Ķīnieši nodemonstrē hiperauto, kas ātrāks par Bugatti Chiron (+ FOTO) 7

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 14.septembris 2019 6:04

Ķīnas kompānija Hongqi Frankfurtes autoizstādē prezentē konceptauto S9, kas 100 km/h spēj sasniegt 1,9 sekundēs – ātrāk nekā Bugatti Chiron.

Hongqi ir koncerna FAW meitasuzņēmums, kas jau no 1958.gada nodarbojas ar transportlīdzekļu izgatavošanu valdības vajadzībām un šajā ziņā salīdzināms ar krievu zīmolu Aurus. Tulkojumā no ķīniešu valodas Hongqi nozīmē “sarkanais karogs” un šī tēma atspoguļojas arī koncepta S9 izskatā. Uz to norāda sarkanā līnija, kas šķērso virsbūvi no priekšgala līdz aizmugurei, riteņu disku zīmējums un vimpeļveidīgie lukturi.

Jaunais koncepts ir divdurvju kupeja ar vidū iebūvētu hibrīdiekārtu un sintētisko materiālu virsbūvi. Zināms, ka hibrīdiekārta izveidota uz 4,0 litru V8 benzīna motora bāzes un kopā ar elektromotoru attīsta vairāk nekā 1400 Zs jaudu. Ražotājs norādījis, ka 100 km/h tā sasniedz 1,9 sekundēs – 0,6 sekundes ātrāk nekā Bugatti Chiron, bet maksimālais ātrums pārsniedz 400 km/h.

FAW koncerna vadība pasvītro, ka Hongqi S9 ir labas perspektīvas pārtapt par sērijveida modei, taču konkrētus termiņus nenosauc.

2019.gadā Hongqi veicies labi – kompānijas modeļu klāsts papildinājies ar trim jauniem krosoveriem. Eiropā gan tos nepiedāvā, taču kompānija neslēpj, ka neatteiktos no tirgus paplašināšanas un iestrādes šajā virzienā tai ir.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.septembris 2019 15:16
3 13 Atbildēt

iauto par ķīniešiem sāka rakstīt. Ne tikai par vācu mēsliem.

Pamazām, saka nosēsties uz reālās Zemes.

WALA 14.septembris 2019 21:48
2 2 Atbildēt

un no tās vietas kur runa būtu par riepām kāds varētu pastāstīt kas par ražotāju un vai tur kautcik tās kastes jaudu.

Ķīnieši var daudz bet lidz Eiropai vēl nav nonācis neviens modelis kas kaut cik cienījamus rezultātus NCAP testos būtu uzrādījis.

Reinis 14.septembris 2019 22:04
7 13 Atbildēt

Tak šis ir tāds pats mēsls, kā amerikāņu auto. Kaut ko ieskrieties var uz īsu brīdi un pēc tam viss sāk jukt laukā, līdzi jāvadā dzesēšanas šķidrums, tāpat kā jenku mēsliem, plus instrumenti ar ko pieskrūvēt virsbūves un interjera elementus, tad kad tas sāk sadalīties, bet nu lohiem patiks..

viencexperc 15.septembris 2019 9:45
2 3 Atbildēt

kurš viņus laidīs? Ja tu nezini, ķīnieši arī nelaiž nevienu citu ražotāju pie sevis. Visi Ķīnā esošie GM, Ford, VW u.c. ir RAŽOTI Ķīnā.

Bet Eiropa sargā savu tirgu. Pat amerikānus nelaiž, ne tikai ķīniesus.

fakts 15.septembris 2019 12:50
1 0 Atbildēt

laidīs Francijā, te tirgo visu to, ko citur ES nevar- republika!

Jojo 15.septembris 2019 16:11
0 0 Atbildēt

Labs!

Random chubārs 15.septembris 2019 21:14
0 1 Atbildēt

Ātrāks par Bugatti... Mani neinteresē, kas ātrāks par otro ātrāko, bet gan pirmo, "Koenisegg"... Tad jau varam rakstīt par kuru katru hibrīdu kas pārspēs da jebkādu dīzeli...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 7

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti