Nissan atstās Eiropu bez dīzeļiem 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.maijs 2018 11:49

Drīz vien pēc Toyota paziņojuma par dīzeļauto tirdzniecības pārtraukšanu Eiropā, ar līdzīgu paziņojumu nācis klajā arī Nissan.

Nissan lēmums saistīts ar to, ka Eiropā strauji krities pieprasījums pēc modeļiem, kas aprīkoti ar dīzeļdzinējiem. Pircēji baidās no lielajiem nodokļiem, kas varētu skart dīzeļauto īpašniekus un no aizliegumiem iebraukt pilsētās, ko varētu izsludināt dažu Eiropas valstu lielo pilsētu pašvaldības.   
Savu nākotni Nissan saista ar benzīna-elektriskajiem un pilnībā elektriskiem modeļiem.

Martā par lēmumu atteikties no dīzeļdzinējiem paziņoja Toyota, apsolot, ka līdz 2018.gada beigām pilnībā pārtrauks ar dīzeļdzinējiem komplektētu automašīnu pārdošanu Eiropā.

No 2019.gada Toyota Eiropas tirgum atstās vienīgi apvidus auto Land Cruiser, pikapa Hilux un komercautomobiļa Proace dīzeļversijas.

Autobūves eksperti ir pārliecināti, ka Toyota un Nissan piemēram sekos arī citi japāņu autoražotāji.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 9.maijs 2018 13:10
6 6 Atbildēt

Auzis arī pārstāj tirgot traktorus. Beidzot tiem kūpekļiem pienāks gals. Vēl tikai jāsāk reāli ierobežot veco lamatu lietošana pilsētās.

Damn 9.maijs 2018 13:41
13 3 Atbildēt

Ja nav normālu dīzeļmotoru, tad viegli atteikties

GTD2 9.maijs 2018 16:40
0 4 Atbildēt

pat nezinu kam vinsh vispar buus tad vajadziigs vinam bija taa tik viens normals modelis patrol, bet meza masina uz bendzinu nezinu vai kadam vajadziiga

x 9.maijs 2018 17:14
7 0 Atbildēt

Ko nozīmē viens normāls modelis?

Kas tavuprāt ir GTR?

Turklāt, quašqaya pārdošanas apjomi ir desmitiem reižu lielāki, patrol neviens pat vairs neatceras.

GTD2 10.maijs 2018 10:19
2 2 Atbildēt

par gtr varetu piekrist, bet tas tads eksluzivs viņiem modetis, , quašqay pardošanmas apjoms ir liels jo viņš ir lēts citas priekšrocības viņam nav . tip-top baltmaize sava lētuma dēļ iespējams arī ir viena no pārdotākajām, bet vai to var saukt par baltmaizi diez vai ,personiski es tādu ķimisku izstrādājumu neēstu

X 10.maijs 2018 22:41
4 0 Atbildēt

Nu tad nākošreiz neraksti - "kam vins tāds bus vajadadzīgs", nissan ir lielāki pārdošanas apjomi nekā tad kad viņiem bija kaut, kāds patrols. Tas, ka qasqai ir plastmasnieks nevienam neinteresē nauda nāk un VAJADZĪGI viņi būs tik un tā.

No otras puses, kas tam auto ir tik slikts? Par to cenu pat ļoti labs auto. Iemet bildi ar ko pats ikdienā braukā.

P.s. Tas par to baltmaizi Tev tur kaut, kā "sviestaini" uzrakstīts

650 10.maijs 2018 13:54
0 0 Atbildēt

Protams, ja nespēj uzražot normālu dieseli un ja aizkadrā ir citas intereses, tad jau vispareizāk būtu atteikties.Pietiek taisīt tos hlamus ar tiem 9l/vid.Kā arī vajag mācēt šitā pateikt, lai Lohiem liekas ,ka šiten viss ir “taisnība”.Lielākais draņķis, kurā nesen gadījās iekāpt, diemžēl bija 18g modeļa Leafs.Tam suudam pat sēdekli nevarēju pienācīgi atbīdīt, acīmredzot pat uz to tur tika ietaupīts..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti