Ķīnieši nodemonstrē hiperauto, kas ātrāks par Bugatti Chiron (+ FOTO) 7

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 14.septembris 2019 6:04

Ķīnas kompānija Hongqi Frankfurtes autoizstādē prezentē konceptauto S9, kas 100 km/h spēj sasniegt 1,9 sekundēs – ātrāk nekā Bugatti Chiron.

Hongqi ir koncerna FAW meitasuzņēmums, kas jau no 1958.gada nodarbojas ar transportlīdzekļu izgatavošanu valdības vajadzībām un šajā ziņā salīdzināms ar krievu zīmolu Aurus. Tulkojumā no ķīniešu valodas Hongqi nozīmē “sarkanais karogs” un šī tēma atspoguļojas arī koncepta S9 izskatā. Uz to norāda sarkanā līnija, kas šķērso virsbūvi no priekšgala līdz aizmugurei, riteņu disku zīmējums un vimpeļveidīgie lukturi.

Jaunais koncepts ir divdurvju kupeja ar vidū iebūvētu hibrīdiekārtu un sintētisko materiālu virsbūvi. Zināms, ka hibrīdiekārta izveidota uz 4,0 litru V8 benzīna motora bāzes un kopā ar elektromotoru attīsta vairāk nekā 1400 Zs jaudu. Ražotājs norādījis, ka 100 km/h tā sasniedz 1,9 sekundēs – 0,6 sekundes ātrāk nekā Bugatti Chiron, bet maksimālais ātrums pārsniedz 400 km/h.

FAW koncerna vadība pasvītro, ka Hongqi S9 ir labas perspektīvas pārtapt par sērijveida modei, taču konkrētus termiņus nenosauc.

2019.gadā Hongqi veicies labi – kompānijas modeļu klāsts papildinājies ar trim jauniem krosoveriem. Eiropā gan tos nepiedāvā, taču kompānija neslēpj, ka neatteiktos no tirgus paplašināšanas un iestrādes šajā virzienā tai ir.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Reinis 14.septembris 2019 22:04
7 13 Atbildēt

Tak šis ir tāds pats mēsls, kā amerikāņu auto. Kaut ko ieskrieties var uz īsu brīdi un pēc tam viss sāk jukt laukā, līdzi jāvadā dzesēšanas šķidrums, tāpat kā jenku mēsliem, plus instrumenti ar ko pieskrūvēt virsbūves un interjera elementus, tad kad tas sāk sadalīties, bet nu lohiem patiks..

viencexperc 14.septembris 2019 15:16
3 13 Atbildēt

iauto par ķīniešiem sāka rakstīt. Ne tikai par vācu mēsliem.

Pamazām, saka nosēsties uz reālās Zemes.

WALA 14.septembris 2019 21:48
2 2 Atbildēt

un no tās vietas kur runa būtu par riepām kāds varētu pastāstīt kas par ražotāju un vai tur kautcik tās kastes jaudu.

Ķīnieši var daudz bet lidz Eiropai vēl nav nonācis neviens modelis kas kaut cik cienījamus rezultātus NCAP testos būtu uzrādījis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Līdz 31. martam jāreģistrē elektroskrejriteņi (+ VIDEO) 2

Līdz 31. martam elektroskrejriteņu īpašniekiem savi braucamrīki ir jāreģistrē, lai ar tiem turpmāk varētu piedalīties ceļu satiksmē. Piereģistrēt varēs tikai tos skrejriteņus, kuri attīsta ātrumu līdz 25 kilometriem stundā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti