Viļņā piedāvās elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu 4

 

Foto: Ekrānšāviņš no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 27.februāris 2019 10:54

Viļņā no šā pavasara tiks piedāvāts elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojums, ko plāno sniegt uzņēmumi, kuri pārvalda zīmolus "CityBee", "Flash", "MyScoote", "Swop" un "Unicorn scooters"

Šie uzņēmumi ar galvaspilsētas pašvaldību parakstījuši memorandu par koplietošanas pakalpojuma attīstīšanu.

Kā norādījis Viļņas mērs Remiģijs Šimašus, elektriskie skrejriteņi kļūs par svarīgu pilsētas satiksmes sistēmas daļu, jo pieprasījums pārvietoties ar ātrumu, kas lielāks nekā kājāmgājējam, bet mazāks nekā automobilim, ir ļoti liels.

Skrejriteņu noma darbosies pēc brīvplūsmas sistēmas principa - izmantojot mobilās lietotnes, kartē būs redzams, kur pašlaik atrodams brīvs skrejritenis, ko varēs paņemt no šīs vietas, bet atstāt citur.

Skrejriteņos būs iemontēti sensori, kas nomas pakalpojumu punktiem sniegs informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu, bojājumiem un citiem apstākļiem.

Kopumā Viļņā būs pieejami aptuveni 1000 skrejriteņu, kas, pilnībā uzlādēti, spēj nobraukt līdz pat 45 kilometriem, sasniedzot ātrumu līdz 25 kilometriem stundā.

Pakalpojuma sniedzēji pagaidām nav norādījuši, cik tas varētu izmaksāt lietotājiem. Kā izteicies "CityBee" vadītājs Luks Īla, maksa tiks aprēķināta pēc lietošanas laika. Tiek domāts arī par papildu risinājumu, kas ļautu iegādāties abonementu.

Pašvaldība prognozē, ka skrejriteņu noma sāks darboties aprīlī vai maijā. Tos varēs izmantot, sākot no 18 gadu vecuma.

Kā pastāstījis galvaspilsētas pašvaldības satiksmes uzņēmuma "Susisiekimo paslaugos" ilgtspējīgas satiksmesnodaļas projektu vadītājs Antons Ņikitins, šogad Viļņā paredzēts izbūvēt veloceliņus 30 kilometru kopgarumā, investējot aptuveni septiņus miljonus eiro.

Uzņēmumi pieļauj, ka nākotnē savus pakalpojumus varētu piedāvāt arī citās pašvaldībās, piemēram, Kauņā vai Klaipēdā.

Automašīnu koplietošanas pakalpojumi Lietuvā šobrīd pieejami Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Neringā, Palangā, Kretingā un Gargždos. Vairākās pilsētās ieviesta arī koplietošanas velonoma.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 27.februāris 2019 15:52
2 0 Atbildēt

Te ir rakstiņš par minēto tēmu, var saprast , ka jāreģistrē ja ātrums lielāks par 25 km/st un/vai jauda lielāka par 250 W.

skaties.lv/beztabu/satik...iem-segvejiem/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti