Nissan atstās Eiropu bez dīzeļiem 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.maijs 2018 11:49

Drīz vien pēc Toyota paziņojuma par dīzeļauto tirdzniecības pārtraukšanu Eiropā, ar līdzīgu paziņojumu nācis klajā arī Nissan.

Nissan lēmums saistīts ar to, ka Eiropā strauji krities pieprasījums pēc modeļiem, kas aprīkoti ar dīzeļdzinējiem. Pircēji baidās no lielajiem nodokļiem, kas varētu skart dīzeļauto īpašniekus un no aizliegumiem iebraukt pilsētās, ko varētu izsludināt dažu Eiropas valstu lielo pilsētu pašvaldības.   
Savu nākotni Nissan saista ar benzīna-elektriskajiem un pilnībā elektriskiem modeļiem.

Martā par lēmumu atteikties no dīzeļdzinējiem paziņoja Toyota, apsolot, ka līdz 2018.gada beigām pilnībā pārtrauks ar dīzeļdzinējiem komplektētu automašīnu pārdošanu Eiropā.

No 2019.gada Toyota Eiropas tirgum atstās vienīgi apvidus auto Land Cruiser, pikapa Hilux un komercautomobiļa Proace dīzeļversijas.

Autobūves eksperti ir pārliecināti, ka Toyota un Nissan piemēram sekos arī citi japāņu autoražotāji.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Damn 9.maijs 2018 13:41
13 3 Atbildēt

Ja nav normālu dīzeļmotoru, tad viegli atteikties

x 9.maijs 2018 17:14
7 0 Atbildēt

Ko nozīmē viens normāls modelis?

Kas tavuprāt ir GTR?

Turklāt, quašqaya pārdošanas apjomi ir desmitiem reižu lielāki, patrol neviens pat vairs neatceras.

anonimikis 9.maijs 2018 13:10
6 6 Atbildēt

Auzis arī pārstāj tirgot traktorus. Beidzot tiem kūpekļiem pienāks gals. Vēl tikai jāsāk reāli ierobežot veco lamatu lietošana pilsētās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti