No 15 990 eiro - Volkswagen prezentējis savu jaunāko modeli, krosoveru T-Cross (+ FOTO) 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 26.oktobris 2018 8:00

Ar pasaules pirmizrādēm Amsterdamā, Šanhajā un Sanpaulu Volkswagen prezentē savu mazāko apvidus automobili T-Cross, tādējādi veiksmīgi paplašinot esošo SUV piedāvājumu Eiropā līdz pieciem pilnīgi atšķirīgiem modeļiem.

Ar savu unikālo stilu, praktiskumu, elastību, savienojamību un pieejamību, jaunais T-Cross nosaka jaunus standartus mazo pilsētas krosoveru kategorijā. Latvijā jaunais auto būs pieejams 2019. gada pavasarī, un tā cena būs sākot no 15 990 eiro ar PVN.

Ar T-Cross Volkswagen tirgū laiž vēl vienu jaunu SUV modeli – īsāku nekā T-Roc, kā arī vēl kompaktāku salīdzinājumā ar Tiguan. Auto ir veidots uz modulārās platformas MQB. Kopējam automašīnas garumam veidojot 4,11 metrus, 2,56 metrus garā riteņu bāze ir salīdzinoši dāsna, nodrošinot ietilpīgu interjeru, kurā ir pietiekami daudz vietas pieciem cilvēkiem. Lai interjeram sniegtu pēc iespējas lielāku daudzpusību, bīdāmo aizmugurējo sēdekli iespējams pielāgot par 14 centimetriem, nodrošinot pasažieriem plašāku vietu kājām vai lielāku ietilpību bagāžai. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 385 līdz 455 litriem. Pateicoties aizmugurējā sēdekļa atzveltnei, kuru iespējams pilnīgi vai daļēji nolocīt, vienā acumirklī iespējams izveidot plakanu kravas nodalījumu ar līdz pat 1281 litru ietilpību.

Jaunais T-Cross tiek piedāvāts ar diviem 1.0 litra TSI trīs cilindru benzīna dzinējiem un 70 kW / 95 ZS vai 85 kW / 115 ZS lielu jaudu.

T-Cross standarta aprīkojums ietver vairākas autovadītāja palīgsistēmas, kas iepriekš tika piedāvātas vien augstāku klašu automobiļiem. Kopīgi ar automašīnas pirmšķirīgajām avārijas noturības īpašībām un priekšzīmīgo pasažieru aizsardzību šīs palīgsistēmas palielina drošību, samazina sadursmju risku un uzlabo braukšanas komfortu. Standarta aprīkojumā iekļauta sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma Front Assist ar gājēju uzraudzību un avārijas bremzēšanu pilsētā, kā arī braukšanas joslu uzturēšanas sistēma Lane Assist, automātiskā pretatpakaļripošanas sistēma Hill Start Assist, aktīvā pasažieru drošības sistēma un joslas maiņas asistents, kas atpazīst aklās zonas, ar integrētu Rear Traffic Alert sistēmu. Tāpat pircējiem papildus iespējams izvēlēties arī vadītāja noguruma detektoru, automātisko adaptīvo kruīza kontroli un stāvvietā novietošanas asistents Park Assist.

Jaunais T-Cross nodrošina augstāko tīklošanas un savienojamības līmeni ar ārpasauli. Pat salona datora funkciju pārvalde un pielāgošana ir intuitīva. Viedtālruņiem ir pieejama bezvadu uzlāde un līdz pat četrām USB pieslēgumvietām lielākai ērtībai.

Līdzīgi kā tā māsas modelis Polo arī jaunais T-Cross tiek ražots Volkswagen rūpnīcā Spānijā, kas atrodas Navarrā. Volkswagen šajā ražotnē līdz 2019. gadam apņēmies investēt aptuveni vienu miljardu eiro, lai spētu apmierināt jo sevišķi spēcīgo izaugsmi kompakto SUV tirgū. Vienlaikus darba vietu skaits šajā rūpnīcā tiks palielināts par 10%. Neatkarīgi prognožu institūti lēš, ka pasaulē 2017. līdz 2027. gada periodā mazo automašīnu segmentā, kuram pieder T-Cross, aptuveni dubultosies pilsētas krosovera modeļu (Crossover Utility Vehicle) skaits. Tikmēr Dienvidamerikā un Ķīnā, kas arī ir straujas izaugsmes tirgi, tiek ražoti šiem tirgiem pielāgoti T-Cross modeļi.

Volkswagen SUV ofensīva

Tirgū laižot jauno T-Cross, Volkswagen turpina savas globālās SUV stratēģijas īstenošanu. Šo stratēģiju 2016. gadā aizsāka pašreizējais Tiguan modelis, kuram 2017. gadā sekoja septiņvietīgais Tiguan Allspace un kompaktais T-Roc. Tāpat 2017. gadā pie pircējiem nonāca ASV tirgum paredzētais Atlas un tā Ķīnas modelis Teramont – abi automobiļi ir ar septiņām sēdvietām.

2018. gadā ASV Volkswagen prezentēja divus Atlas konceptautomobiļus Cross Sport un Tanoak. Ķīnā savu pasaules pirmizrādi piedzīvo jaunais Touareg, kuru papildina divi nākotnes Ķīnas tirgum paredzēti SUV – jaudīgais ģimenes SUV Tharu un vidējā izmēra SUV Tayron.

Ieskats nākotnē – 2020. gadā tirgū nonāks ID. CROZZ, kas būs Volkswagen pirmais pilnībā elektriskais SUV. Tad ar modeļiem, sākot no T-Cross un beidzot ar ID. CROZZ, Volkswagen piedāvās vienu no pasaulē plašākajiem SUV klāstiem un aptvers praktiski visus segmentus.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 26.oktobris 2018 10:18
8 4 Atbildēt

Strādnieku sapnis

GTD2 26.oktobris 2018 10:16
7 1 Atbildēt

ja nosaucis šo par pilsētas krossoveru, tad izskatās ,ka vw radījis šo krossoveru speciāli Rīgai, jo nezinu nevienu citu pilsētu eiropā kur būtu nepieciešams pilsētas krosovers

T-Cross 26.oktobris 2018 8:24
5 1 Atbildēt

Drīz būs klāt kārtējais Volkswagen "mazākais apvidus automobilis, kas veiksmīgi paplašinās esošo SUV piedāvājumu Eiropā līdz SEŠIEM pilnīgi atšķirīgiem modeļiem".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti