Lietuvas finanšu ministrs pret neekoloģiskiem automobiļiem rosina cīnīties gan ar nodokļiem, gan pamudinājumiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.augusts 2019 9:46

Lietuva 2020.gadā plāno ieviest papildu nodokli piesārņojošiem transportlīdzekļiem, bet finanšu ministrs Viļus Šapoka paudis pārliecību, ka ir nepieciešami ne tikai nodokļi, bet arī pamudinājumi, lai autovadītāji izvēlētos videi draudzīgākus spēkratus.

"Ir jāpiemēro risinājumi, lai pamudinātu pāriet uz mazāku piesārņojumu radošiem automobiļiem, un jānosaka konkrēts reģistrācijas nodoklis, lai mudinātu [īpašniekus] pārdot savus transportlīdzekļus, kas rada piesārņojumu. Domāju, ka tāds komplekts sniegtu rezultātu," ministrs otrdien sacījis intervijā ziņu radiostacijai "Žinu radijas".

Šapoka norādīja, ka Lietuvai pašlaik ir viens no vislielākajiem piesārņojošu spēkratu autoparkiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū.

"Ja mēs nespēsim atjaunot savu automašīnu parku, nākamo desmit gadu laikā izmešu kvotas mums izmaksās papildu simtiem miljonus" eiro, viņš teica.

Starptautiskās organizācijas jau gadiem ir ieteikušas Lietuvai ieviest nodokli piesārņojošām automašīnām, kā arī paplašināt nekustamā īpašuma nodokļu bāzi.

Pērn Lietuvas valdība rosināja noteikt 0,3% nodokli personas mājoklim, kas nav primārā dzīvesvieta, bet parlaments ideju neatbalstīja.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
HE 1.augusts 2019 10:35
7 2 Atbildēt

Jaunu auto lobijs, nekas vairāk..

HE 1.augusts 2019 11:35
2 0 Atbildēt

Dūmo, ne jau no izgriezta DPF

WALA 1.augusts 2019 10:08
1 0 Atbildēt

Acīmredzot vēlviens "gudrinieks", kas domā ka vajadzētu katrus vismaz 3 gadus jaunu auto pirkt un veco lūžņos nodot. Saprotu šādu papildu nodokļu slogu, ja kastei ir vairāk izmešu kā kā no ražotāja būtu paredzēts, bet par ko nogrēkojušies tie kas brauc ar auto maz un/vai uztur tos ideālā kārtība ?!?!?!

Metode kā likt kādam maksāt atbilstoši piesārņojuma līmenim jau sen strādā - nodokļi pie degvielas klāt. Brauc ar lielu rīmu - maksā vairāk utt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti