No 15 990 eiro - Volkswagen prezentējis savu jaunāko modeli, krosoveru T-Cross (+ FOTO) 11

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 26.oktobris 2018 8:00

Ar pasaules pirmizrādēm Amsterdamā, Šanhajā un Sanpaulu Volkswagen prezentē savu mazāko apvidus automobili T-Cross, tādējādi veiksmīgi paplašinot esošo SUV piedāvājumu Eiropā līdz pieciem pilnīgi atšķirīgiem modeļiem.

Ar savu unikālo stilu, praktiskumu, elastību, savienojamību un pieejamību, jaunais T-Cross nosaka jaunus standartus mazo pilsētas krosoveru kategorijā. Latvijā jaunais auto būs pieejams 2019. gada pavasarī, un tā cena būs sākot no 15 990 eiro ar PVN.

Ar T-Cross Volkswagen tirgū laiž vēl vienu jaunu SUV modeli – īsāku nekā T-Roc, kā arī vēl kompaktāku salīdzinājumā ar Tiguan. Auto ir veidots uz modulārās platformas MQB. Kopējam automašīnas garumam veidojot 4,11 metrus, 2,56 metrus garā riteņu bāze ir salīdzinoši dāsna, nodrošinot ietilpīgu interjeru, kurā ir pietiekami daudz vietas pieciem cilvēkiem. Lai interjeram sniegtu pēc iespējas lielāku daudzpusību, bīdāmo aizmugurējo sēdekli iespējams pielāgot par 14 centimetriem, nodrošinot pasažieriem plašāku vietu kājām vai lielāku ietilpību bagāžai. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 385 līdz 455 litriem. Pateicoties aizmugurējā sēdekļa atzveltnei, kuru iespējams pilnīgi vai daļēji nolocīt, vienā acumirklī iespējams izveidot plakanu kravas nodalījumu ar līdz pat 1281 litru ietilpību.

Jaunais T-Cross tiek piedāvāts ar diviem 1.0 litra TSI trīs cilindru benzīna dzinējiem un 70 kW / 95 ZS vai 85 kW / 115 ZS lielu jaudu.

T-Cross standarta aprīkojums ietver vairākas autovadītāja palīgsistēmas, kas iepriekš tika piedāvātas vien augstāku klašu automobiļiem. Kopīgi ar automašīnas pirmšķirīgajām avārijas noturības īpašībām un priekšzīmīgo pasažieru aizsardzību šīs palīgsistēmas palielina drošību, samazina sadursmju risku un uzlabo braukšanas komfortu. Standarta aprīkojumā iekļauta sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma Front Assist ar gājēju uzraudzību un avārijas bremzēšanu pilsētā, kā arī braukšanas joslu uzturēšanas sistēma Lane Assist, automātiskā pretatpakaļripošanas sistēma Hill Start Assist, aktīvā pasažieru drošības sistēma un joslas maiņas asistents, kas atpazīst aklās zonas, ar integrētu Rear Traffic Alert sistēmu. Tāpat pircējiem papildus iespējams izvēlēties arī vadītāja noguruma detektoru, automātisko adaptīvo kruīza kontroli un stāvvietā novietošanas asistents Park Assist.

Jaunais T-Cross nodrošina augstāko tīklošanas un savienojamības līmeni ar ārpasauli. Pat salona datora funkciju pārvalde un pielāgošana ir intuitīva. Viedtālruņiem ir pieejama bezvadu uzlāde un līdz pat četrām USB pieslēgumvietām lielākai ērtībai.

Līdzīgi kā tā māsas modelis Polo arī jaunais T-Cross tiek ražots Volkswagen rūpnīcā Spānijā, kas atrodas Navarrā. Volkswagen šajā ražotnē līdz 2019. gadam apņēmies investēt aptuveni vienu miljardu eiro, lai spētu apmierināt jo sevišķi spēcīgo izaugsmi kompakto SUV tirgū. Vienlaikus darba vietu skaits šajā rūpnīcā tiks palielināts par 10%. Neatkarīgi prognožu institūti lēš, ka pasaulē 2017. līdz 2027. gada periodā mazo automašīnu segmentā, kuram pieder T-Cross, aptuveni dubultosies pilsētas krosovera modeļu (Crossover Utility Vehicle) skaits. Tikmēr Dienvidamerikā un Ķīnā, kas arī ir straujas izaugsmes tirgi, tiek ražoti šiem tirgiem pielāgoti T-Cross modeļi.

Volkswagen SUV ofensīva

Tirgū laižot jauno T-Cross, Volkswagen turpina savas globālās SUV stratēģijas īstenošanu. Šo stratēģiju 2016. gadā aizsāka pašreizējais Tiguan modelis, kuram 2017. gadā sekoja septiņvietīgais Tiguan Allspace un kompaktais T-Roc. Tāpat 2017. gadā pie pircējiem nonāca ASV tirgum paredzētais Atlas un tā Ķīnas modelis Teramont – abi automobiļi ir ar septiņām sēdvietām.

2018. gadā ASV Volkswagen prezentēja divus Atlas konceptautomobiļus Cross Sport un Tanoak. Ķīnā savu pasaules pirmizrādi piedzīvo jaunais Touareg, kuru papildina divi nākotnes Ķīnas tirgum paredzēti SUV – jaudīgais ģimenes SUV Tharu un vidējā izmēra SUV Tayron.

Ieskats nākotnē – 2020. gadā tirgū nonāks ID. CROZZ, kas būs Volkswagen pirmais pilnībā elektriskais SUV. Tad ar modeļiem, sākot no T-Cross un beidzot ar ID. CROZZ, Volkswagen piedāvās vienu no pasaulē plašākajiem SUV klāstiem un aptvers praktiski visus segmentus.

 

 
Visi komentāri
 
T-Cross 26.oktobris 2018 8:24
5 1 Atbildēt

Drīz būs klāt kārtējais Volkswagen "mazākais apvidus automobilis, kas veiksmīgi paplašinās esošo SUV piedāvājumu Eiropā līdz SEŠIEM pilnīgi atšķirīgiem modeļiem".

Jā gan 26.oktobris 2018 8:35
2 0 Atbildēt

Ja vēl pieskaita visus šķērsotājus, ko piedāvā radnieciskie Seat, Škoda un pat Audi (ja maciņš tur), tad VW koncerna SUV izvēle ir teju bezgalīga

GTD2 26.oktobris 2018 10:16
7 1 Atbildēt

ja nosaucis šo par pilsētas krossoveru, tad izskatās ,ka vw radījis šo krossoveru speciāli Rīgai, jo nezinu nevienu citu pilsētu eiropā kur būtu nepieciešams pilsētas krosovers

msh 27.oktobris 2018 11:35
0 1 Atbildēt

Nē, nu kāpēc tu esi tik liels optimists par rietumeiropu - tev tiešām liekas ka rietumeiropā nav bordas, iebrauktuves šķērsām ietvēm un tamlīdzīgas lietas? Paturi prātā - visi tie šķērsotāji - tās nav nekādas paaugstinātas mašīnas, tās ir mašīnas ar normālu augstumu par paaugstinātu cenu - pēc mūsdienu standartiem mans mk2 golfs ar savu standarta augstumu arī kā minimums klasificējas par šķērsotāju - kaut gan pēc tā, ko lasu Tu-Krusts, par SUVu tas arī klasificējas...

viencexperc 26.oktobris 2018 10:18
8 4 Atbildēt

Strādnieku sapnis

GTD2 26.oktobris 2018 13:38
4 0 Atbildēt

nevis sapnis bet latvijas strādnieku realitāte ,kad šim auto būs 10 un vairāk gadu

JanJan 26.oktobris 2018 10:24
5 1 Atbildēt

Pamācība "kā pārdot VW Polo par Golfa cenu".

JanJan 26.oktobris 2018 10:25
5 1 Atbildēt

Gaidām VW UP crossover versiju par +20% cenu.

eidis 26.oktobris 2018 13:02
2 0 Atbildēt

Un pēc tam T-Cros Up versiju, kas ļautu vēl 20% pie cenas pielikt

HE 27.oktobris 2018 12:23
1 1 Atbildēt

Tas 1.o litra motors īsts autoservisa sapnis

Fix 27.oktobris 2018 12:47
2 1 Atbildēt

3-cilindru motoru vispaar nevar nosaukt par motoru. Un ja vaarstu sadales pievada mehaanisms veel apgaadaats ar vienrindu kjeedi, tad nav jaabriinaas, ka resurss ir 50-60Kkm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti