"Rolls-Royce" koncepts – dators vadītāja vietā (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.jūnijs 2016 12:14

"Rolls-Royce" nodemonstrējis konceptu "Vision Next 100", kas liecina – nākotnē "Rolls-Royce" nebūs tikai grezns un majestātisks limuzīns, ko stūrēs īpašnieks vai tā šoferis – nē, tas būs īpaši grezns transportlīdzeklis, ko vadīs dators un augstākās tehnoloģijas.

"Rolls-Royce Vision Next 100" izgatavots uz inovatīvas un īpaši vieglas platformas. Automobiļa garums ir 5,9 metri, bet augstums – 1,6 metri. Konstrukcija pārsvarā veidota no kompozītmateriāliem, stūres tam nav, savukārt salonā ir tikai viens kopējs dīvāns pasažieriem.

Lai uzlabotu aerodinamiku, "Vision Next 100" riteņi ir gandrīz pilnībā nosegti, bet lietus un sliktu laika apstākļu gadījumā salonu nosedz paceļams stikla jumts. Pasažieri tiek sagaidīti īpaši laipni – jau atverot durvis, uz zemes tiek projicēts virtuāls sarkans paklājiņš, bet gida lomu pilda Eleonora Torntone jeb mākslinieka Čārlza Saiksa pirms 100 gadiem veidotās statuetes "Spirit of Ecstasy" virtuālā figūriņa, kas šeit redzama milzīgajā OLED ekrānā un ikdienā grezno ikviena Rolls motora pārsegu.

Virtuālais gids var palīdzēt izveidot nepieciešamo maršrutu, pastāstīt par interesantām vietām, kuras ceļojuma laikā vērts apskatīt, atgādināt par veicamajiem uzdevumiem un dienas plānu. Jāatzīmē arī virsbūves krāsai izmantotais unikālais "Crystal Water" pārklājums, kas prototipam liek laistīties zilgansudrabotos toņos.  

Jāatzīmē arī virsbūves krāsai izmantotais unikālais "Crystal Water" pārklājums, kas prototipam liek laistīties zilgansudrabotos toņos un neparastais bagāžas nodalījums, kas izveidots kā niša motora pārsegā ar piekļuvi no sāniem.

"Rolls-Royce" sola, ka nākotnē pircējam tiks garantēta vēl lielāka uzmanība. Piemēram, pasūtot automobili, klients varēs piedalīties tā tapšanā, izvēloties izmērus, formu un dizainu, bet salona noformējumam būs tik plašas individualizācijas iespējas, ka „greznībā tam nebūs līdzīgu.”

 
Visi komentāri
 
anonimikis 17.jūnijs 2016 13:15
1 1 Atbildēt

Latviešu valodā ir termins dators.

iAutolv 17.jūnijs 2016 13:25
1 1 Atbildēt

ļoti plaša diskusija, ko var izšķirt tikai (un arī ne vienmēr) speciālisti. Neieslīgstot niansēs, pateikšu, ka šaubu brīžos izmantojam Tēzauru. Ja ir interese vai vēlme strīdēties, šajā un citos gadījumos, lūdzu vispirms skatīt pieminēto resursu.

Kanibaals 17.jūnijs 2016 22:39
0 0 Atbildēt

Un kopējam ar kserokss.

AK 18.jūnijs 2016 7:37
0 0 Atbildēt

un sakām ātrumkārba labi saprotot, ko tas nozīmē. Ak, jā - arī "pa lielam" šur tur vēl braši skan, ignorējot tautā saprotamo nozīmi un cildinot krievu "pa boļšomu"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti