Lielbritānijā sāk izmantot iekārtas, kas atklāj mobilo tālruņu lietotājus braucošajos auto 16

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 13.aprīlis 2019 10:22

Apvienotajā Karalistē sāka izmantot īpašus sensorus, kas atpazīst vadītājus, kuri izmanto mobilos tālruņus, braucot bez brīvroku ierīcēm.

Izdevums Daily Mail. vēsta, ka jaunās iekārtas spēj atpazīt 2G, 3G un 4G tīklus, kā arī Bluetooth signālu. Tādā gadījumā, ja sistēma nefiksē Bluetooth protokola darbību, tā secina, ka tālrunis tiek izmantots bez bezvadu ierīces. Tad uz īpašas informācijas zīmes, kas novietota brauktuves malā, parādās signāls ar pārsvītrota tālruņa atveidu.

Jaunais drošības risinājums jau tiek izmantots uz autocela A34 pie Oksfordšīras, vēlāk to uzstādīs arī Hempšīras grāfistē. Pagaidām sistēma tiek izmantota tikai preventīviem nolūkiem, jo ​​elektronika vēl nav iemācījusies noteikt, vai tālruni izmanto vadītājs, vai tas ir pasažiera rokās.

Atgādināsim, ka par nepieciešamību ierobežot mobilo ierīču lietošanu pie stūres šonedēļ tika spriests arī pie mums: https://iauto.lv/zinas/latvija/31324-satiksmes-drosibas-uzlabosanai-rosina-lemt-par-riskanto-gajeju-pareju-slegsanu-un-mobilo-telefonu-ierobezosanu

 
Visi komentāri
 
viencexperc 13.aprīlis 2019 12:30
9 9 Atbildēt

Es jau rakstīju, bet atkārtošos:

Telefons ir drauds drošībai. Ne tikai pie stūres. Ļoti daudz cilvēki iet bojā, kad klausās mūziku austiņās, ļoti daudz iet bojā, kad laupītājs sit vai dur un atņem naudu un TELEFONU, ļoti daudz notiek negadījumi, kad cilvēks lieto telefonu un pakļūst zem riteņiem, kad kāds runā pa telefonu publiskā vietā - tā ir viena no kaitinošākajām darbībām, tāpēc pastāv risks, ka tāds "runātājs" var dabūt dunci mugurā.

Tāpēc nākošais evolūcijas posms - aizliegt izmantot telefonus ārpus mājas.

Visiem liberastiem patiks.

imzz 13.aprīlis 2019 14:29
5 0 Atbildēt

Tad nu turpināsim: jebkādas sarunas traucē, blakus sēdošajai sievai arī vajag aizliegt runāt brauciena laikā, tajā skaitā pa telefonu, jo tāpat jau jāklausās ;)

Jānis 21.aprīlis 2019 10:18
0 0 Atbildēt

Piekrītu ka traucē tikai sensora telefoni, vecie ar pogām bij nekaitīgi jo sms varēja ar acīm ciet uzrakstīt nerunājot par atbildēšanu uz zvanu. Korķos cilvēki tiešām sāk braukt dīvainām trajektorijām un distancēm.

Bradypus 13.aprīlis 2019 13:34
1 0 Atbildēt

Interesanti, ka ši sistēma atpazīst un atšķir Whatsapp ziņu rakstīšanu no on-line navigācijas ar statīvā nostiprinātu telefonu? Un manam auto Hands-Free realizējas ar WI-FI, nevis Bluetooth

14,00 13.aprīlis 2019 13:58
1 8 Atbildēt

arī nezinu, bet tas, ka kustība aizsākas, tas skaidrs - neba jau nu Lukstiņš to izdomāja - kaut kādas regulas un iestrādes nāk no ES un mūsējie taisa pakaļ, ko, protams, atbalstu ar visiem desmit

Jānis 21.aprīlis 2019 10:22
0 0 Atbildēt

Intresanti kapēc BLOOETOTH drīks , BET AR VADU AUSTIŅAS NĒĒĒĒĒ,??????????????????????????????????????????????????????

Šajā momentā parādījās vēlme Nolamāties.

Janeks90 13.aprīlis 2019 14:13
1 0 Atbildēt

Vai tā iekārta atpazīs to, ka pasažieris izmanto telefonu bez BT?

imzz 13.aprīlis 2019 14:34
1 0 Atbildēt

nevaru iedomāties kā tā sistēma varētu atšķirt pasažiera telefonu no vadītāja. Viens variants, ka vadītājiem vajadzēs reģistrēt savus telefonus datu bāzē.

Keet 14.aprīlis 2019 3:20
0 0 Atbildēt

Man ir divi tel., varu paņemt trešo...piereģistrēju vienu un pārējos negli pārvadāju mašīnā. Nav loģikas

650 13.aprīlis 2019 15:40
11 1 Atbildēt

Pag, tas vēl tik sākums.Apm kā pie zvērudārza kases, kur sīkais jautā- mammu, vai tas ir Mērkaķis? Nee,dēliņ, tas pagaidām ir tikai Kasieris.

Tur tas radarsuudu ražotājs, kuram mums te manīgi tēvaiņi par mūsu naudu kādreiz tos stabus pa ceļmalām raka un vadus vilka- vinš jau pirms gadiem 5 bij izgudrojis jaunās paaudzes superierīci, kura spēja fiksēt gan vadītāja seju, gan drošības jostu un telefona lietošanas faktu.Tas pat kaut kur tika veiksmīgi "ieviests", ka tik ne tajā pat Austrālijā, kura vienmēr soli priekšā visai pasaulei savu pilsoņu apkāšanā,pielietojot uz to brīdi visjaunākās tehnoloģijas un metodes.

Es nebrīnīšos, ja pie mums šiem te problēmu izcelšanas reklāmrakstiem un nesavtīgā drošības darba imitācijai drīzvien sekos varonīgs paziņojums par kartējās elektronikas porcijas iegādi.Kapc gan nē,ja LVLohi tam kvēli tic un ir gatavi par to visu samaksāt.

Lietuvā reku ments no gājēju tiltiņa var tevi nofočēt ar visu telefonu pie auss un atsūtīt šo bildi pa pastu kopā ar kvīti.Prasts kājāmgājējs te varētu tos tādus faktus tūkstošiem fiksēt.Bet tas visiem ir galīgi pie dsas,jo šādai vienkāršai darbībai nav aizkadra izdevīguma.Būtu vnk jāstrādā, bet to nafig nekam negribās.Mums taču pietiek ar vienu demagoģijas akciju reizi gadā un tai sekojošo pilnīgu visatļautību ikdienā.

Pļurkt 13.aprīlis 2019 16:53
4 0 Atbildēt

Kā tas pribors atšķirs to ka es runāju pa telefona skaļajā režīmā, vai ar iespraustu vienu austiņu ausī??

Vismaz līdz šim tas skaitījās brīvroku režīms!!

imzz 13.aprīlis 2019 19:37
0 0 Atbildēt

"Tādā gadījumā, ja sistēma nefiksē Bluetooth protokola darbību, tā secina, ka tālrunis tiek izmantots bez bezvadu ierīces. "

Slinkais 13.aprīlis 2019 20:06
4 0 Atbildēt

kkādi murgi. tagad daudziem ir kāda zilzobja iekārta, fitnesa trekeris, viedpulkstenis vai muzika tiek straumēta pa zilzobu uz auto audio iekārtu. tas viss netrauce taja pašā laikā runāt pa talruni turot pie auss

Pļurkt 13.aprīlis 2019 21:25
7 0 Atbildēt

Citiem vārdiem sakot - tā ir kad stulbeņiem tiek uzticēt rakstīt likumus un dirsālīdējiem tos īstenot!

Keet 14.aprīlis 2019 3:18
2 0 Atbildēt

Nopietni? Smieklīgi. Kā būs, ja man blakus vīrs runā? Mani sodīs vai man aizliegt vīram runāt pa telefonu?

Kārtējais bauslis, fufelis

Guntis 14.aprīlis 2019 8:30
1 1 Atbildēt

Es kā privātais blakus sēdošais pasažieris varētu nofoķēt ka vadītājs ļerkst pa tel pie s5ūres un tās pašas auto valsts numura zīmi.aizietu pie policijas šefa parādītu.nopelnīty 50 pročus.būtu kāds papildus ienākums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti