Vācija liek atsaukt visus "Volkswagen" dīzeļautomobiļus ar falsificējošo programmatūru 8

 
Nozare.lv | 16.oktobris 2015 9:46

Vācijas varasiestādes likušas atsaukt visus "Volkswagen" dīzeļautomobiļus, kuri aprīkoti ar izmešu datus falsificējošo programmatūru, ceturtdien paziņoja Vācijas Transporta ministrija.

"Volkswagen" bija piedāvājis brīvprātīgi atsaukt automašīnas un mikroautobusus, taču nacionālā transporta drošības aģentūra "Kraftfahrtbundesamt" noteikusi atsaukšanu par obligātu, pavēstīja ministrijas pārstāvis.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret "Volkswagen", kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

"Volkswagen" jaunais vadītājs Matiass Millers plāno tikties ar 400 uzņēmuma augstākajiem vadītājiem, lai pārrunātu uzņēmuma veicamos pasākumus pēc izmešu skandāla.

Gaidāms, ka Millers iepazīstinās vadītājus ar plānu atsaukt dīzeļautomobiļus, kas aprīkoti ar falsificējošo programmatūru.

Pagājušajā nedēļā Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrints paziņoja, ka "Volkswagen" piedāvā nomainīt detaļas 3,6 miljonos dīzeļdzinēju Eiropā, izmantojot EA 189 dzinēja 1,6 litru versiju, un atjaunot programmatūru 1,2 un 2,0 litru versijām.

 
Visi komentāri
 
imzz 16.oktobris 2015 10:37
1 1 Atbildēt

kā darbojas atsaukšana, ja autoīpašnieks pats nemaz nevēlas "atsaukties", kā tas varētu būt pie mums?

anonimikis 16.oktobris 2015 12:44
2 0 Atbildēt

ņemot vērā problēmas ietekmi, visdrīzāk pēc tam TA laikā tiks pārbaudīts, vai auto ir izgājis atsaukšanas procedūru. Ja nebūs, tad apskati nedabūs.

222 16.oktobris 2015 13:28
2 2 Atbildēt

Nu protams, letiņiem pakāst, ka tiek piesārņota apkārtējā vide. Ka tik tiek uz priekšu ar savu autiņu.

Kanibaals 16.oktobris 2015 21:25
1 1 Atbildēt

Salīdzinot ar veciem lūžņiem un Gazikiem, VW neko nepiesārņo.

LMT 16.oktobris 2015 21:27
0 0 Atbildēt

Kam vajag tādus zagļu un slepkavu auto kā VW...

GB12 19.oktobris 2015 14:23
0 0 Atbildēt

... un to saa žurkas īpašnieks...

www.facebook.com/TikaiLabakais...3/?pnref=story

aizejošais 16.oktobris 2015 14:00
4 0 Atbildēt

Būs interesanti. Noprotu, ka VW grib tikai pielabot softu, lai mazāk to nox nāk laukā. Ja tā, tad vai nu palialināsies patēriņš, vai pazemināsies jauda, vai abi divi kopā, un piedevām ātrāk sērēs ciet katalizatora filtrs.

Tad jau Vācijas un Eiropas patērētāju tiesību advokāti berzēs plaukstas...

Ka tik neiznāk tā, ka VW ir lētāk savākt tās miskastes atpakaļ, un ar lielu nolaidi pārdot vietā jaunas...

LMT 16.oktobris 2015 21:29
0 0 Atbildēt

Var samest jūrā, krabjiem būs labas mājas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti