Papildināts 01/01 13:51: Šūmahera veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils 14

 

Mihaels Šūmahers Foto: formula1.com

Nozare.lv | 1.janvāris 2014 13:51

Pirmās formulas (F-1) leģendārā vāciešu pilota Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis pēc kalnu slēpošanas laikā piedzīvotā kritiena un gūtajām smadzeņu traumām pašlaik tiek raksturots kā stabils.

Šūmahers arī trešdien atrodas mākslīgajā komā, Grenobles slimnīcā Francijā pavadījis trešo nakti pēc kārtas. Vācietis svētdien, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, krita un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Pēc notikušā viņam veiktas divas operācijas.

"Pašlaik viņa stāvoklis ir stabils," trešdien preses konferencē paziņoja Šumahera pārstāvji.

Otrdien pēc veiktās otrās operācijas leģendārā pilota veselības stāvoklis bija uzlabojies, taču joprojām saglabājies kritisks. Grenobles slimnīcas ārsti tobrīd uzsvēra, ka tuvākās stundas braucējam var būt kritiskas.

Ārsti par Šūmahera turpmāko atveseļošanas dinamiku joprojām publiskas prognozes atsakās izteikt, uzsverot, ka kopējā situācija vēl arvien nav pateicīga.

Pašlaik netiek izskatīta iespēja par vācieša transportēšanu uz kādu citu ārstniecisko iestādi. Ārsti apgalvo, ka septiņkārtējam F-1 čempionam cīnīties par savu dzīvību palīdz karjeras laikā iegūtais fiziskais spēks un briedums.

Šūmaheram piektdien paliks 45 gadi.

Vācietis kritiena laikā saņēmis triecienu galvas labajā pusē. Viņa ķivere, kas glābusi kādreizējo pilotu no tūlītējas nāves, pārlūzusi divās daļās. Tiek uzsvērts, ka Šūmahera slēpošanas ātrums nelaimes brīdī nav bijis liels.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

 
Visi komentāri
 
F1 30.decembris 2013 16:57
14 8 Atbildēt

ļoti žēl, ceru, ka viss beigsies labi!

bobcat 30.decembris 2013 18:39
18 1 Atbildēt

Turas vecīt! Mēs par tevi turam īkšķus!

La_enjambrazon 30.decembris 2013 20:00
26 14 Atbildēt

šūmahers - visbiežāk sodītais F1 pilots F1 vēsturē.

Vai tiešām F1 trase ir domāta, lai tajā veiktu c*ciskus manevrus?!

Par "šūmaheriem" sauc tos autobraucējus, kuri uz ceļa izraisa avārijas situācijas, nekaunīgi ignorē ceļu satiksmes noteikumus un pārgalvīgi braucot riskē ar savu un diemžēl arī ar citu dzīvībām.

šūmahers - nekaunīgas un bīstamas braukšanas paraugs braucējiem ārpus trases!

Un tomēr, veseļojies šūmi!

Sierra 31.decembris 2013 23:18
2 2 Atbildēt

Šādā brīdī rakstīt nomelnojošu komentāru par cilvēku komā var tikai... pat negribas rakstīt, kas. Par savu likteni nebaidies?!

Es kopā ar pārējiem normālajiem cilvēkiem turu īkšķus par Šūmi. Lai izdodas uzvarēt šai cīņā!

kasinsh79 30.decembris 2013 20:06
10 0 Atbildēt

Novēlu izķepuroties!!!

Pats esmu no 10 dienu komas savulaik veiksmīgi izkūlies sveikā... Ne bez pūlēm un pamatīgas rehabilitācijas un mācīšanās staigāt no jauna, bet varu atkal smaidīt :)

Inga 31.decembris 2013 1:10
4 0 Atbildēt

Lai nu ka,bet Sumahers ir legenda jau dzivam esot.Butu patiesi zel,ja vins mirtu no galvas traumas,kas guta no atrasanas uz sleposanas trases,jo tik loti Dievs vinu ir sargajis no visam tam ekstra-bistamajam situacijam uz auto saciksu trases,lavis gut tik daudzas izcilas uzvaras un cempiona titulus...Lai Dievs vinu glabj un pasarga ari soreiz!

autobraucējs 31.decembris 2013 1:36
3 0 Atbildēt

Palūdzam, lai Dievs palīdz Šumim atveseļoties!

Turies Šūmi 31.decembris 2013 11:00
3 8 Atbildēt

Pirmā komentāra autors kurš piesavinājies citu niku un šādā brīdī,kad Šumahers cīnās par savu dzīvību,ir Rihards Mīļais.

Tautai ir jāzin savi "varoņi" kuri pat tādā brīdi rīkojas kā pēdējie lopi!

xeinis 1.janvāris 2014 1:18
7 1 Atbildēt

Nerunā aplamības. ar Rihardu te nav nekāda sakara. Tas taču ir Māra komentārs. Māris un tikai Māris no Salaspils spēj tik zemu krist!

Turies Šūmi 31.decembris 2013 11:19
2 5 Atbildēt

La_enjambrazon-ar šo niku raksta Rihards

ak 2.janvāris 2014 9:02
1 0 Atbildēt

Man vienalga, ko viņš trasē darīja, biju fans viņa aktīvās karjeras laikā. Bet tagad viņam ir grūti, tīri cilvēciski jūtu līdz. Būšu priecīgs, ja redzēšu ziņu, ka Šūmis atkal vesels.

ak 2.janvāris 2014 10:06
0 0 Atbildēt

Paldies!

ak 2.janvāris 2014 9:04
0 0 Atbildēt

Šausmas! Tikai 1 komentāru raksīju, kāpec 3 reizes sanāca?

iAuto 2.janvāris 2014 9:36
0 0 Atbildēt

Salabots

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti