99% pircēju auto iegādājas klātienē, taču nākotnē arvien vairāk tiks izmantots internets 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Auto RIA | 19.decembris 2018 12:19

Pieaugot interneta radītajām iespējām preču izvēlē un iegādē, arvien vairāk iedzīvotāju lēmumu par automašīnas iegādi pieņem interneta vidē un gatavi pirkumu veikt attālināti, nevis auto salonā.

Šobrīd 99% gadījumu auto joprojām tiek iegādāts klātienē, tomēr ievērojama daļa potenciālo auto pircēju nākotnē automašīnu būtu gatavi pirkt tiešsaistē jeb interneta vidē. Pie tam 97% pircēju informāciju par auto meklē internetā, ziņo autotirgus interneta pārdošanas platformas AUTO.RIA.com pārvaldītājs Igaunijas uzņēmums “RIA.com Marketplaces”.

No brīža, kad tiek pieņemts lēmums par auto iegādi un līdz tā izvēlei vidēji paiet 2,7 mēneši. Tāpat auto pircēji parasti izvēlas jau pārbaudītas vērtības – 35% no auto pircējiem iegādājušies tās pašas markas auto, kas viņiem jau bijusi iepriekš. Bet 55% automašīnu iegādājas jau uzreiz pēc pirmā testa brauciena auto salonā. 

Saskaņā ar “RIA.com Marketplaces” datiem, mašīnas pircējs pirms auto iegādes vidēji apmeklē tikai 1–2 autosalonus un 14 dažādus auto portālus internetā. Agrāk autosalonu īpašnieki centās klientus atvilināt pie sevis, bet tagad ir otrādi – salonam ir jāiet pie pircēja. Galvenais kanāls šai ziņā ir auto portāli, un tas ietver arī dažādus piedāvājumus, kurus ērti var izmantot viedtālrunī.  

2018.gada pētījums liecina, ka 97% pircēju informāciju par automobiļiem meklē internetā un 73% šo cilvēku mašīnas izvēlē izmanto viedtelefonu. Lai gan  99% visu auto pirkumu notiek bezsaistē, katrs otraisa aptaujātais apgalvo, ka būtu gatavs pirkt arī tiešsaistē – ja būtu tāda iespēja.

“Mašīnas iegāde internetā ir prognoze, kas drīz kļūs par realitāti. Piemēram, auto ražotājs “Genesis” jau radījis pirmo auto e-tirdzniecības modeli Kanādā. Pircējs šīs kompānijas mājaslapā var izvēlēties piemērotu mašīnu, konfigurāciju un norādīt citas savas vēlmes, bet dīleris auto vēlamajā komplektācijā nogādā tieši pie pircēja durvīm. Jau pie klienta mājas konsultants piedāvā testa braucienu un mašīnas apskati,” stāsta “RIA.com Marketplaces OÜ” valdes loceklis Nikolajs Zlotņickis.

Pēc viņa domām, mašīnu, nenoliedzami, vieglāk ir meklēt internetā: nevajag tērēt laiku, apbraukājot autosalonus un nokļūstot uz norunāto tikšanās vietu, lai iegādātos lietotu mašīnu. “Šī iemesla dēļ arī auto tirdzniecības portāli pēdējā laikā strādā pie dažādām inovācijām, kas ļautu lēmumu par konkrēta auto iegādi pieņemt attālināti. Piemēram, pirkšanas – pārdošanas portālā AUTO.RIA.com mēs esam ieviesuši 16 pārbaužu sistēmu. Mēs pircēja vietā pārbaudām visu, sākot no mašīnas tehniskā stāvokļa un beidzot ar dokumentiem, un šī informācija parādās pie auto sludinājuma. 2019. gadā mēs plānojam šādu pārbaužu segmentu attīstīt īpaši aktīvi,” saka Nikolajs Zlotņickis.

RIA.com Marketplaces OÜ ir Igaunijas uzņēmums, kas pārvalda lielāko auto i-tirgu Ukrainā AUTO.RIA.com un galveno nekustamā īpašuma i-tirgu Ukrainā DOM.RIA.com.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 19.decembris 2018 14:03
1 0 Atbildēt

es jau 2012.gadā nopirku "tiešsaistē". Škodu, Karlo Motorā Kleistu ielā. Tikai, kad ierados pēc auto, darbinieki kādas 20 minūtes nespēja auto atrast. Izteicu domu, ka auto varbūt atrodas firmas otrajā salonā, tika arī zvanīts uz turieni, beidzot vēl pēc kāda brīža auto laimīgi atradās ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti