''Ford'' izgatavojis piecus miljonus ''EcoBoost'' dzinēju 5

 
Inchcape Motors | 2.aprīlis 2015 8:37

''Ford Motor Company'' atzīmē degvielu taupošā ''EcoBoost'' dzinēja ražošanas sasniegumu - kopš dzinēju sērijas atklāšanas 2009. gadā visā pasaulē ir izgatavoti jau pieci miljoni šādu motoru.

Eiropā ''EcoBoost'' dzinējs tika laists klajā 2010. gadā, bet pagājušajā gadā reģionā ceturtā daļa jauno Ford transportlīdzekļu tika pārdoti tieši ar šo dzinēju. Vispopulārākais Eiropā ir 1,0 litra EcoBoost modelis, kurš 2014. gadā kļuva par pirmo dzinēju, kas trīs gadus pēc kārtas ieguvis titulu Starptautiskais gada dzinējs.

''EcoBoost'' tagad ir pieejams desmit dažādos modeļos — no Ford Fiesta līdz pat jaunajam Mondeo. Ar 1,0 litra dzinēju, kas mūsu reģionam tiek ražoti Ķelnē, Vācijā un Krajovā, Rumānijā, tikuši aprīkoti jau vairāk nekā 230 000 Eiropā pārdoto Ford transportlīdzekļu.

„Ford EcoBoost piedāvā izcilu veiktspēju apvienojumā ar mazākām izmaksām par degvielu, kas ir īpaši populāra kombinācija Eiropas un visas pasaules klientu vidū,“ stāsta Ford of Europe Produktu izstrādes nodaļas viceprezidents Džo Bakadžs. „EcoBoost dzinēji ir pierādījuši sevi kā revolucionāru tehnoloģiju, kas katru dienu piesaista Ford zīmolam arvien jaunus klientus.“

Foto: Publicitātes foto

''EcoBoost'' dzinēji ar samazinātu darba tilpumu apvieno pārsteidzošu jaudu ar izcilu degvielas ekonomiju, ko nodrošina tiešā degvielas iesmidzināšanas sistēma, turbokompresors un vārstu pacēluma laika regulēšana. Fiesta Red Edition un Black Edition modeļos kopš pagājušā gadā pieejamais 1,0 litra 140 ZS ''EcoBoost'' dzinējs ir visu laiku jaudīgākais 1,0 litra dzinējs sērijveida automobiļos. Ar EcoBoost ir aprīkots arī jaunais Ford Mustang — pirmajā pasūtījumu pieņemšanas mēnesī pusei Mustang modeļu tika izvēlēts jaunais 2,3 litru ''EcoBoost'' dzinējs ar 314 ZS jaudu.

Piecmiljonais ''EcoBoost'' automobilis ir Ford Focus ar 1,0 l dzinēju, kas izgatavots ASV Mičiganas štatā. Visā pasaulē katru mēnesi tiek saražoti vairāk nekā 200 000 EcoBoost dzinēju, tostarp 1,5 l, 1,6 l, 2,0 l un 2,3 l četru cilindru dzinēji, kā arī 2,7 l un 3,5 l V6 dzinēji.

Jaunākais ražošanas sasniegums ir arī vēl viens solis uz priekšu One Ford plānā veicināt inovācijas uzņēmuma piedāvājumā visā pasaulē, kā arī ieguldījums Ford ilgtspējas plānā.

 
Visi komentāri
 
LMT 2.aprīlis 2015 12:33
1 1 Atbildēt

Būtu labāk normālus auto ražojuši, nevis motorus.

Raimis 3.decembris 2016 3:52
0 0 Atbildēt

fords ir normals auto ja tu antin nezini vispar tu vispar jedz no masinaam....

rudens68 2.aprīlis 2015 16:47
0 0 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu visam . Bija lietošanā nomas focus ar 1.0 eco buustu . Ekonomija ,jaudīgs , elastīgs ,kluss .

Tikai nezinu kā ar remontiem uzturēšanu

imzz 4.aprīlis 2015 18:05
1 1 Atbildēt

jādomā, šādu dzinēju ekonomiskums vispirms attiecas uz ražotāju, jo vajag mazāk materiālu. Un, protams, ātrāk nolietosies, kas arī nāk par labu ražotājam. Attiecībā uz ekonomiskumu braucot - no fizikas nekur neaizbēgsim. Ja, piemēram 1400 kg smags auto jāpaātrina līdz 90 km/st un pēc tam šis ātrums jāuztur, pārvarot rites un gaisa pretestību, tad jāiztērē viens un tas pats kaloriju vai džoulu daudzums neatkarīgi no tā, kāds motors to nodrošina.

v8-fanats 18.aprīlis 2015 23:18
0 0 Atbildēt

tikai viens jautājums - priekškam???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti