Prezentēts elektromobilis ar gaitas rezervi 1600 kilometriem (+ FOTO) 9

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 31.augusts 2019 13:19

Amerikāņu kompānija Aptera nodemonstrējusi elektromobiļa prototipu, kas ar vienu uzlādi spēj nobraukt 1600 km.

Kompānija Aptera jau 2007.gadā uzstādīja ambiciozu mērķi – izgatavot automobili, kas ar litru degvielas spētu nobraukt 100 kilometrus. Darbi sākās, taču projekts izrādījās komerciāli neizdevīgs un 2011.gadā firma bankrotēja. Nepilnus desmit gadus vēlāk Aptera atkal atgādina par sevi, piesakot elektromobili, kas ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spētu nobraukt 1600 km.

Aptera elektromobilis ir 800 kg smags trīsriteņu transportlīdzeklis ar īpaši vieglu virsbūvi un izcilu aerodinamiku. Pretestības koeficients ir tikai 0,11, kuram netiek ne tuvumā nedz efektīvākais sērijveida sedans (A-klases Mercedes – 0,22), nedz savulaik nelielā sērijā izlaistais Volkswagen hibrīds XL1 (0,189).

Prototipa kustību nodrošina trīs elektromotori, kas iebūvēti pa vienam katrā ritenī. Katra elektromotora jauda ir 68 Zs, bet zem sēdekļiem novietotā akumulatora tilpums var būt no 40 līdz 100 kilovatstundām. Aptera inženieri aprēķinājuši, ka ar lielāko bateriju prototips varētu nobraukt līdz 1600 km, turklāt uzlādēt to varēs pat no salīdzinoši vājiem strāvas avotiem. Tā ASV izmantotais 110 voltu tīkls ļaus papildināt krājumus 160 kilometriem astoņās stundās, bet 50 KW uzlādes stacija nodrošinās gaitas rezervi 320 km, pavadot tajā vien pusstundu.

Lai attīstītu projektu Aptera komandai nepieciešami aptuveni 2,5 miljoni dolāru, ko uzņēmums cer piesaistīt ar kopfinansēšanas fondu palīdzību. Ja šo problēmu izdosies atrisināt, tad pirmās trīs testa elektriskās automašīnas tiks izlaistas jau līdz šī gada beigām.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Varbūt 31.augusts 2019 14:33
7 0 Atbildēt

varbūt firma darbojas tāpat kā daudzas pie mums - "apgūst" līdzekļus un čau

WALA 2.septembris 2019 9:50
2 0 Atbildēt

Negatīvisms beigsies tad, kad "jaunās pasaules" būvētāji pārstās karināt makaronus uz ausīm - man jau tāds vecums ka ausis vairs nav tik spicas un stingras kā jaunībā un makaroni vairs uz tām īsti labi neturās !!!

WALA 2.septembris 2019 9:54
1 0 Atbildēt

kāpēc gan lai nebraukātu - visur kur attālums no mājas līdz punktam X ir zem 6 km - vispār var ņemt mazos franču struntus (Aixam laikam saucās). Elektro ir labi lietojams atsevišķās vietās, vēl tas vienkārši nav gatavs "prime time" un "mainstream". Padomā pats ja visus iekšdedzes dzinējus aizvietotu ar elektro tepat Lv, cik daudz uzlādes punktu vajadzētu … un ka tik nav tā ka tas pat nav reālistisks mērķis jo tad būsim aizdirsuši katru brīvo pilsētas stūrīti ar uzlādes figņu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti