Jaunās paaudzes Toyota Highlander ar trīs pilnpiedziņas versijām (+ FOTO) 10

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 19.aprīlis 2019 6:47

Ņujorkas autoizstādē debitējis jaunais Toyota Highlander, kuram ražotājs sagatavojis veselus trīs pilnpiedziņas variantus.

Jaunais modelis nomainījis platformu, pieaudzis izmēros un ieguvis jaunas iespējas. Tagad to izgatavo uz TNGA-A platformas ar vairāk augstas izturības tērauda konstrukcijā. Tas ļāvis ne tikai uzlabot automobiļa izturību pret vērpi, bet arī uzlabot vadāmību un samazināt apgriešanās rādiusu. ASV tirgū Highlander tiks piedāvāts ar septiņām vai astoņām sēdvietām un priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējai iespējami veseli trīs varianti. Garumā jaunais modelis pieaudzis par 60 mm, kas izmantots, lai palielinātu bagāžas nodalījuma ietilpību, kas sasniedz 456 – 2076 litrus. Otro sēdekļu rindu var pārbīdīt garenvirzienā par 30,5 mm.

Highlander pircējam tiks piedāvāts 299 Zs (357 Nm) 3,5 litru V6 motors ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un maināmām gāzu sadales fāzēm, kā arī 243 Zs jaudīga hibrīdiekārta ar atmosfērisko benzīna dzinēju, diviem elektromotoriem un kompaktu akumulatoru bloku, kas novietots zem aizmugures sēdekļa. Hibrīdiekārtas degvielas patēriņš – 6,9 litri uz 100 km kombinētajā ciklā.

Highlander tiks piedāvāts ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu, turklāt pēdējā variantā iespējamas trīs pilnpiedziņas versijas: divas benzīna motoram, viena hibrīdam. Konstatējot riteņu izbuksēšanu, bāzes versija nodod līdz pat 50% griezes momenta aizmugures riteņiem, bet sarežģītākā Dynamic Torque Vectoring AWD pilnpiedziņa prot sadalīt vilkmi arī starp abiem aizmugures riteņiem, vadoties no kā, kuram tā attiecīgajā situācijā vajadzīga vairāk. Izmantojot Multi-Terrain Select kontrolieri, vadītājs var izvēlēties kādu no četriem ABS sistēmas darbības variantiem. Hibrīdversijai par griezes momenta nodošanu aizmugures riteņiem atbild atsevišķs elektromotors.

Highlander bāzes versija būs aprīkota ar trīszonu klimatkontroli, multimedijiem un 8 collu ekrānu, diožu priekšējiem un aizmugures lukturiem, Toyota Safety Sense 2.0. drošības kompleksu, bet dārgāko komplektāciju aprīkojumā būs ādas sēdekļi, JBL audio sistēma, ciparu mērinstrumenti, bagāžnieka durvju elektropievads, bezvadu uzlāde viedtālrunim, adaptīvie lukturi un 12,3 collu multimediju sistēmas ekrāns.

Jaunā Toyota Highlander tirdzniecība Ziemeļamerikā sāksies ziemā - benzīna versijas kļūs pieejamas decembrī, hibrīds – 2020.gada janvārī.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 19.aprīlis 2019 6:58
5 4 Atbildēt

Bet Eiropas nabagiem domāti golfi.

msh 19.aprīlis 2019 12:56
3 1 Atbildēt

Nu bet normāli - priekš kam vidējajam eiropietim mašīnu ar 7 vai 8 vietām? Ja tādu piedāvātu eiropā, tā kā reiz būtu bēgļu mašīna

Bradypus 23.aprīlis 2019 13:36
0 0 Atbildēt

Normāli gan... Tā arī eiropa rūpējas par demogrāfiju. Šāda izmēra mašīna ir pavisam normāla ģimenei ar 3 bērniem - papildvietas bērnu mantām (kas aizņem DAUDZ) vai tai reizei, kad vecmāmiņa vai auklīte vēl jāņem līdz uz kādu pasākumu (kas nemaz nav reti, ja bērnu dēļ negribas pārstāt dzīvot). Eiropas ieskatā ģimeni ar bērniem ir jāsoda visos iespējamos veidos - t.sk. liedzot dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un izvēlēties savam dzīvesveidam atbilstošu auto.

GTD2 19.aprīlis 2019 9:48
4 1 Atbildēt

šis ir pavisam citas klases auto golps domāts citai pielietošanai bet šis citam, vairāk fermeriem un zemniekiem, nesaprotu priekš kam tik mazam auto vajag astoņas vietas, brauks tākā brētliņas bundžā sēņot, asto'māmsēdvietām tomēr paradzēts mikroautobusss. Tas labi ka piestrādājuši pie kuzava vērpesnovēršanas tas japānīsiem bija vājais posms ja auto tiekizmantots bezceļā it sevišķui pa mežu kur ir saknes celmi, lai gan šis tādam pasākumam izskatās nederīgs bet ar ko aizbraukt sēņot būs labs, bet golfiņš tomēr lai vairāk paliek pilsētai

TT 19.aprīlis 2019 9:52
4 1 Atbildēt

Vietu palielināšana ir šī brīža trends, tāpat kā pirms kāda laika LED lukturi un lielāks multimediju ekrāns

Janeks90 19.aprīlis 2019 15:04
0 2 Atbildēt

Piedāvātu Eiropā, es ņemtu.

Šumba 19.aprīlis 2019 17:16
0 0 Atbildēt

Ne jau visi guļ ar miljonāru meitām...

Conqueror 20.aprīlis 2019 2:01
3 0 Atbildēt

izskatās pēc kaut kāda samocīta izstiepta lexus

Zemesgramata 20.aprīlis 2019 8:20
1 0 Atbildēt

Kāpēc rakstīt par mašīnām,kuras pie mums netiks tirgotas?

megamixs 21.aprīlis 2019 10:46
1 0 Atbildēt

Šito labprāt ieceltu, ar diviem sīčiem un lielgabarīta suni RAV4 ir par īsu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti