Lietuvas finanšu ministrs pret neekoloģiskiem automobiļiem rosina cīnīties gan ar nodokļiem, gan pamudinājumiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.augusts 2019 9:46

Lietuva 2020.gadā plāno ieviest papildu nodokli piesārņojošiem transportlīdzekļiem, bet finanšu ministrs Viļus Šapoka paudis pārliecību, ka ir nepieciešami ne tikai nodokļi, bet arī pamudinājumi, lai autovadītāji izvēlētos videi draudzīgākus spēkratus.

"Ir jāpiemēro risinājumi, lai pamudinātu pāriet uz mazāku piesārņojumu radošiem automobiļiem, un jānosaka konkrēts reģistrācijas nodoklis, lai mudinātu [īpašniekus] pārdot savus transportlīdzekļus, kas rada piesārņojumu. Domāju, ka tāds komplekts sniegtu rezultātu," ministrs otrdien sacījis intervijā ziņu radiostacijai "Žinu radijas".

Šapoka norādīja, ka Lietuvai pašlaik ir viens no vislielākajiem piesārņojošu spēkratu autoparkiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū.

"Ja mēs nespēsim atjaunot savu automašīnu parku, nākamo desmit gadu laikā izmešu kvotas mums izmaksās papildu simtiem miljonus" eiro, viņš teica.

Starptautiskās organizācijas jau gadiem ir ieteikušas Lietuvai ieviest nodokli piesārņojošām automašīnām, kā arī paplašināt nekustamā īpašuma nodokļu bāzi.

Pērn Lietuvas valdība rosināja noteikt 0,3% nodokli personas mājoklim, kas nav primārā dzīvesvieta, bet parlaments ideju neatbalstīja.

 
Visi komentāri
 
WALA 1.augusts 2019 10:08
1 0 Atbildēt

Acīmredzot vēlviens "gudrinieks", kas domā ka vajadzētu katrus vismaz 3 gadus jaunu auto pirkt un veco lūžņos nodot. Saprotu šādu papildu nodokļu slogu, ja kastei ir vairāk izmešu kā kā no ražotāja būtu paredzēts, bet par ko nogrēkojušies tie kas brauc ar auto maz un/vai uztur tos ideālā kārtība ?!?!?!

Metode kā likt kādam maksāt atbilstoši piesārņojuma līmenim jau sen strādā - nodokļi pie degvielas klāt. Brauc ar lielu rīmu - maksā vairāk utt.

HE 1.augusts 2019 10:35
7 2 Atbildēt

Jaunu auto lobijs, nekas vairāk..

gunbox 1.augusts 2019 11:30
0 0 Atbildēt

Nepiekritīšu. Man arī besī, ka duriki nevar sataisīt savus auto un dūmo visu ceļu pa priekšu. Man 15gadus vecs 2.5tds nedūmoja ar izgrieztu filtru, atšķirībā no viena otra 2010 gada auto.

HE 1.augusts 2019 11:35
2 0 Atbildēt

Dūmo, ne jau no izgriezta DPF

reku 1.augusts 2019 16:45
1 1 Atbildēt

Zābaki ir jauni un ir novalkāti.Tāpat ir ar automašīnām jaunas,pabrauktas un nobrauktas.Uzskatu ka nevajag cīnīties,ražotāji paši tagad ir parūpējušies ka jaunie automobīļi jūs ilgi neapgrūtinās.Tie paši sadalīsies reizinātājos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti