''Ford'' izgatavojis piecus miljonus ''EcoBoost'' dzinēju 5

 
Inchcape Motors | 2.aprīlis 2015 8:37

''Ford Motor Company'' atzīmē degvielu taupošā ''EcoBoost'' dzinēja ražošanas sasniegumu - kopš dzinēju sērijas atklāšanas 2009. gadā visā pasaulē ir izgatavoti jau pieci miljoni šādu motoru.

Eiropā ''EcoBoost'' dzinējs tika laists klajā 2010. gadā, bet pagājušajā gadā reģionā ceturtā daļa jauno Ford transportlīdzekļu tika pārdoti tieši ar šo dzinēju. Vispopulārākais Eiropā ir 1,0 litra EcoBoost modelis, kurš 2014. gadā kļuva par pirmo dzinēju, kas trīs gadus pēc kārtas ieguvis titulu Starptautiskais gada dzinējs.

''EcoBoost'' tagad ir pieejams desmit dažādos modeļos — no Ford Fiesta līdz pat jaunajam Mondeo. Ar 1,0 litra dzinēju, kas mūsu reģionam tiek ražoti Ķelnē, Vācijā un Krajovā, Rumānijā, tikuši aprīkoti jau vairāk nekā 230 000 Eiropā pārdoto Ford transportlīdzekļu.

„Ford EcoBoost piedāvā izcilu veiktspēju apvienojumā ar mazākām izmaksām par degvielu, kas ir īpaši populāra kombinācija Eiropas un visas pasaules klientu vidū,“ stāsta Ford of Europe Produktu izstrādes nodaļas viceprezidents Džo Bakadžs. „EcoBoost dzinēji ir pierādījuši sevi kā revolucionāru tehnoloģiju, kas katru dienu piesaista Ford zīmolam arvien jaunus klientus.“

Foto: Publicitātes foto

''EcoBoost'' dzinēji ar samazinātu darba tilpumu apvieno pārsteidzošu jaudu ar izcilu degvielas ekonomiju, ko nodrošina tiešā degvielas iesmidzināšanas sistēma, turbokompresors un vārstu pacēluma laika regulēšana. Fiesta Red Edition un Black Edition modeļos kopš pagājušā gadā pieejamais 1,0 litra 140 ZS ''EcoBoost'' dzinējs ir visu laiku jaudīgākais 1,0 litra dzinējs sērijveida automobiļos. Ar EcoBoost ir aprīkots arī jaunais Ford Mustang — pirmajā pasūtījumu pieņemšanas mēnesī pusei Mustang modeļu tika izvēlēts jaunais 2,3 litru ''EcoBoost'' dzinējs ar 314 ZS jaudu.

Piecmiljonais ''EcoBoost'' automobilis ir Ford Focus ar 1,0 l dzinēju, kas izgatavots ASV Mičiganas štatā. Visā pasaulē katru mēnesi tiek saražoti vairāk nekā 200 000 EcoBoost dzinēju, tostarp 1,5 l, 1,6 l, 2,0 l un 2,3 l četru cilindru dzinēji, kā arī 2,7 l un 3,5 l V6 dzinēji.

Jaunākais ražošanas sasniegums ir arī vēl viens solis uz priekšu One Ford plānā veicināt inovācijas uzņēmuma piedāvājumā visā pasaulē, kā arī ieguldījums Ford ilgtspējas plānā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 2.aprīlis 2015 12:33
1 1 Atbildēt

Būtu labāk normālus auto ražojuši, nevis motorus.

imzz 4.aprīlis 2015 18:05
1 1 Atbildēt

jādomā, šādu dzinēju ekonomiskums vispirms attiecas uz ražotāju, jo vajag mazāk materiālu. Un, protams, ātrāk nolietosies, kas arī nāk par labu ražotājam. Attiecībā uz ekonomiskumu braucot - no fizikas nekur neaizbēgsim. Ja, piemēram 1400 kg smags auto jāpaātrina līdz 90 km/st un pēc tam šis ātrums jāuztur, pārvarot rites un gaisa pretestību, tad jāiztērē viens un tas pats kaloriju vai džoulu daudzums neatkarīgi no tā, kāds motors to nodrošina.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti