Bobs Lutcs: Tesla kompānija virzās uz kapsētu 27

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 24.septembris 2018 10:21

Bijušais General Motors viceprezidents Bobs Lutcs apgalvo, ka Īlons Masks ir labs puisis, kas nezina, kā jāvada automobiļu kompānija. Rezultātā elektromobiļu ražotājs neatturami dodas kapsētas virzienā.

Bobs Lutcs, kas astoņus gadus pavadījis General Motors viceprezidenta amatā un darbojies arī tādās autobūves kompānijās kā BMW un Ford, arī agrāk kritizējis Tesla, paredzot, ka tā diez vai izdzīvos līdz 2019.gadam.

Arī šoreiz viņš izteicies ne mazāk skarbi, apgalvojot, ka Tesla nekad nenopelnīs naudu ar Model 3, tādēļ, ka šī automobiļa pašizmaksa ir pārāk augsta. Īlona Maska rūpnīcā strādā 9000 cilvēku, bet tā izlaiž mazāk par 150 000 eksemplāriem gadā. Tas nav aptverams un ir skaidrs, ka šī automobiļu kompānija dodas kapsētas virzienā.   

Lutca komentāri parādījās dažas dienas pēc Audi e-tron prezentācijas un ASV Tieslietu ministrijas paziņojuma par tiesas procesa uzsākšanu pret Masku, kuru tur aizdomās par nelikumībām vērtspapīru tirgū un mahinācijām ar Tesla Model 3 ražošanu. Par lielāko draudu Tesla pastāvēšanai gan Lutcs uzskata konkurences saasināšanos un spiedienu no lielo ražotāju puses: viņi var atļauties pārdot elektroautomobiļus ar zaudējumiem, jo tos kompensēs ieņēmumi, tirgojot automobiļus ar iekšdedzes dzinējiem.  

Intervijas laikā telekanālam CNBC, Lutcs pat pajokojis, ka pēc gada vai diviem iznāks kinofilma “Kas nogalināja Tesla” ar Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Lutcs apgalvo, ka Tesla nav nekāda slepenā ieroča un kompānija nedara neko tādu, ko nevarētu nokopēt citi spēlētāji autobūves biznesā.

Pieredzējušais menedžeris piesaucis Henrija Forda panākumus, atgādinot, ka viņš sāka pelnīt jau ar savu pirmo modeli. Pēc Lutca vārdiem, Fordam panākumus garantēja tas, ka viņš pārdeva darbu un dzelzi nevis gaisu, kā Masks.

 

 

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kaspars 24.septembris 2018 11:58
19 15 Atbildēt

Nu vis ticamāks Teslai arī klāsies plāni, jo citi autoražotāji sāk tikai darboties elektro auto jomā, un kad tie uzņems apgriezienus, tad kam to teslu vajadzēs? IEdomājeis blakus noliek divus auto par vienādu cenu, ar vienādiem teh, parametriem tikai viens ir Tesla un otrs Mercedes, protams ka 80% paņems Mercedesu, tas pat var būt par 20% dārgāks vienalga paņems Mercedesu nevis Teslu. Turklāt Teslā ir sagrūsts tik daudz naudas, ka ar ASV tirgu tai neizdzīvot, domāju liktenis ļoti likumsakarīgs - pārpirks čainīzeri.

P.s. PAr šo visu rakstiju jau kādus piecus gadu atpakal, vel max pieci gadi un varēsiet nākt lasīt šo manu komentāru, dzert šampānieti un pielīgt mani, kā savu dievu! ;)

Kaspars 24.septembris 2018 14:12
18 15 Atbildēt

Kādu ASV krahu? Man meita dzīvo ASV un šis valsts krahu es vēlētos viss mazāk.

Lai nu, kā tas, ka Teslu pārpirks kāda cita kompānija tas ir vairāk nekā skaidrs. Tik pats skaidrs ir arī mans iepriekšejasi piemers par vienādas veiktspējas Teslu un Mercedesu, vari tam piekrist, vai nepiekrist, bet tas ir fakts. Protams, ja vien Tesla neizdomās kaut, ko ļoti pārsteidzošu, jebkurā gadījumā ar interesi vēroju elektroauto attīstības gaitu.

P.s.

Pats teju pieteicos uz Model 3 iegādi, taču pēdējā brīdi tomēr pārdomāju, jo nebiju gatavs maksāt par auto, kuru neesmu pat dzīvē "apstaustījis".

didzisk 24.septembris 2018 15:23
16 9 Atbildēt

Teslai kāds nāvi prognozē regulāri. Tajā pat laikā Musks ar savu SpaceX arī kosmosā paspēj uzbraukt.

Nav tik svarīgi, vai tieši šī kompānija izdzīvos. Savu darbu vēsturē un tehnoloģijā viņi ir izdarījuši. Rezultātā pasaulē ir sākuši parādīties elektriskie auto, kas iet 400-500 km un beidzot sāk nodibināties veselīga konkurence.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti