Militārais "Duster" (+ foto) 11

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto.lv | 9.maijs 2014 11:37

Izmantojot "Dacia Duster" standarta modeli, "Renault Technology Romania" (RTR) izgatavojusi krosovera militāro modifikāciju "Duster Army," kas varētu pildīt viegli bruņotas kaujas mašīnas lomu.

Foto: Publicitātes foto

Šim nolūkam uz "Duster" jumta tiek montēta 135 kg smaga ložmetēja iekārta, ko vadītājam blakussēdošais operators vada ar džoistika palīdzību, mērķi meklēdams uz priekšējā paneļa nostiprinātā 11 collu ekrāna.

Foto: Publicitātes foto

"Duster Army" degvielas tvertni, motoru un diferenciāli sargā aizsargplāksnes, bet ekipāžai aizsardzība nav paredzēta – bruņu plāksnes standarta krosoveram būtu par smagu, bet ložu izturīga kevlara konstrukcija – pārāk grūti realizējams projekts.

Foto: Publicitātes foto

Taču arī bez tā "Duster Army" masa uzstādītā papildaprīkojuma dēļ pieaug vēl par 140 kg. Šo pusotru centnera sastāda jau pieminētās aizsargplāksnes, priekšpusē piemontētā vinča, kam jāpalīdz, ja transportlīdzeklis iestrēgs dubļos, drošības karkass, kam jāpasargā no traumām apgāšanās gadījumā un masīvs buksēšanas āķis.

Foto: Publicitātes foto

Cita aprīkojuma vidū ir sistēma, kas ar vienas pogas palīdzību izslēdz visas automašīnas gaismas ārpusē un salonā, poga, kas ieslēdz speciālas LED diodes, lai varētu virzīties uz priekšu minimāla apgaismojuma režīmā, divas 220V rozetes salonā un viena īpaši aizsargāta 12V ligzda ārpusē.

Foto: Publicitātes foto

Motors un citi piedziņas elementi ir tādi paši kā standarta rūpnīcas ražojumam un pa šoseju nodrošina maksimālo ātrumu līdz 120 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Ražotājs lepojas ar to, ka gandrīz visi militārā "Duster" pārbūves elementi tapuši Rumānijā, tādēļ savam izgudrojumam saredz labas perspektīvas valsts armijas sastāvā. 

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 9.maijs 2014 12:02
0 0 Atbildēt

Nabagarmijvāģis, respect!

Agaga 9.maijs 2014 15:03
2 1 Atbildēt

Bet moshka šoferim ir Iphone!!

Kanibaals 9.maijs 2014 12:13
0 0 Atbildēt

Vispār jau tā uzparikte ir uzmontēta virs jumta nevis uz.

jokupēteris 9.maijs 2014 12:38
2 0 Atbildēt

sasmīdināji:), skurstenis ir virs mājas jumta nevis "uz":), izstāsti, kā ir ar mašīnu - tajā sēdošie brauc vai braucošie tajā sēž:)

Kanibaals 10.maijs 2014 2:33
0 0 Atbildēt

nu bet atšķirībā no skursteņa jumtam puška nepieskarās.

Agaga 9.maijs 2014 15:15
0 0 Atbildēt

Mani bi palaistu uz mežacūkām ar šito. :D:D

kalfonso 10.maijs 2014 0:26
2 0 Atbildēt

kāda jēga no radiovadāmā torņa, ja "džips" nav bruņots :)

kaujas apstākļos

9ā maija izgaiņāšanai jau pietiktu ar šitādu :)

kaut gan - afganistānā jau ar nebij labāk - poličiem un forda reindžera pikapu bāzes tamlīdzīgi aparāti ar pušku uz jumta manuāli vadāmu.

bet - enivei - nah sarežģīt ar to elektroniku, ja operators drošībā nesēž aiz kevlāra :)

budzis 10.maijs 2014 7:11
0 0 Atbildēt

Viss ir vienkarsi - kur tu redzi vietu cilvekam, kas varetu grozit stroki 270 grados? Pa aizmugures vaka logu lidis ara ? :)

msh 10.maijs 2014 10:17
0 0 Atbildēt

Uzlikt virs priekšējām vietām un uztaisīt lūku aizmugurē - kur ir problēma?

Afga 10.maijs 2014 9:25
0 1 Atbildēt

Tas rādiovadāmais ložmetējs grozāms par 360 gradiem, vai tikai par kādiem 180?

Krotow 10.maijs 2014 20:06
0 0 Atbildēt

Partizāniem atliek tikai atcerēties, ka nedrīkst uzreiz lekt acīs kamerai, bet jāsēž krūmos, kamēr šie piebrauc klāt. Un tad no sāniem var nocelt apkalpi bez problēmām un iegūt braucamo sev.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti