Līdz 5,0 litri uz 100 km - "Volkswagen Golf" jauns benzīna motors 22

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.aprīlis 2017 11:27

Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen" papildinājusi kompaktklases modeļa "Golf" motoru piedāvājumu ar jaunu 1,5 litru benzīna motoru.

Jaunais četru cilindru 1.5 TSI Evo turbo agregāts attīsta 150 Zs un komplektēts ar cilindru atslēgšanas funkciju ACT.  Savu maksimālo griezes momentu (250 Nm) tas sasniedz jau pie 1500 apgriezieniem minūtē, savukārt vidējais degvielas patēriņš ir tikai 4,9 litri (kombinācijā ar DSG divsajūgu kārbu) vai 5,0 litri uz 100 kilometriem. ACT sistēma darbojas 1400 līdz 4000 apgriezienu diapazonā un ātrumā līdz 130 km/h, degvielas taupīšanas nolūkos atslēdzot divus no četriem motora cilindriem, brīžos, kad pēc pilnas jaudas nav nepieciešamības.

"Volkswagen Golf" 1.5 TSI Evo jau atklāts pasūtīšanai un pieejams, sākot ar aprīkojuma versiju Comfortline. Vācijā tā cena ir vismaz 24 350 eiro, bet par universāla modifikāciju tiek prasīts par 2050 eiro vairāk.

Ražotājs sola, ka gada vidū motoru klāstam pievienosies vēl viens 1.5 TSI variants ar 130 Zs jaudu.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Golfs 3.aprīlis 2017 15:52
7 1 Atbildēt

Golfs ir Eiropas visvairāk pārdotais auto modelis - bija, ir un būs. Tev ir kaut mazākās aizdomas, ka šajā ziņā kaut kas varētu mainīties?

msh 3.aprīlis 2017 12:35
6 2 Atbildēt

Vispār jau otrādi - tieši hibrīdi ir domāti braukšanai pa pilsētu, jo ārpus pilsētas labākajā gadījumā tādam ir 100-200 kilo liekas bagāžas [tevis slavētais čursleris], sliktākajā vēl izrādās ka to visu uz priekšu jāvelk neekonomiskam nemotoriņam [prīmuss]. Līdz ar to priekš braukšanas ar pilsētu var pirkt to čursleri, bet ar šito dragāt pa šosejām.

viencexperc 3.aprīlis 2017 12:04
4 9 Atbildēt

Kam tāds sūds vajadzīgs? Tas taču braukšanai pa pilsētu. Pa trasi, braucot virs 90km/h patēriņs sāks augt ģeometriskā progresijā. Tad jau labak nopirkt normāla izmera hibrīdu. Pa pilsētu sanaks braukt gandrīz par velti, bet vares izbraukt arī ārā no lielpilsētas.

Tas pats 2017 Chrysler Pacifica Plug-in Hybrid. 45 km var braukt uz elektrības, bet vismaz, brauc kā kungs, nevis kā nabags iespiedis ceļus ribās un elpojot blakussēdētāju padušu aromātu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti