iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Volkswagen T-Roc un T-Roc R (+ FOTO) 1

 

Parastais Volkswagen T-Roc

iAuto | 6.marts 2019 14:59

Volkswagen kompānija uz Ženēvu atvedusi kompakto krosoveru T-Roc un tā jaudīgo modifikāciju T-Roc R.

Pēc izmēriem Volkswagen T-Roc ir diezgan līdzīgs kompaktklases ikonai Golf. Tas ir 4,23 m garš, 1,82 m plats, 1,57 m augsts un apveltīts ar 2,60 m riteņu garenbāzi. Salona telpa ir pietiekoši plaša, lai tajā iekārtotos pieci braucēji, bet bagāžnieka ietilpība ir no 445 līdz pat 1290 litriem (ar nolaistiem sēdekļiem).

Parastais Volkswagen T-Roc

Sākumā T-Roc pircējam tiks piedāvāti trīs benzīna un trīs dīzeļa motori. Bāzes versijai iebūvēts 1,0 litru trīscilindru benzīnnieks ar 115 Zs, bet lielākas jaudas cienītāji varēs izvēlēties 1,5 un 2,0 litru četrcilindru agregātus ar 150 un 190 Zs. Dīzeļdzinēju izvēlē 1,6 litru TDI ar 115 Zs un divi 2,0 litru motori ar 150 un 190 Zs. Bāzes versija būs pieejama vienīgi versijā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu un priekšējo riteņu piedziņu, jaudīgākie T-Roc – arī ar septiņu pakāpju divsajūgu DSG kārbu un pilnpiedziņu.  

Parastais Volkswagen T-Roc

Zināms, ka T-Roc elektrisko modifikāciju Volkswagen neplāno, taču tepat skatāma T-Roc jaudīgā modifikācija R ar 300 Zs spēcīgu dzinēju.

Volkswagen T-Roc R

Šis jaudīgais automobilis, ko izstrādājis Volkswagen R, var lepoties ar iespaidīgiem veiktspējas rādītājiem – četru cilindru 2.0 litru TSI dzinējam ir 221 kW/300 ZS jauda, kā arī 400 Nm griezes moments. Tas jau standartā aprīkots ar 4MOTION visu riteņu piedziņu un septiņu pārnesumu DSG divsajūga pārnesumkārbu. Šī kombinācija nodrošina pirmšķirīgu paātrinājumu bez saķeres zaudēšanas. Volkswagen T-Roc R spēj sasniegt paātrinājumu no 0 līdz 100km/h vien 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 250 km/h.

Sportiskā piekare (ar sēdinātu amortizāciju) nodrošina nevainojamu saķeri uz ceļa. Standarta aprīkojumā esošajai progresīvajai stūres iekārtai ir nozīmīga loma izveicīgas braukšanas nodrošināšanā, bet 17 collu bremžu diski, kas iepriekš bija pieejami vien Volkswagen Golf R Performance modelī, garantē efektīvu bremzēšanu.

Starp braukšanas režīmiem ir īpašs sacīkšu režīms (Race Mode), kas sniedz īpaši sportisku pieredzi. To papildina braukšanas uzsākšanas kontroles (Launch Control) funkcija, kas nodrošina optimālu saķeri paātrināšanās laikā, vienlaikus sniedzot maksimālu griezes momentu un attiecīgu stabilitātes kontroles programmu. ESC Elektroniskās stabilitātes kontroles funkciju iespējams manuāli izslēgt, lai nodrošinātu vēl  dinamiskāku braukšanu.

 

 
Visi komentāri
 
JanJan 6.marts 2019 17:01
0 0 Atbildēt

Par jaunajām škodām (kamiq un scala) arī, kas gaidāms?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti