I.D.Buzz – Volkswagen elektriskā nākotne (+ VIDEO) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 25.oktobris 2018 20:08

Volkswagen I.D.Buzz pamatā ir MEB platforma, kas tiks izmantota visai ID sērijas produkcijai. Tas ir elektriskās piedziņas mikroautobuss, kas ražošanā un pārdošanā nonāks 2022.gadā.

Pirmizrādi I.D.Buzz svinēja Ženēvas autoizstādē, šā gada martā. Toreiz tika izrādīts koncepta modelis, kas bija aprīkots ar diviem elektromotoriem, kas attīstīja kopējo jaudu 369 Zs. Ražotāja pievienotā informācija liecināja, ka 100 km/h I.D.Buzz sasniedz mazāk nekā piecās sekundēs un var turpināt paātrinājumu, kamēr sasniegts maksimālais ātrums 160 km/h. Automobilim bija iebūvēts 111 kilovatstundu litija-jonu akumulators, kas var nodrošināt 430 km bez atkārtotas uzlādes.

Volkswagen atklāja, ka I.D.Buzz aprīkots ar trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kas uzņemas tādus pienākumus, kā bremzēšana, paātrināšanās un manevri satiksmes plūsmā, tajā pašā laikā pieprasot vadītāja klātbūtni un vadības pārņemšanu noteiktās situācijās.

Nesen Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošius sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka: "Visas runas par autonomo vadību un bezizmešu individuāliem mobilitātes risinājumiem patērētājiem bieži vien liekas kā ļoti tāla nākotne. Tāpēc mēs esam ārkārtīgi priecīgi, ka radusies unikāla iespēja Baltijā izrādīt Volkswagen nākotnes vīziju. ID. ir tehnoloģiskās attīstības pagrieziena punkts. Tas būs pirmais pilnībā savienotais, funkcionālais elektriskais automobilis, ko spēs atļauties miljoniem cilvēku. Mēs jau tagad varam ielūkoties nākotnē, ar kādām automašīnām cilvēki pārvietosies vien pēc dažiem gadiem,".

Atverot Tallinā modernāko pilna apjoma Volkswagen tirdzniecības un servisa centru Baltijā Moller Auto Ülemiste, kas ir pilnībā piemērotas Volkswagen jaunajai elektrisko automobiļu sērijas ID. apkalpošanai un pārdošanai, Volkswagen apliecina savu plānu nopietnību un liek noprast, ka kompānijas elektriskā nākotne ir pavisam tuvu.

 
Visi komentāri
 
Muflons 25.oktobris 2018 21:42
0 0 Atbildēt

Mūsu dīzelisti šito nesapratīs.

viencexperc 25.oktobris 2018 22:15
3 2 Atbildēt

Cik par šito sūdu var rakstīt?

Nojaušu, ka drīzumā parādīsies jauns elektroauto. Uzradās i-pace, visi žurnaļugas kā pajoliņi skandināja par to, ka drīzumā sāks ražot Audi - etron,kurš iznāks tikai 2019. Tagad šo busu ražos 2022, bet sāk muldēt tagad.

VW izmanto krievu taktiku. Vajadzētu nomainīt kompānijas devīzi - "Jūs ražojat, mēs brēcam, ka drīzumā uzražosim! Lai mūs neaizmirst"

iAuto 25.oktobris 2018 22:22
0 1 Atbildēt

Jā, sola elektroauto uz 2019-2020!

viencexperc 25.oktobris 2018 22:57
1 0 Atbildēt

Es te minēju - ka kāda cita kompānija kaut ko drīzumā prezentēs.

kasinsh79 26.oktobris 2018 10:40
2 2 Atbildēt

Ieraugot to "stūri", gribas pateikt visu, ko domāju par jauno laiku tehnoloģijām. Atklāts fui

viencexperc 26.oktobris 2018 18:47
0 2 Atbildēt

Tādas stūres ir visiem konceptiem

iciks 26.oktobris 2018 11:08
3 0 Atbildēt

"Volkswagen atklāja, ka I.D.Buzz aprīkots ar trešā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu, kas uzņemas tādus pienākumus, kā bremzēšana, paātrināšanās un manevri satiksmes plūsmā, tajā pašā laikā pieprasot vadītāja klātbūtni un vadības pārņemšanu noteiktās situācijās." - vai tikai tas nav kā Teslas gadījumā, kad auto kādā brīdī pēkšņi neatjēdz, kas notiek un cilvēkam sekundes daļās PĒKŠŅI jāiejaucas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti