I.D.Buzz – Volkswagen elektriskā nākotne (+ VIDEO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 25.oktobris 2018 20:08

Volkswagen I.D.Buzz pamatā ir MEB platforma, kas tiks izmantota visai ID sērijas produkcijai. Tas ir elektriskās piedziņas mikroautobuss, kas ražošanā un pārdošanā nonāks 2022.gadā.

Pirmizrādi I.D.Buzz svinēja Ženēvas autoizstādē, šā gada martā. Toreiz tika izrādīts koncepta modelis, kas bija aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas attīstīja kopējo jaudu 369 Zs. Ražotāja pievienotā informācija liecināja, ka 100 km/h I.D.Buzz sasniedz mazāk nekā piecās sekundēs un var turpināt paātrinājumu, kamēr sasniegts maksimālais ātrums 160 km/h. Automobilim bija iebūvēts 111 kilovatstundu litija-jonu akumulators, kas var nodrošināt 430 km bez atkārtotas uzlādes.

Volkswagen atklāja, ka I.D.Buzz aprīkots ar trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kas uzņemas tādus pienākumus, kā bremzēšana, paātrināšanās un manevri satiksmes plūsmā, tajā pašā laikā pieprasot vadītāja klātbūtni un vadības pārņemšanu noteiktās situācijās.

Nesen Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošius sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka: "Visas runas par autonomo vadību un bezizmešu individuāliem mobilitātes risinājumiem patērētājiem bieži vien liekas kā ļoti tāla nākotne. Tāpēc mēs esam ārkārtīgi priecīgi, ka radusies unikāla iespēja Baltijā izrādīt Volkswagen nākotnes vīziju. ID. ir tehnoloģiskās attīstības pagrieziena punkts. Tas būs pirmais pilnībā savienotais, funkcionālais elektriskais automobilis, ko spēs atļauties miljoniem cilvēku. Mēs jau tagad varam ielūkoties nākotnē, ar kādām automašīnām cilvēki pārvietosies vien pēc dažiem gadiem,".

Atverot Tallinā modernāko pilna apjoma Volkswagen tirdzniecības un servisa centru Baltijā Moller Auto Ülemiste, kas ir pilnībā piemērotas Volkswagen jaunajai elektrisko automobiļu sērijas ID. apkalpošanai un pārdošanai, Volkswagen apliecina savu plānu nopietnību un liek noprast, ka kompānijas elektriskā nākotne ir pavisam tuvu.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 25.oktobris 2018 22:15
3 2 Atbildēt

Cik par šito sūdu var rakstīt?

Nojaušu, ka drīzumā parādīsies jauns elektroauto. Uzradās i-pace, visi žurnaļugas kā pajoliņi skandināja par to, ka drīzumā sāks ražot Audi - etron,kurš iznāks tikai 2019. Tagad šo busu ražos 2022, bet sāk muldēt tagad.

VW izmanto krievu taktiku. Vajadzētu nomainīt kompānijas devīzi - "Jūs ražojat, mēs brēcam, ka drīzumā uzražosim! Lai mūs neaizmirst"

iciks 26.oktobris 2018 11:08
3 0 Atbildēt

"Volkswagen atklāja, ka I.D.Buzz aprīkots ar trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kas uzņemas tādus pienākumus, kā bremzēšana, paātrināšanās un manevri satiksmes plūsmā, tajā pašā laikā pieprasot vadītāja klātbūtni un vadības pārņemšanu noteiktās situācijās." - vai tikai tas nav kā Teslas gadījumā, kad auto kādā brīdī pēkšņi neatjēdz, kas notiek un cilvēkam sekundes daļās PĒKŠŅI jāiejaucas?

kasinsh79 26.oktobris 2018 10:40
2 2 Atbildēt

Ieraugot to "stūri", gribas pateikt visu, ko domāju par jauno laiku tehnoloģijām. Atklāts fui

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti