Lielbritānijā sāk izmantot iekārtas, kas atklāj mobilo tālruņu lietotājus braucošajos auto 16

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 13.aprīlis 2019 10:22

Apvienotajā Karalistē sāka izmantot īpašus sensorus, kas atpazīst vadītājus, kuri izmanto mobilos tālruņus, braucot bez brīvroku ierīcēm.

Izdevums Daily Mail. vēsta, ka jaunās iekārtas spēj atpazīt 2G, 3G un 4G tīklus, kā arī Bluetooth signālu. Tādā gadījumā, ja sistēma nefiksē Bluetooth protokola darbību, tā secina, ka tālrunis tiek izmantots bez bezvadu ierīces. Tad uz īpašas informācijas zīmes, kas novietota brauktuves malā, parādās signāls ar pārsvītrota tālruņa atveidu.

Jaunais drošības risinājums jau tiek izmantots uz autocela A34 pie Oksfordšīras, vēlāk to uzstādīs arī Hempšīras grāfistē. Pagaidām sistēma tiek izmantota tikai preventīviem nolūkiem, jo ​​elektronika vēl nav iemācījusies noteikt, vai tālruni izmanto vadītājs, vai tas ir pasažiera rokās.

Atgādināsim, ka par nepieciešamību ierobežot mobilo ierīču lietošanu pie stūres šonedēļ tika spriests arī pie mums: https://iauto.lv/zinas/latvija/31324-satiksmes-drosibas-uzlabosanai-rosina-lemt-par-riskanto-gajeju-pareju-slegsanu-un-mobilo-telefonu-ierobezosanu

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 13.aprīlis 2019 15:40
11 1 Atbildēt

Pag, tas vēl tik sākums.Apm kā pie zvērudārza kases, kur sīkais jautā- mammu, vai tas ir Mērkaķis? Nee,dēliņ, tas pagaidām ir tikai Kasieris.

Tur tas radarsuudu ražotājs, kuram mums te manīgi tēvaiņi par mūsu naudu kādreiz tos stabus pa ceļmalām raka un vadus vilka- vinš jau pirms gadiem 5 bij izgudrojis jaunās paaudzes superierīci, kura spēja fiksēt gan vadītāja seju, gan drošības jostu un telefona lietošanas faktu.Tas pat kaut kur tika veiksmīgi "ieviests", ka tik ne tajā pat Austrālijā, kura vienmēr soli priekšā visai pasaulei savu pilsoņu apkāšanā,pielietojot uz to brīdi visjaunākās tehnoloģijas un metodes.

Es nebrīnīšos, ja pie mums šiem te problēmu izcelšanas reklāmrakstiem un nesavtīgā drošības darba imitācijai drīzvien sekos varonīgs paziņojums par kartējās elektronikas porcijas iegādi.Kapc gan nē,ja LVLohi tam kvēli tic un ir gatavi par to visu samaksāt.

Lietuvā reku ments no gājēju tiltiņa var tevi nofočēt ar visu telefonu pie auss un atsūtīt šo bildi pa pastu kopā ar kvīti.Prasts kājāmgājējs te varētu tos tādus faktus tūkstošiem fiksēt.Bet tas visiem ir galīgi pie dsas,jo šādai vienkāršai darbībai nav aizkadra izdevīguma.Būtu vnk jāstrādā, bet to nafig nekam negribās.Mums taču pietiek ar vienu demagoģijas akciju reizi gadā un tai sekojošo pilnīgu visatļautību ikdienā.

viencexperc 13.aprīlis 2019 12:30
9 9 Atbildēt

Es jau rakstīju, bet atkārtošos:

Telefons ir drauds drošībai. Ne tikai pie stūres. Ļoti daudz cilvēki iet bojā, kad klausās mūziku austiņās, ļoti daudz iet bojā, kad laupītājs sit vai dur un atņem naudu un TELEFONU, ļoti daudz notiek negadījumi, kad cilvēks lieto telefonu un pakļūst zem riteņiem, kad kāds runā pa telefonu publiskā vietā - tā ir viena no kaitinošākajām darbībām, tāpēc pastāv risks, ka tāds "runātājs" var dabūt dunci mugurā.

Tāpēc nākošais evolūcijas posms - aizliegt izmantot telefonus ārpus mājas.

Visiem liberastiem patiks.

Pļurkt 13.aprīlis 2019 21:25
7 0 Atbildēt

Citiem vārdiem sakot - tā ir kad stulbeņiem tiek uzticēt rakstīt likumus un dirsālīdējiem tos īstenot!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti