Jaunās paaudzes Toyota Highlander ar trīs pilnpiedziņas versijām (+ FOTO) 10

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 19.aprīlis 2019 6:47

Ņujorkas autoizstādē debitējis jaunais Toyota Highlander, kuram ražotājs sagatavojis veselus trīs pilnpiedziņas variantus.

Jaunais modelis nomainījis platformu, pieaudzis izmēros un ieguvis jaunas iespējas. Tagad to izgatavo uz TNGA-A platformas ar vairāk augstas izturības tērauda konstrukcijā. Tas ļāvis ne tikai uzlabot automobiļa izturību pret vērpi, bet arī uzlabot vadāmību un samazināt apgriešanās rādiusu. ASV tirgū Highlander tiks piedāvāts ar septiņām vai astoņām sēdvietām un priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējai iespējami veseli trīs varianti. Garumā jaunais modelis pieaudzis par 60 mm, kas izmantots, lai palielinātu bagāžas nodalījuma ietilpību, kas sasniedz 456 – 2076 litrus. Otro sēdekļu rindu var pārbīdīt garenvirzienā par 30,5 mm.

Highlander pircējam tiks piedāvāts 299 Zs (357 Nm) 3,5 litru V6 motors ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un maināmām gāzu sadales fāzēm, kā arī 243 Zs jaudīga hibrīdiekārta ar atmosfērisko benzīna dzinēju, diviem elektromotoriem un kompaktu akumulatoru bloku, kas novietots zem aizmugures sēdekļa. Hibrīdiekārtas degvielas patēriņš – 6,9 litri uz 100 km kombinētajā ciklā.

Highlander tiks piedāvāts ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējā variantā iespējamas trīs pilnpiedziņas versijas: divas benzīna motoram, viena hibrīdam. Konstatējot riteņu izbuksēšanu, bāzes versija nodod līdz pat 50% griezes momenta aizmugures riteņiem, bet sarežģītākā Dynamic Torque Vectoring AWD pilnpiedziņa prot sadalīt vilkmi arī starp abiem aizmugures riteņiem, vadoties no kā, kuram tā attiecīgajā situācijā vajadzīga vairāk. Izmantojot Multi-Terrain Select kontrolieri, vadītājs var izvēlēties kādu no četriem ABS sistēmas darbības variantiem. Hibrīdversijai par griezes momenta nodošanu aizmugures riteņiem atbild atsevišķs elektromotors.

Highlander bāzes versija būs aprīkota ar trīszonu klimatkontroli, multimedijiem un 8 collu ekrānu, diožu priekšējiem un aizmugures lukturiem, Toyota Safety Sense 2.0. drošības kompleksu, bet dārgāko komplektāciju aprīkojumā būs ādas sēdekļi, JBL audio sistēma, ciparu mērinstrumenti, bagāžnieka durvju elektropievads, bezvadu uzlāde viedtālrunim, adaptīvie lukturi un 12,3 collu multimediju sistēmas ekrāns.

Jaunā Toyota Highlander tirdzniecība Ziemeļamerikā sāksies ziemā - benzīna versijas kļūs pieejamas decembrī, hibrīds – 2020.gada janvārī.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 19.aprīlis 2019 6:58
5 4 Atbildēt

Bet Eiropas nabagiem domāti golfi.

GTD2 19.aprīlis 2019 9:48
4 1 Atbildēt

šis ir pavisam citas klases auto golps domāts citai pielietošanai bet šis citam, vairāk fermeriem un zemniekiem, nesaprotu priekš kam tik mazam auto vajag astoņas vietas, brauks tākā brētliņas bundžā sēņot, asto'māmsēdvietām tomēr paradzēts mikroautobusss. Tas labi ka piestrādājuši pie kuzava vērpesnovēršanas tas japānīsiem bija vājais posms ja auto tiekizmantots bezceļā it sevišķui pa mežu kur ir saknes celmi, lai gan šis tādam pasākumam izskatās nederīgs bet ar ko aizbraukt sēņot būs labs, bet golfiņš tomēr lai vairāk paliek pilsētai

TT 19.aprīlis 2019 9:52
4 1 Atbildēt

Vietu palielināšana ir šī brīža trends, tāpat kā pirms kāda laika LED lukturi un lielāks multimediju ekrāns

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 3

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 18

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas? Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 16

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti