Vācija liek atsaukt visus "Volkswagen" dīzeļautomobiļus ar falsificējošo programmatūru 8

 
Nozare.lv | 16.oktobris 2015 9:46

Vācijas varasiestādes likušas atsaukt visus "Volkswagen" dīzeļautomobiļus, kuri aprīkoti ar izmešu datus falsificējošo programmatūru, ceturtdien paziņoja Vācijas Transporta ministrija.

"Volkswagen" bija piedāvājis brīvprātīgi atsaukt automašīnas un mikroautobusus, taču nacionālā transporta drošības aģentūra "Kraftfahrtbundesamt" noteikusi atsaukšanu par obligātu, pavēstīja ministrijas pārstāvis.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret "Volkswagen", kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

"Volkswagen" jaunais vadītājs Matiass Millers plāno tikties ar 400 uzņēmuma augstākajiem vadītājiem, lai pārrunātu uzņēmuma veicamos pasākumus pēc izmešu skandāla.

Gaidāms, ka Millers iepazīstinās vadītājus ar plānu atsaukt dīzeļautomobiļus, kas aprīkoti ar falsificējošo programmatūru.

Pagājušajā nedēļā Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrints paziņoja, ka "Volkswagen" piedāvā nomainīt detaļas 3,6 miljonos dīzeļdzinēju Eiropā, izmantojot EA 189 dzinēja 1,6 litru versiju, un atjaunot programmatūru 1,2 un 2,0 litru versijām.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aizejošais 16.oktobris 2015 14:00
4 0 Atbildēt

Būs interesanti. Noprotu, ka VW grib tikai pielabot softu, lai mazāk to nox nāk laukā. Ja tā, tad vai nu palialināsies patēriņš, vai pazemināsies jauda, vai abi divi kopā, un piedevām ātrāk sērēs ciet katalizatora filtrs.

Tad jau Vācijas un Eiropas patērētāju tiesību advokāti berzēs plaukstas...

Ka tik neiznāk tā, ka VW ir lētāk savākt tās miskastes atpakaļ, un ar lielu nolaidi pārdot vietā jaunas...

anonimikis 16.oktobris 2015 12:44
2 0 Atbildēt

ņemot vērā problēmas ietekmi, visdrīzāk pēc tam TA laikā tiks pārbaudīts, vai auto ir izgājis atsaukšanas procedūru. Ja nebūs, tad apskati nedabūs.

222 16.oktobris 2015 13:28
2 2 Atbildēt

Nu protams, letiņiem pakāst, ka tiek piesārņota apkārtējā vide. Ka tik tiek uz priekšu ar savu autiņu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti