Jaunais Porsche 911 izrādījies ienesīgākais 2019.gada modelis 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.septembris 2019 13:27

Vācu marka ar jauno 911 saimi nopelnījusi 2,24 miljardus eiro.

Porsche kārtējo reizi pierādījis, ka prot “taisīt biznesu” – astotās paaudzes 911 modelis atnesis kompānijai 2,24 miljardus dolāru, kas ir aptuveni 30% no kopējiem ieņēmumiem. Tajā pašā laikā pārdoto 911 skaits nebūt nav tik liels un veido vien 11% (38 750) no kopējā Porsche pārdošanas apjoma, ziņo Bloomberg.

Otrajā vietā ierindots Aston Martin DBX, kas vēl tikai gaida ražošanas startu, bet jau pasūtīts 4 500 eksemplāru skaitā - 21 procents no kopējās peļņas, bet trešo vietu ieņem Ferrari F8 Tributo, kas  Itālijas uzņēmumam ienes 17 procentus no kopējās peļņas.

Ceturtajā un piektajā vietā atrodas BMW X5 un Mercedes-Benz GLE, kas savām kompānijām atnesuši attiecīgi 1,675 (16% no kopējās peļņas) un 1,565 miljardus eiro (16% no kopējās peļņas).

Interesanti, ka pēc pārdošanas apjomiem Porsche 911 apsteidz Bentley, Ferrari, Aston Martin, Ferrari un Lamborghini kopā ņemot. Tiek uzskatīts, ka Ferrari un Lamborghini mākslīgi ierobežo savu automobiļu skaitu, lai uzturētu ekskluzivitāti, taču tas nebūt nemazina vācu ražotāja sasniegtā nozīmīgumu.  

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 13.septembris 2019 13:42
2 0 Atbildēt

Ha, ha, ha - te diezgan skaidri redzams kapēc 911 netiek pagaidām likts virsū ne hibrīds ne arī elektro. Tauta ar savu naudu ir nobalsojusi par tiem uato. Tehniski jaunajam modelim būs iespēja lietot jebkuru hibrīdversiju, bet izskatās ka šamie nekur nesteidzas, tā kā tauat - ķeriet normālus braucamos, kamēr tos vēl ražo ;)

WALA 13.septembris 2019 13:52
2 1 Atbildēt

Taycan nav 911 ja neesi pamanījis

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti