"Rolls-Royce" koncepts – dators vadītāja vietā (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.jūnijs 2016 12:14

"Rolls-Royce" nodemonstrējis konceptu "Vision Next 100", kas liecina – nākotnē "Rolls-Royce" nebūs tikai grezns un majestātisks limuzīns, ko stūrēs īpašnieks vai tā šoferis – nē, tas būs īpaši grezns transportlīdzeklis, ko vadīs dators un augstākās tehnoloģijas.

"Rolls-Royce Vision Next 100" izgatavots uz inovatīvas un īpaši vieglas platformas. Automobiļa garums ir 5,9 metri, bet augstums – 1,6 metri. Konstrukcija pārsvarā veidota no kompozītmateriāliem, stūres tam nav, savukārt salonā ir tikai viens kopējs dīvāns pasažieriem.

Lai uzlabotu aerodinamiku, "Vision Next 100" riteņi ir gandrīz pilnībā nosegti, bet lietus un sliktu laika apstākļu gadījumā salonu nosedz paceļams stikla jumts. Pasažieri tiek sagaidīti īpaši laipni – jau atverot durvis, uz zemes tiek projicēts virtuāls sarkans paklājiņš, bet gida lomu pilda Eleonora Torntone jeb mākslinieka Čārlza Saiksa pirms 100 gadiem veidotās statuetes "Spirit of Ecstasy" virtuālā figūriņa, kas šeit redzama milzīgajā OLED ekrānā un ikdienā grezno ikviena Rolls motora pārsegu.

Virtuālais gids var palīdzēt izveidot nepieciešamo maršrutu, pastāstīt par interesantām vietām, kuras ceļojuma laikā vērts apskatīt, atgādināt par veicamajiem uzdevumiem un dienas plānu. Jāatzīmē arī virsbūves krāsai izmantotais unikālais "Crystal Water" pārklājums, kas prototipam liek laistīties zilgansudrabotos toņos.  

Jāatzīmē arī virsbūves krāsai izmantotais unikālais "Crystal Water" pārklājums, kas prototipam liek laistīties zilgansudrabotos toņos un neparastais bagāžas nodalījums, kas izveidots kā niša motora pārsegā ar piekļuvi no sāniem.

"Rolls-Royce" sola, ka nākotnē pircējam tiks garantēta vēl lielāka uzmanība. Piemēram, pasūtot automobili, klients varēs piedalīties tā tapšanā, izvēloties izmērus, formu un dizainu, bet salona noformējumam būs tik plašas individualizācijas iespējas, ka „greznībā tam nebūs līdzīgu.”

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 17.jūnijs 2016 13:15
1 1 Atbildēt

Latviešu valodā ir termins dators.

iAutolv 17.jūnijs 2016 13:25
1 1 Atbildēt

ļoti plaša diskusija, ko var izšķirt tikai (un arī ne vienmēr) speciālisti. Neieslīgstot niansēs, pateikšu, ka šaubu brīžos izmantojam Tēzauru. Ja ir interese vai vēlme strīdēties, šajā un citos gadījumos, lūdzu vispirms skatīt pieminēto resursu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti