusi jau 4000 viltotas izziņas un veic savu izmeklēšanu, stāsta Kaņķis. „Par konstatētajiem viltojumu gadījumiem esam informējuši Lielbritānijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju, kas šobrīd vērtē iesniegto informāciju un lems par turpmāko izmeklēšanu,” sacīja Kaņķis.

BTA aicina neizmantot piedāvājumu citās valstīs iegādāties viltotas bonus-malus klases izziņas ar mērķi saņemt lētāku OCTA apdrošināšanas polisi, jo par apzinātu apdrošinātāju krāpšanu draud kriminālatbildība.

 
Visi komentāri
 
vārds 23.septembris 2013 12:29
1 0 Atbildēt

tas vien apliecina, ka liela daļa uz turieni aizbraukušo tautiešu ir deģenerāti.

GB12 23.septembris 2013 14:55
0 0 Atbildēt

Liela daļa šeit palikušo arī tādi ir.

andris 23.septembris 2013 15:24
0 1 Atbildēt

Uz turieni brauc cilveki stradat. jo. latvija. nespej. neko dot saviem tautiesiem. tikaj prot zakti vairak neka. es labak atrodos arzemes neka latvija. nekas ta ari bus. ka pec paris gadiem. latvija. nepaliks ne viens jaunietis. visi aizbrauks prom pareis ari izdaris

andris 23.septembris 2013 15:27
0 0 Atbildēt

Tapec. ka viniem patik nabadziba dzivoti

GB12 24.septembris 2013 8:23
0 0 Atbildēt

Vieglāk vienmēr ir vainot citus - valsti, apdrošinātājus utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti