iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: jaunais BMW X4: septiņi motori un divas īpaši jaudīgās versijas (+ FOTO) 3

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 7.marts 2018 13:46

BMW ekspozīcijā tiek prezentēts krosovera X4 jaunās paaudzes modelis, kas savā pirmajā paaudzē pārdots 200 000 eksemplāru lielā skaitā.

Otrās paaudzes modelis ir lielāks – garumā tas savu priekšgājēju pārsniedz par 81 mm (4752 mm), platumā – par 37 mm (1918 mm), tikpat daudz pieliekot arī riteņu bāzei (2864 mm). Neatpaliks arī bagāžnieks, kas tagad lepojas ar 525 – 1400 litru (attiecīgi +25 un 30 litri) ietilpību.

Ražotājs norādījis, ka otrās paaudzes modeļa konstrukcijā izmantots vairāk alumīnija un īpaši izturīga tērauda, kas no vienas puses palīdzējis samazināt automašīnas masu (- 50 kg), bet no otras – uzlabot tās izturību ekspluatācijas gaitā un avārijas gadījumā.

Foto: iAuto.lv

Tiek atzīmēti vēl daži jaunā modeļa ieguvumi – smaguma centrs tagad atrodas zemāk, kas nodrošina stabilāku gaitu, bet aerodinamiskās pretestības koeficients sarucis līdz 0,30, kas nāks par labu degvielas patēriņa rādītājiem.

X4 motoru klāstu veidos divi 2,0 litru četrcilindru benzīna turbo agregāti ar 184 un 252 Zs, divi 2,0 litru dīzeļi ar 190 un 231 Zs, kā arī 3,0 litru dīzeļdzinējs ar 265 Zs. Visas modifikācijas komplektētas ar xDrive pilnpiedziņas sistēmu un astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: iAuto.lv

Jaunā X4 piedāvājumā iekļautas divas īpaši jaudīgas versijas: M40i un M40d. Pirmā pārdošanā nonāks augustā un tiks komplektēta ar 3,0 litru 360 Zs (500 Nm) benzīna turbo motoru, bet otra – ar 3,0 litru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 326 Zs (680 Nm). Pirmā versija 100 km/h sasniedz 4,8 sekundēs, otra – par 0,1 sekundi vēlāk. Maksimālais ātrums abos gadījumos ierobežots pie atzīmes 250 km/h.  

No standarta modifikācijas tās atšķiras ar piekares regulējumu, M diferenciāli aizmugures asī, citādiem riteņu diskiem, izplūdes sistēmu un bremzēm.  

Foto: iAuto.lv

X4 aprīkojumam pieejami diožu lukturi, projekcijas displejs, multimediju sistēma ar 10,25 collu ekrānu un žestu vadības funkciju, adaptīvā kruīzkontrole, trīs zonu klimatkontrole, sēdekļu ventilācija, bezvadu uzlāde viedtālrunim, 360 grādu apkārtskata kameras, panorāmas jumts un iebūvēts Microsoft Office 365, kas atļaus saņemt e-pastu, piekļūt kontaktiem un saņemt informāciju par aktuālo satiksmes informāciju plānotajā maršrutā.

Vācijas tirgū jaunais X4 maksās, sākot no 49 700 eiro.

 

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
Conqueror 8.marts 2018 5:28
1 0 Atbildēt

Nu re, bmw nokrāso sarkanu, pavisam cits skats!

WONDERWHY 8.marts 2018 9:05
0 1 Atbildēt

Kaut kāds X6 un tā neglītā mersedesa krustojums dizainā. 1/10 par centību.

eidis 8.marts 2018 10:05
0 1 Atbildēt

Incanti nah tie vāki zem motora vāka saskrūvēti? Lai būtu dārgāk un neērtāk?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti