No 2030.gada Vācija varētu atteikties no benzīna un dīzeļa motoriem 17

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.oktobris 2016 14:43

No 2030.gada Vācijā varēs piereģistrēt vienīgi automašīnas ar videi draudzīgiem dzinējiem, pilnībā atsakoties no konvencionālajiem benzīna un dīzeļa motoriem.

Atsaucoties uz Spiegel.de informāciju mediji vēsta, ka līdz 2050.gadam Vācija plāno kaitīgo oglekļa dioksīda izmešu daudzumu atmosfērā samazināt par 80-95 procentiem.  Šobrīd gandrīz piektdaļu no kaitīgo izmešu daudzumu rada transports, tādēļ šajā sfērā Vācija plāno īpaši stingrus pasākumus, no 2030.gada pilnībā izslēdzot no aprites iekšdedzes dzinējus.

Lai stimulētu iedzīvotājus pāreju uz videi draudzīgu transportlīdzekļu izmantošanu, Vācijas valdība subsidē elektrisko un hibrīda automobiļu iegādi līdzīgi kā to dara Ķīna, Francija un Norvēģija, tādejādi cerot šāda transporta daudzumu līdz 2020.gadam palielināt līdz 500 000 vienību.

Tiesa gan, kā atzīst jau pieminētais izdevums Spiegel, pagaidām valdības ieviestās programmas devušas visai pieticīgus rezultātus – uz 2016.gada janvārī valstī bija reģistrēti 130 000 hibrīda un 25 000 elektriskās piedziņas spēkratu, kamēr benzīna un dīzeļa automobiļu skaits sasniedza attiecīgi 30 un 14,5 miljonus vienību.

Vācija nav vienīgā valsts Eiropā, kas plāno atteikties no automobiļiem ar benzīna un dīzeļa dzinējiem – jau līdz 2025.gadam to centīsies paveikt Norvēģija un Nīderlande. Līdzīgi plāni ir arī Francijai.  

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
pagarinātājs 10.oktobris 2016 12:12
9 1 Atbildēt

Tad jau redzēs vai neiebrauks auzās ar šiem pompozajiem plāniem. Neviens nav pētījis, kas un kā mainīsies, kad elektroauto būs galvenais (vai vienīgais) pārvietošanās veids. Cik tas būs problēmu drošs, uzticams un ar kādu veikstspēju. Kā un kur tiks utilizētas nolietotās baterijas, kas būs milzīgā daudzumā! Kā ar elektrības patēriņu un tās ražošanu? Vācijā noteikti būs jābūvē jaunas elektrostacijas vai pat atomelektrostacijas. Nezinu, vai HES'us vēl vispār kaut kur Vācijā ir iespējams uzcelt (nesačakarējot dabu un apkārtējo ekosistēmu) Un hibrīdi - vai tad tur nestrādā neliels iekšdedzes dzinējs + elektrība? Tad jau iekšdedzes dzinēji pavisam nekur nepazudīs. Protams, es neesmu kvēlākais iekšdedzes dzinēju aizstāvis un protams atbalstu progresu un jaunas tehnoloģijas, bet kaut kā uz šīm lielajām pārmaiņām pēc 15 gadiem skatos visai skeptiski.. Nu redzēsim. :) Būtu interesanti izlasīt savu komentāru ap 2030. gadu un redzēt, kas ir mainījies..

anonimikis 10.oktobris 2016 12:40
8 5 Atbildēt

Nu tā arī ir atšķirība, kāpēc vāciešiem iet labi, bet latviešiem tā ir kā ir. Pēc šāda uzstādījuma vācietis saraksta jau pieminētās problēmas un sāk domāt ar kuras risināšanu sākt. Sadala prioritātes, sadala darbus un kad pienāk termiņš, viss ir gatavs. Latvietis parastais tikai darba grupās, presē un draugu lokā gaudo cik viss ir slikti un kad pienāk termiņš un saprot, ka šoreiz atlaides nebūs, kaut ko tikai sāk pa roku galam grābt un ķert.

Arnis 11.oktobris 2016 8:26
8 1 Atbildēt

Latvijā notiek - atbalsts elektromobiļiem:

bezmaksas autostāvvietas Rīgā un Liepājā;

atļauja braukšanai sabiedriskā transporta joslā;

atbrīvojums no ekspluatācijas (gada) nodokļa;

samazināts uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis – 10EUR mēnesī;

tiek būvēts ātrās uzlādes staciju nacionālais tīkls.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti