Mašīna brauc, šoferis guļ - ASV pie Tesla stūres pieķer gulošu dzērājšoferi 5

 
iAuto | 4.decembris 2018 15:25

Kalifornijas štata policija aizturējusi Tesla Model S vadītāju, kurš šofera sēdeklī bija aizmidzis, kamēr automobilis turpināja pārvietoties autopilota režīmā ar ātrumu 110 km/h.

Mediji vēsta, ka 30.novembrī, agri no rīta, uz 101 automaģistrāles policijas patruļa pamanījusi braucošu Tesla Model S ar gulošu cilvēku vadītāja sēdeklī, turklāt tajā brīdī elektromobilis pārvietojies ar ātrumu 110 km/h. Policija sekojusi Tesla septiņas minūtes līdz brīdim, kad automašīna pēc 11 km nobraukšanas pati apstājusies ceļa malā.

Vadītāja sēdeklī atradies 45 gadus vecs vīrietis, kuru policijai “ne uzreiz izdevies pamodināt”. Vīrietim veikts alkohola pārbaudes tests, kas uzrādījis pozitīvu rezultātu.

Tesla uzsver, ka Autopilot sistēma ir tikai palīgs automobiļa vadīšanā un šoferim vienmēr jātur rokas uz stūres, jāvēro ceļš un jebkurā brīdī jābūt gatavam pārņemt vadību. Ja elektronika nejūt rokas pieskārienus stūrei, no automašīnas skaļruņiem atskan brīdinājuma signāls, kas atkārtojas ik pēc dažām sekundēm, bet, ja vadītājs nereaģē, mašīna patstāvīgi nobremzē un apstājas uz nomales.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ro 4.decembris 2018 16:24
7 2 Atbildēt

nu i nafiga tāds autopilots vajadzīgs kas ir tikai palīgs vadīšanā??? Vienīgais atbalstāmais autopilots arī būtu, kad ja pats esi autopilotā , tad auto Tevi smuki aizved mājās..

viencexperc 5.decembris 2018 10:10
4 1 Atbildēt

Dažas dienas atpakaļ Tesla informeja, ka automašīnas Tesla, autopilotā, jau nobrauca 1 miljardu jūdžu ( 1.6 miljari km).

msh 5.decembris 2018 12:53
2 2 Atbildēt

Nu un? Iedomājies kādus ciparus varētu publicēt kaut vai vācu ražotāji par miljardiem kilometru kas nobraukti kruīzā desmitgadēs kopš tā ekstra ir ieviesta...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti